Επιστρέφουν Κατσίμη – Αρβανίτης / ΕΡΤ: Απολύσεις προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Επιστρέφουν Κατσίμη – Αρβανίτης

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Μαριλένας Κατσίμη & Κώστα Αρβανίτη

Συναντηθήκαμε σήμερα 13 Νοεμβρίου με τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ κύριο Αιμίλιο Λιάτσο. Αφού δόθηκαν σε συναδελφικό κλίμα οι αμοιβαίες εξηγήσεις, ο κύριος Λιάτσος μας ανακοίνωσε την πρόθεση του, να ξεκινήσει και πάλι η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση». 

Διευκρινίσαμε στον γενικό διευθυντή ενημέρωσης, ότι στις συνεντεύξεις μας που δόθηκαν στον Τύπο εξαιτίας της διακοπής της εκπομπής, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να θίξουμε τον ίδιο, επαγγελματικά ή προσωπικά. 

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε ότι κοινή μας επιδίωξη είναι η εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ προς όφελος των ελλήνων πολιτών που τη στηρίζουν και την εμπιστεύονται. Η «Πρωινή Ενημέρωση», σύμφωνα με την διαβεβαίωση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης, θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή.

Κώστας Αρβανίτης, μέλος ΕΣΗΕΑ
Μαριλένα Κατσίμη, μέλος ΕΣΗΕΑ

ΕΡΤ: Απολύσεις προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013

Πρωτοφανής συρρίκνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων της ΕΡΤ επιχειρεί ο προϋπολογισμός του 2013 που κατέθεσε η κυβέρνηση. Η εταιρεία που βρέθηκε το 2011 στην 14η θέση της σχετικής λίστας με τις πλέον κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες, προϋπολογίζει έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος της τάξης των 201 εκατ. ευρώ χάνοντας 135 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010!

Η διαφημιστική δαπάνη της ιδιωτική τηλεόρασης συρρικνώνεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της στα 230 εκατ. ευρώ και φαίνεται πως η κυβέρνηση και η Τρόικα, αναγκάζουν και την κρατική ραδιοτηλεόραση να ακολουθήσει. Μάλιστα ο προϋπολογισμός του 2013 μειώνει τη μισθοδοσία σε 77,35 εκατ, ευρώ, όταν το 2011 μετά από μειώσεις της τάξης του 30% είχε υποχωρήσει στα 124, 67 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απόφαση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να εντάξει στην ΕΡΤ στο καθεστώς των εταιρειών ΔΕΚΟ, άρα και να έχει απόλυτη εξάρτηση από το υπουργείο Οικονομικών και την Τρόικα, όταν είναι γνωστό πως χρηματοδοτείται από το ανταποδοτικό τέλος κατά 90% και από τη διαφήμιση.

Προφανώς λοιπόν εκτός από την ένταξη των εργαζομένων της ΕΡΤ στο ενιαίο μισθολόγια με 3 κατηγορίες (δημοσιογράφοι, μουσικοί, λοιπό προσωπικό) θα ακολουθήσουν και αποχωρήσεις αλλά και απολύσεις. Είναι μια πολιτική καταστροφής αν αναλογιστεί κανείς, πως το 25% του ανταποδοτικού τέλους (δηλαδή 1 ευρώ το μήνα από τα 4,24 που πηγαίνουν υπέρ ΕΡΤ και ΔΕΗ) θα πηγαίνει στο ΛΑΓΗΕ για τα φωτοβολταϊκά. Με αυτά τα δεδομένα διακόπτεται η πορεία εξυγίανσης που είχαν χαράξει οι διοικήσεις Καλημέρη, Γαμπριτσου, Παπαγεωργίου, Στεφάνου , Ταγματάρχη, καθώς η ΕΡΤ θα δυσκολευτεί να μείωσε την συνολικές ζημίες των 42 εκατ. ευρώ, αφού θα επιστρέψει και πάλι στα ελλείμματα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24032#more-24032

3ωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της, που εργάζονται στο Δημόσιο, τα δημόσια, τα δημοτικά και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, στις εφημερίδες, στις ιστοσελίδες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ να συμμετάσχουν στην πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για αύριο, Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 από τις 12.00 έως τις 15.00, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των εργαζομένων.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ενώνουν τη φωνή τους με τις φωνές όλων των εργαζομένων των χωρών της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και τη φτώχεια, που έχουν επιβάλλει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις κινητοποιήσεις.

Προσφυγή της ΕΡΤ εναντίον της ΠΟΕΣΥ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον της ΠΟΕΣΥ για τις στάσεις εργασίας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες , η ΕΡΤ. Την ίδια ώρα συζητούσαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Σίμος, με το γενικό διευθυντή Αιμίλιο Λιάτσο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Μειώνεται ο προϋπολογισμός και στο ΑΠΕ

Χάνει έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ΑΠΕ. Μέσα σε δύο έτη θα υποστεί απώλειες 2,81 εκατ. εκατ. ευρώ , μειώνοντας σημαντικά και τις αποδοχές του προσωπικού στα 2,28 εκατ. ευρώ. Το 2011 το ΑΠΕ εισέπραξε 11,99 εκατ ευρώ δαπανώντας για τη μισθοδοσία του 9,58 εκατ, ευρώ. Φέτος η εκτίμηση είναι πως τα χρήματα που θα φτάσουν στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων θα άνελθε σε 11,37 εκατ., ευρώ, με τη μισθοδοσία να πέφτει στα 9,2 εκατ. ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά θα χαθούν. Στον ισολογισμό του 2011, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε τα 11.023.200 ευρώ, έναντι 14.094.870 το 2011. Οι ζημίες προ φόρων το 2011 ανήλθαν σε 469.057 ευρώ, έναντι 280.082 ευρώ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Μ. Κανελοπούλου: Άμεση ανάγκη για ελληνικές παραγωγές από την ΕΡΤ

Κυρίες και κύριοι, όταν η δημόσια τηλεόραση δεν έχει ελληνικό πρόγραμμα, ως όφειλε, όταν τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ θεωρούν τσιφλίκι τους τις δημόσιες συχνότητες, κατακλύζονται από τούρκικες παραγωγές στο όνομα του κέρδους…» Την αναφορά αυτή έκανε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ηθοποιός, Μαρία Κανελοπούλου και έχει απόλυτο δίκιο στο σκέλος των τηλεοπτικών παραγωγών. Η ΕΡΤ έχει να γυρίσει ελληνική σειρά μυθοπλασίας από το 2009, ενώ τα περισσότερα κανάλια μεταδίδουν τούρκικες σειρές μέρα και νύχτα.

Η μετάδοση προγράμματος από τις συχνότητες οι οποίες αποτελούν δημόσια περιουσία συνεπάγεται καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ειδικά στην περίπτωση της ΕΡΤ, οι υποχρεώσεις αυτές είναι αυξημένες γι’ αυτό λαμβάνει και το ανταποδοτικό τέλος.

Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της τηλεοπτικής αγοράς, αν ανέθετε ελληνικές σειρές, καθώς θα μπορούσαν να έχουν δουλειά, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, και εταιρείες παραγωγής.

Όμως η κυβέρνηση μαζί με την Τρόικα, προτιμάει την ενίσχυση των φωτοβολταϊκών…

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Ξεκινά το 902.gr

Στις 16 Νοεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία το portal του KKE, 902.gr, το οποίο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τη λειτουργία της τηλεόρασης του 902. Ο τηλεοπτικός σταθμός έκλεισε με απόφαση του κόμματος, το οποίο επικαλέστηκε την άσχημη οικονομική του κατάσταση.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Σχέδια για λογοκρισία στην Κύπρο

Λογοκρισία σε πρώτο χρόνο. Απίστευτη καταγγελία του Γιώργου Τράγκα για τις δυνάμεις που ενοχλούνται από την τηλεοπτική του εκπομπή στην Κύπρο. Ο εκδότης και παρουσιαστής είπε από το Real FM πως έμαθε επισκεπτόμενος την Κύπρο ότι ασκούνται πιέσεις στην αρμόδια ραδιοτηλεοπτική αρχή έτσι ώστε η εκπομπή που μεταδίδεται στην Ελλάδα από το Kontra Channel να μην φτάνει ολόκληρη στο νησί!

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Με δημοσιογράφους και ΓΣΕΕ στο ΔΣ της “Επενδύστε στην Ελλάδα”

Ο δημοσιογράφος, Αντώνης Παπαγιαννίδης πρώην διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» την εποχή της Γιάννας Αγγελοπούλου, συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρείας «Επενδύστε στην Ελλάδα». Στο ίδιο ΔΣ εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγόπουλος.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Για το Euronews θα αποφασίσει ο Σαμαράς!

(αναδημοσίευση από το Ποντίκι)

Την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υφυπουργός επί των ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου με μια σιβυλλική δήλωση έδωσε εντολή παραπομπής στην εκπομπή του ευρωπαϊκού δημόσιου ειδησεογραφικού καναλιού Euronews Greek από ελεύθερη τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ Α.Ε στο Σώμα Ελεγκτών δημόσιας Διοίκησης. Και κατά πληροφορίες μας οι εν λόγω σύμβουλοι ανέβηκαν ήδη στο ραδιομέγαρο, ζητώντας στοιχεία.

Η ΕΡΤ βέβαια είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να αναμεταδίδει σε ελεύθερη συχνότητα το πρόγραμμα του Euronews, η ένταξη ωστόσο της ελληνικής γλώσσας, αρχικά με μετάφραση του ειδησεογραφικού προγράμματος του και σταδιακά με ειδική ενημερωτική εκπομπή ελληνικής παραγωγής για όλο τον κόσμο, μετατράπηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα και διέσπασε τη Ν.Δ. Στα παρασκήνια δε απειλείται σχεδόν διπλωματικό επεισόδιο με την κυβέρνηση της Κύπρου και ταυτόχρονα παρέμβαση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας για τις εξελίξεις έχουν ενημερωθούν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία και χρηματοδοτεί με 6,5 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια τη λειτουργία του Euronews στην ελληνική γλώσσα (όπως επίσης και στην ουγγρική-τη δεύτερη χώρα που ζει την παρέμβαση του ΔΝΤ) και την τελική απόφαση καλείται να λάβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τα στελέχη του Euronews που αρχικά είχαν σοκαριστεί από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία και την επίσημη αναγγελία από την πρώην διοίκηση (Ταγματάρχης-Στεφάνου) της ΕΡΤ, έχουν ενημερώσει και τη γαλλική κυβέρνηση. Σε περίπτωση επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Όλαντ στην Αθήνα, λεγόταν πως ένα από τα θέματα είναι η εκπομπή του Euronews Greek. Επιπλέον υπάρχει η στάση της κυπριακής κυβέρνησης η οποία συμμετείχε εξ΄ αρχής ενεργά στο εγχείρημα, το υποστηρίζει από τη θέση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένη με τους ελληνικούς χειρισμούς.

Από την άλλη πλευρά, των πολέμιων του Euronews Greek επιχείρημα παραμένει ο τρόπος πρόσληψης των 21 δημοσιογράφων, η δημιουργία της εγχώριας εταιρείας του καναλιού με καθεστώς ΕΠΕ και ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως το πρόβλημα γιγαντώθηκε με επιμονή του Νέου Φαλήρου που έχει εξ΄ αποστάσεως τον έλεγχο ενεργειών στο ραδιομέγαρο. Βέβαιο είναι ότι δεν ξαναέγινε να κατατεθεί τρεις φορές από βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος η ίδια ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό! Ο Γιάννης Μιχελάκης μετά τη δημιουργία ειδικής επιτροπής στη γενική γραμματεία ενημέρωσης, επανήλθε με τρίτη ερώτηση στον Σ.Κεδίκογλου! Με δεδομένο ότι η ΕΡΤ είναι μέτοχος του Euronews στη Λυών και εκ του νόμου υποχρεωμένη να μεταδίδει ελεύθερα το πρόγραμμα του, είναι εξαιρετικά σύνθετο να βρεθεί θεσμικά τρόπος να απαγορευθεί η εκπομπή του Euronews. Εκτός αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Ν.Δ πουν ανοιχτά την Κομισιόν πως δεν θέλουν την επένδυση τους στο Euronews στη χώρα μας.

Από το “Ποντίκι” της περασμένης Πέμπτης

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/euronews.html#more

Eric Hansen: «Αχρηστος ο Μάκης Πουνέντης, τελειωμένος ο Holland για τον ΑΝΤ1»

Άνω – κάτω ο Όμιλος AΝΤ1 από τους χειρισμούς στελεχών του και ειδικά του δανού Eric Hansen

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του AΝΤ1, οι χειρισμοί στελεχών του οργανισμού.

Ο δανός Eric Hansen δηλώνει παντού ότι ο Θοδωρής Κυριακού τού έχει δώσει τη «διαδοχή» και ότι αυτός είναι πλέον ο ισχυρός άντρας που αποφασίζει για την κατεύθυνση του ομίλου στα θέματα media. Ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, κατά τις οποίες είναι πιο… ομιλητικός, δηλώνει ευθαρσώς ότι ο ίδιος επέβαλε τη διακοπή συνεργασίας με τον Μάκη Πουνέντη, τον οποίο χαρακτηρίζει από άχρηστο έως μη έντιμο, ενώ δεν διστάζει να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος επέβαλε και τη μη ανανέωση της συνεργασίας του ομίλου με τον Alexander Holland, τον οποίο χαρακτηρίζει «τελειωμένο» και δηλώνει ότι στο «νέο οικονομικό έτος δεν θα είναι στην οικογένεια του AΝΤ1».

Ο άκομψος χειρισμός καταστάσεων δημιουργεί εντάσεις, καθώς ο Hansen φαίνεται να συγκαλεί συσκέψεις στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνει όλους τους υπευθύνους, υπερβαίνοντας τις τυπικές αρμοδιότητές του.

Όμως, απ’ την άλλη, οι χειρισμοί του μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να του βγαίνουν – ο Ρυθμός βρίσκεται σε πτώση στις μετρήσεις, οι πελάτες εκνευρισμένοι με τις ασταμάτητες αλλαγές φαίνεται να τον εγκαταλείπουν για τον Λάμψη, στον οποίο βρίσκεται πλέον ο Μάκης Πουνέντης, οι καλλιτέχνες επίσης προτιμούν τον Λάμψη για διοργανώσεις εκδηλώσεων, όμως ο μεγαλύτερος εκνευρισμός εσωτερικά φαίνεται να αφορά τον Easy.

Το πλάνο που παρουσίασε ο Δανός στη διοίκηση αφορούσε τη μετατροπή ενός ενημερωτικού σταθμού σε απόλυτα μουσικό. Παρόλο που αρκετοί εσωτερικά θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο πέρα από αντισυμβατικό δεν ήταν νόμιμο, ο Hansen επέμεινε ότι παράνομο είναι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και ότι βρίσκεται σε τέτοια αποσύνθεση που δεν θα ασχοληθεί με την υπόθεση. Φαίνεται όμως να ασχολούνται οι δισκογραφικές, οι οποίες ετοιμάζονται να προσφύγουν νομικά, διότι ο Δανός ισχυρίζεται ότι ο Easy είναι ενημερωτικός, και ως εκ τούτου πρέπει να πληρώνει λιγότερα δικαιώματα από ό,τι οι μουσικοί σταθμοί!

Πέραν του μετώπου που έχει ανοίξει ανάμεσα σε Hansen και Holland, η διαμάχη πρόκειται σύντομα να συμπεριλάβει τον συνήθως διπλωματικό Jonathan Procter, καθώς οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύει ο Hansen γι’ αυτόν δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικοί.

– από Το Παρόν / 11-11-2012

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/holland-1.html

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αναστέλλεται ο απεργιακός αγώνας στην ΕΡΤ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΤΣΙΜΗ- ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ προς την επιτροπή απεργών δημοσιογράφων και των αιρετών εκπροσώπων τους, ότι θα συμπορευθούν με τους εργαζόμενους για την επίλυση του ζητήματος των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.

· Μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη με τον διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιο Λιάτσο και την επαναφορά τους στην παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τους.

· Και μετά την υπόσχεση της διοίκησης της ΕΡΤ για διάλογο, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με δεδομένες αυτές τις θετικές εξελίξεις ύστερα από έναν μακρόχρονο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ?και σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσής τους?, αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ ΑΕ.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο δημόσιος φορέας της Ενημέρωσης, πρέπει να επαναλειτουργήσει ανεμπόδιστα, με τη μέχρι τώρα εγκυρότητα και αντικειμενικότητά του, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθεροτυπίας και την ισότιμη και ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων, αναλύσεων και απόψεων.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την αγωνιστική επαγρύπνησή τους, μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης της ΕΡΤ.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: “Τι κερδίσαμε”

ΨΗΦΙΣΜΑ γενικής συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κατέκτησαν:

– Την επιστροφή στο ενημερωτικό πρόγραμμα της «Πρωινής Ενημέρωσης» με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη.

– Τις προφορικές δεσμεύσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ και της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης για την υιοθέτηση των βασικών αιτημάτων του αγώνα μας. Συγκεκριμένα:

Η Διοίκηση της ΕΡΤ, δια του διευθύνοντος Συμβούλου Νίκου Σίμου και η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, δια του Αιμίλιου Λιάτσου δήλωσαν προς την Συντονιστική Επιτροπή των δ/φων και των θεσμικών εκπροσώπων των δ/φων «έτοιμοι να υπογράψουν» Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την ΕΣΗΕΑ.

Επίσης, δήλωσαν ότι στηρίζουν το αίτημα των εργαζομένων για την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα δήλωσαν ότι συμπορεύονται με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες των Σωματείων μας και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις έδωσαν και για το μειωμένο προϋπολογισμό μισθοδοσίας της ΕΡΤ, όπως ψηφίστηκε από την Βουλή, σημειώνοντας ότι στην πρόθεσή τους είναι να μην υπάρξουν και νέες περικοπές ή απολύσεις εργαζομένων.

Διατυπώθηκε ρητή δέσμευση για την παύση, από το 2013 κάθε εξωτερικής ή μικτής παραγωγής στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Ωστόσο, στο ενημερωτικό πρόγραμμα της τηλεόρασης δεν υπήρξε δέσμευση για καθολικό «πάγωμα» μικτών και εξωτερικών παραγωγών.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έπειτα από αυτές τις εξελίξεις αναμένουν δείγμα γραφής των αγαστών προθέσεων της Διοίκησης της ΕΡΤ και αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει με τη στήριξη της ΠΟΕΣΥ έως και την Πέμπτη 15/11/2012.

Ταυτόχρονα καλούν αύριο κιόλας τη Διοίκηση της ΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή ΣΣΕ, που εκκρεμεί από το 2008. Καλούν, επίσης τη Διοίκηση της ΕΡΤ να προχωρήσει έμπρακτα μαζί με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ σε συναντήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία για την άμεση κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας που αφορά τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου.

Να οριστεί συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΡΤ με αποκλειστικό αντικείμενο περαιτέρω διευκρινήσεις για τις μικτές και εξωτερικές παραγωγές.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Νέα Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ την επόμενη Παρασκευή 23/11/2012 το μεσημέρι.

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

ΑΠΕΡΓΙΑ

Nέα απεργία στον όμιλο Λυμπέρη

Ασαφές και θολό παραμένει το τοπίο στον Όμιλο Λυμπέρη, μετά την «δραματική» ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας του, καθώς η εργοδοσία εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει καμιά ευθύνη και να μην παρέχει καμιά εξασφάλιση για τις οφειλές του προς τους 200 περίπου εργαζόμενους συναδέλφους μας, (μισθωτοί, αμειβόμενοι με ΔΠΥ) που είχαν απομείνει στον Όμιλο και δούλευαν απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες, αφού μάλιστα είχαν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές αποδοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν εξαναγκαστεί παράνομα σε εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας.

Η σχεδιασμένη από καιρό μεταβίβαση τίτλων του Ομίλου Λυμπέρη, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και την προσωρινή διαταγή που έχουν κερδίσει για μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας σχεδίαζαν από καιρό την «απόδραση» από το κτίριο στο Κορωπί για να βρεθούν ενδεχομένως πίσω από τα διάδοχα σχήματα.

Οι Ενώσεις του Τύπου είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δικαιώματα των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο νομικό και συνδικαλιστικό μέσο κατά όλων των επιχειρήσεων που συνδέονται με την οικογένεια Λυμπέρη. Σε αυτό το πλαίσιο οι Ενώσεις συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους και κηρύσσουν νέα 48ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 2012 σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη.

• ΖΗΤΑΜΕ να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταβίβασης και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιβάλουν την τήρηση της νομιμότητας και των δικαστικών αποφάσεων.

• ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης τις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Εργασίας και το ΙΚΑ να ελέγξουν τη νομιμότητα των κινήσεων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Ιδιαίτερα καλούμε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει τις τεράστιες οφειλές των Εκδόσεων Λυμπέρη προς το ταμείο που υπερβαίνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ.

• ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι θα στηρίξουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κατά οποιασδήποτε τρίτης εταιρείας εμφανίζεται ως διάδοχος ή συνεχιστής των εκδοτικών και άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Οι Ενώσεις καλούν:

• όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που ανήκουν στον Όμιλο Λυμπέρη, αλλά και σε κάθε συνδεδεμένη εταιρεία (Τεχνικές Εκδόσεις, Three Dee κ.λπ.) να βρίσκονται σε εγρήγορση, επιφυλακή και σε αγωνιστική ετοιμότητα

• όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, να μη δεχτούν να λειτουργήσει άλλη μια πειρατική επιχείρηση στα ΜΜΕ με τον ιδρώτα και τον κόπο εκατοντάδων συναδέλφων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.