Λέσβος: Τετρακόσια ογδόντα δύο κτίσματα μη κατοικήσιμα λόγω του Εγκέλαδου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τετρακόσια ογδόντα δύο κτίσματα έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα στη Λέσβο από την ισχυρή σεισμική δόνηση, 6,1 βαθμών, την Περασμένη Δευτέρα.

Έως σήμερα Πέμπτη τα απόγευμα έγιναν 854 αυτοψίες, ενώ κατοικήσιμα έχουν κριθεί 372 κτίσματα. Από το σύνολο των αυτοψιών, 755 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 339 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 416 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες. Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Σημειώνεται ο αριθμός των αυτοψιών αποτελεί ρεκόρ και οφείλεται στην κινητοποίηση 100 μηχανικών από το υπουργείο Υποδομών, και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Κηδεύτηκε η 43χρονη

Ας σημειωθεί ότι σήμερα στις 5 το απόγευμα κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του χωριού της, της Βρίσας, η 43χρονη Ελένη Βαλελή που σκοτώθηκε όταν κατά τη διάρκεια του σεισμού κατέρρευσε και την καταπλάκωσε το σπίτι στο οποίο ζούσε. Ο σύζυγος της νοσηλεύεται τραυματισμένος στο ΚΑΤ της Αθήνας.

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό στην άτυχη γυναίκα, που πρόσφατα είχε βγει νικήτρια σε μάχη με τον καρκίνο, παρέστησαν όλοι οι κάτοικοι του ερειπωμένου χωριού που μαζεύτηκαν στον νεκροταφειακό ναό, από κάθε σημείο του νησιού όπου ζουν μετά το σεισμό της Δευτέρας. Όλοι οι άλλοι ναοί του χωριού έχουν υποστεί ζημιές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.