Η Ελευθεροτυπία ξανακυκλοφορεί στα τέλη Νοεμβρίου / Μείον 38% στους μισθούς της ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η Ελευθεροτυπία ξανακυκλοφορεί στα τέλη Νοεμβρίου

Η Μάνια βρήκε λεφτά, πλήρωσε το ρεύμα και βγάζει στα περίπτερα την Ελευθεροτυπία στα τέλη Νοεμβρίου

Kαι ξαφνικά η Μάνια βρήκε λεφτά! Κάπως έτσι πληρώθηκε η ΔΕΗ και επανασυνδέθηκε το ρεύμα (χρωστούσε 100.000 ευρώ) και περίπου έτσι βγήκε και η ανακοίνωση της ΧΚ Τεγόπουλος όπου αναφέρεται ότι έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας».

Την ίδια ώρα όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται σε συνάντηση την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, στη 1.00 το μεσημέρι, στο κτίριο της Μίνωος προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εταιρεία.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της «Ελευθεροτυπίας» προσδιορίζεται περί τα τέλη του μήνα με πιθανότερη ημερομηνία έκδοσης την 29η Νοέμβρη, ενώ για το όνομα που ακούγεται ότι θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας επανέκδοσης, είναι αυτό του..Βαγγέλη Παναγόπουλου.

Το γεγονός ότι πολύς κόσμος έχει φύγει από την «Ελευθεροτυπία» για την «Εφημερίδα των Συντακτών», τις «6 μέρες» του Δελλατόλα και αλλού, δημιουργεί πρόβλημα στελέχωσης της εφημερίδας που αναζητά και λύσεις εκτός Μίνωος.

Θυμίζουμε ότι η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιούσε ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet . Επίσης ανακοίνωνε ότι παράλληλα προετοιμάζεται η ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8359.html

Μείον 38% στους μισθούς της ΕΡΤ

Διαβάζω στο blog των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ την παρέμβαση του Γιώργου Παπαζαχαρίου πως αρκετοί (γνωστοί γενικά για τη στάση τους) δημοσιογράφοι “γκρινιάζουν” ή και “λοιδορούν” τις κινητοποιήσεις στην κρατική τηλεόραση την οποία στραγγίζουν κυριολεκτικά οι της κυβέρνησης. Διαβάζοντας τα νούμερα του προϋπολογισμού για το 2013 (μείον 38% σε μισθούς, μείον 70 εκατομμύρια στα έσοδα της ΕΡΤ) που διατάζει και εφαρμόζει οι υπάλληλοι της τροϊκανής κυβέρνησης παρακάτω, δυο τινά συμβαίνουν:Ή γνωρίζουν τις απίστευτες περικοπές και έχουν αναλάβει ειδικό ρόλο στη διάλυση των απαιτήσεων των εργαζομένων. Ή δεν τις γνωρίζουν αλλά το κάνουν έτσι κι αλλιώς, ως κακομοίρηδες που θα αποδεχθούν τα πάντα.

Προϋπολογισμός 2003 για την ΕΡΤ του 2013

Της Αγγέλας Νταρζάνου

(Από τον Επενδυτή του Σαββάτου)

Σημαντικά μειωμένα εμφανίζονται τα κονδύλια για την δημόσια ΕΡΤ και το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ- ΜΠΕ) στην ετήσια εισηγητική Έκθεση του υπουργείου Οικονομικών για το 2013. Η μείωση του προϋπολογισμού τους που αγγίζει το 25% την τελευταία 2ετία, όπως φαίνεται και από τον Πίνακα αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία και να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η λειτουργία της ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς τα έξοδά της καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν τα νοικοκυριά, 50 ευρώ το χρόνο ανά μετρητή της ΔΕΗ. Η πρόσφατη απόφαση του Σ.Κεδίκογλου να παρακρατήσει 25% του ανταποδοτικού τέλους προς όφελος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) – ποσοστό που υπερβαίνει το πλεόνασμα της ΕΡΤ- μειώνει τον προϋπολογισμό για το 2013 στα επίπεδα προ 10αετίας, του 2003. Μόλις φτάνει τα 201 εκ. ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δαπάνη μισθοδοσίας της ΕΡΤ, η οποία εμφανίζεται να μειώνεται με ακόμη υψηλότερους ρυθμούς απ’ ό,τι μειώνονται τα έσοδα της ΕΡΤ. Παρά τις υψηλές δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού Ειδικών Θέσεων, που ξεπερνούν το 1 εκ. το χρόνο, το 2013 η δαπάνη μισθοδοσίας θα είναι χαμηλότερη κατά 38% σε σχέση με το 2011, λόγω των μειώσεων των μισθών, των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης – που σημαίνει υπερεργασία για όσους παραμένουν- και όπως φαίνεται λόγω της μη ανανέωσης των Συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ο προϋπολογισμός για το ΑΠΕ εμφανίζει παρόμοια χαρακτηριστικά. Μειωμένος κατά 23% την τελευταία 2ετία, πέφτει από τα 12 εκ. ευρώ το 2011 στα 9,2 εκ. το 2013. Το σύνολο σχεδόν της «εξοικονόμησης» προέρχεται από το κόστος μισθοδοσίας.

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013 ΓΙΑ ΕΡΤ & ΑΠΕ (σε εκ.ευρώ)

Απολογισμός 2011 Εκτίμηση 2012 Προϋπολογισμός 2013 Μεταβολή 2011/2013

ΕΡΤ

Συνολικό κονδύλι 270 255 201 – 69 εκ. (-25,6%)

Εκ του οποίου Μισθοδοσία 124,67 111,50 77.35 -47,32 εκ. (-38,0%)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικό κονδύλι 11,99 11.37 9,18 – 2,81 εκ. (-23,4%)

Εκ του οποίου Μισθοδοσία 9,58 9,2 7,30 – 2,28 εκ (-23,8%)

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/

Οι πωλήσεις των Κυριακάτικων εφημερίδων

Στα ίδια επίπεδα με την περασμένη εβδομάδα κινήθηκαν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. Σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία των πρακτορείων διανομής Τύπου οι εφημερίδες πανελλαδικά πούλησαν:

-Πρώτο Θέμα: 162.000

-Εθνος: 112.000

-Βήμα: 110.000

-Real News: 82.000

-Ελ. Τύπος: 36.000

-Δημοκρατία: 24.000

Στις κυκλοφορίες δεν περιλαμβάνεται η Καθημερινή καθώς ο Αλαφούζος, για λόγους που..δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί, έχει απαγορεύσει στα πρακτορεία (Αργος και Ευρώπη) να ανακοινώνουν πόσα φύλλα πουλάει η εφημερίδα του.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9002.html

Η εφημερίδα «6 μέρες» του Δελλατόλα στα περίπτερα

Oλα τα ονόματα όσων συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια

Εξι μέρες στα περίπτερα θα βρίσκεται στα περίπτερα η ημερήσια εφημερίδα του Αντώνη Δελλατόλα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Η εφημερίδα «6 μέρες» θα χαρακτηρίζεται, όπως λέει ο Δελλατόλας, από την πρωτότυπη αισθητική της και τη δυναμική της εμφάνιση, αλλά και από μια διαφορετική ματιά στην ενημέρωση. Μια ματιά η οποία δεν αρκείται στην αποτύπωση των γεγονότων, αλλά προχωρά σε κριτική και σε προτάσεις προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Στις «6 Μέρες» συμμετέχουν, όπως έχουμε ξαναγράψει, ονόματα-«κράχτες» από την ατυχήσασα Ελευθεροτυπία κι όχι μόνο. Αναλυτικά οι συντελεστές της νέας εφημερίδας είναι:..

– Εκδότης – διευθυντής Αντώνης Δελλατόλας

– Σύμβουλος Έκδοσης Βαγγέλης Παπακώστας

– Διευθυντής Σύνταξης Παναγιώτης Σιάνης

– Αρχισυντάκτης Γιώργος Γιουκάκης

– Αρχισυντάκτης ύλης Νίκος Βελετάκος.

– Αρχισυντάκτες Τμημάτων:

◆ Διεθνές Έρση Βατού,

◆ Πολιτιστικό Φώτης Απέργης,

◆ Αθλητικό Στέφανος Κούμπης,

◆ Οικονομικό Ελένη Μπότα.

◆ Art Director Δημήτρης Λύρας.

◆ Σκιτσογράφοι: Soloup και Πάνος Ζάχαρης.

Καθημερινά θα αρθρογραφούν οι Γιώργος Καρελιάς, Ξενοφών Μπρουντζάκης, Γιάννης Παντελάκης, Ανδρέας Ρουμελιώτης, Γιάννης Τριάντης.

Στην έκδοση της Δευτέρας θα γράφουν οι Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Σταύρος Λυγερός, ενώ στην εμπλουτισμένη έκδοση του Σαββάτου οι Χρήστος Βασιλόπουλος, Κώστας Γιαννακίδης, Θέμης Δαλέζιος, Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Μεγγρέλης, Γιώργος Παπαδάκης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Ντίνος Σιώτης, Μάνος Στεφανίδης, Διονύσης Τσακνής.

Οι συντάκτες στο νέο φύλλο ανά τμήμα ρεπορτάζ είναι – αλφαβητικά:

◆ Πολιτικό: Αντώνης Γαλανόπουλος, Βαγγέλης Γιακουμής, Ελένη Καλογεροπούλου, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Μαρία Μητσοπούλου, Γιάννα Μπαλή, Νατάσα Ρουγγέρη, Πάνος Σώκος.

◆ Οικονομικό: Αντριάνα Βασιλά, Μιχαήλ Γελαντάλις, Γιώργος Δασκαλόπουλος.

◆ Διεθνές: Μυρτώ Πολυμίλη, Θανάσης Τρομπούκης. Συνεργάτιδα: Μαρία Καρχιλάκη.

◆ Ελεύθερο: Γεωργία Βορύλλα, Ντίνα Ιωακειμίδου, Βίκυ Καρατζαφέρη, Κώστας Καρτάλης, Γιώργος Κιούσης, Σοφία Kουρεντή, Κώστας Κυριακόπουλος, Μιχάλης Λαγάνης, Αργυρώ Λύτρα, Στράτος Νούρας, Μιχάλης Χαριάτης.

◆ Στα θέματα Περιβάλλοντος Βάλια Μπαζού, Δικαιοσύνης Μαρία Ζαχαροπούλου, Υγείας Γιάννα Σουλάκη, Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Μαρνέλλος.

◆ Σύνταξη ύλης: Δημήτρης Καραμπίνης, Ηλίας Σαμαρίκας, Θοδωρής Ψυχογιός.

◆ Photo editor: Όλγα Τέγου. Επεξεργασία φωτογραφίας: Μαίρη Δημητριάδου.

◆ Πολιτιστικό: Γιάννης Δεληολάνης, Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, Δήμητρα Μυρίλλα, Σταυρούλα Παπασπύρου, Ναταλί Χατζηαντωνίου.

◆ Αθλητικό: Θεολόγος Αλεξανδράτος, Άρης Ασβεστάς, Ελένη Παπαδοπούλου, Χρήστος Σκούντας.

◆ Διόρθωση: Χάρης Γιαννόπουλος, Ευαγγελία Δάλκου.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/6.html

5νθήμερη απεργία σε Best FM και VFM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Μετά την άρνηση της διοίκησης των ραδιοσταθμών BEST και VFM να παρουσιαστούν στον ΟΜΕΔ κατά την διαδικασία δημοσίου διαλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο προχωρά στην πραγματοποίηση της προκηρυχθήσας 5ημερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Δευτέρας 12ης Νοεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 17ης Νοεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «BEST RADIO» με αίτημα:

Την εξόφληση των δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2012, Αυγούστου 2012, Σεπτεμβρίου 2012 και του μηνός Οκτωβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) των ραδιοσταθμών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί την διοίκηση των δύο ραδιοσταθμών να προχωρήσουν αμέσως στην αποπληρωμή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων.

Καλούμε την διοίκηση των ραδιοσταθμών BEST και VFM να σταματήσει να διαχειρίζεται και να κατακρατεί παρανόμως τις συνδρομές των μελών μας προς την ΕΤΕΡ για πάρα πολλούς μήνες.

Καλούμε τον υπουργό εργασίας και την κυβέρνηση να σταματήσουν να προσφέρουν το έδαφος στην εργοδοσία για ασύδοτη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους.

Η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και της εργασιακής μας ζωής συνάδει με την υπεράσπιση της αξιοπρέπειά μας. Αυτό σημαίνει ότι η οδός των κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους προκειμένου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που βιώνουμε είναι πλέον μονόδρομος.

30ήμερη απεργία στο Flash!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Το θεάρεστο έργο της συνεχίζει η διοίκηση του ραδιοσταθμού Flash 96 κρατώντας στην οικονομική ανέχεια 2 μήνες τους τεχνικούς και 4 μήνες δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ ανακαλύψαμε ότι επαναφέρουν το περσινό σενάριο ψευδούς αναγραφής ημερομηνιών πρόσληψης του τεχνικού προσωπικού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και το εφιαλτικό τοπίο που «φιλοτεχνεί» η διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού για τους εργαζομένους του και μετά την άρνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού να παρουσιαστεί στον ΟΜΕΔ κατά την διαδικασία δημοσίου διαλόγου, το Διοικητικό Συμβούλιο προχωρά στην πραγματοποίηση της προκηρυχθήσας: 30ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Δευτέρας 12ηςΝοεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τετάρτης 12ης Δεκεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» με αίτημα:

Την εξόφληση των δεδουλευμένων του μηνός Σεπτεμβρίου του 2012 και του μηνός Οκτωβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού, καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μηνός Νοεμβρίου 2012 σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική στήριξης των μεγαλοκαναλαρχών που τους δίνει το δικαίωμα επί μήνες να αφήνουν το προσωπικό τους απλήρωτο.

Συνεχίζεται η απεργία στο Κανάλι 1

Λάβαμε από εργαζόμενους στο Κανάλι 1 και αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη ανταπόκριση (φωτο από τη συνέλευση στο Κανάλι 1 την περασμένη Πέμπτη).

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ» δεν θα λειτουργήσει κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν με απεργία των τεχνικών που κήρυξε η ΕΤΕΡ [www.eter.gr] η οποία υποστηρίζετε από τους δημοσιογράφους, το προσωπικό και τους παραγωγούς.

Η Δημοτική Αρχή ειδοποίησε ότι θα απολύσει 13 εργαζόμενους την ερχόμενη Παρασκευή – προσωπικό και τεχνικούς – καθώς το ΑΣΕΠ υποστηρίζει ότι η πρόσληψη τους δεν έγινε σωστά. Αλλά η ίδια η Δημοτικό Αρχή αποδέχεται ότι η άποψη του ΑΣΕΠ στηρίζεται σε εσφαλμένα στοιχεία.

Στη συνέλευση των εργαζομένων την περασμένη Πέμπτη, στην οποία μίλησε και ο Πρόεδρος της ΕΤΕΡ Δημήτρης Καμαρινόπουλος, τονίστηκε ότι αν απολυθούν οι 13 συνάδελφοι θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι.
Η συνέλευση απαιτεί την παύση οποιονδήποτε απολύσεων και την πληρωμή των δεδουλευμένων (4 μήνες απλήρωτοι και επιπλέον οφείλονται χρήματα σε δημοσιογράφους και τεχνικούς).

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ θα διαμαρτυρηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

ΕΤ3: Καθυστερήσεις στην καταβολή των “πρόσθετων”

Τί μαθαίνουμε? Ενημερώθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι της ΕΤ3 ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετάγγιση χρημάτων από την ΕΤ3 προς την Αθήνα, με “δικαιολογία” ότι η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού, οδήγησε σε οικονομικές υπερβάσεις πλάνων και έτσι θα καλύψουν την τρύπα, αλλά με συνέπεια ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην καταβολή των “πρόσθετων”, δηλαδή της αμοιβής για δουλειά τα Σαββατοκύριακα, το νυχτερινό ωράριο και εάν έχουν γίνει και υπερωρίες.

Με την ίδια αιτιολογία τοιχοκολλήθηκε ανακοίνωση που περιόριζε τα δελτία του ΣΚ για λόγους οικονομίας. Την ίδια ώρα όμως κάνουν συμβάσεις ΠΕΘ, εκεί δεν τους πειράζουν οι υπερβάσεις. Και “φυσικά” κουβέντα για την υφαρπαγή του 25% του ανταποδοτικού τέλους.

Οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει, γιατί δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, αλλά πιθανότατα μια προσπάθεια “κυλιόμενων στάσεων πληρωμών” με άλλοθι και αποπροσανατολιστικό στόχο κάποιους άλλους και όχι το χέρι (την πολιτική) που σφίγγει την κάνουλα.

Αύριο θα γίνει το ίδιο σε άλλο τομέα της ΕΡΤ και θα το χρεωθούν κάποιοι άλλοι για κάποιο άλλο λόγο και κάποια άλλη υπέρβαση (που κι αυτές σχεδιάζονται και προκύπτουν από τις επιλογές στελεχών και όχι απλών εργαζομένων).

Όπως στους δήμους, που όταν αφήνουν απλήρωτους πχ εργαζόμενους στο αθλητικό κέντρο φταίει το ραδιόφωνο, όταν αφήνουν στο ραδιόφωνο φταίει το πολιτιστικό κέντρο, κλπ

Δεν πρέπει να τσιμπήσει κανένας. Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του. Αλληλεγγύη στον κόσμο της δουλειάς, που τον στίβουν για να κάνουν “χρυσές” συμβάσεις ΠΕΘ.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.