Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» στο Θέατρο Άνετον

i_gynaika_tis_zakythos_omada_oberon1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Γυναίκα της Ζάκυθος

Διονύσιος Σολωμός

Η παράσταση

Η Ομάδα Τέχνης Oberon παρουσιάζει το έργο, Η Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονυσίου Σολωμού με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο δημοτικό Θέατρο Άνετον από 15 μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου 2012.

Η Γυναίκα της Ζάκυθος ή Όραμα του Διονυσίου Ιερομόναχου, εγκάτοικου εις ξωκλήσι Ζακύνθου (1826-1829). Το έργο είναι γραμμένο σε ιδιόρρυθμη πρόζα με στοιχεία ποιητικού λόγου. Η γλώσσα του είναι η δημοτική με πολλά ιδιωματικά ζακυνθινά στοιχεία, που λειτουργούν ρεαλιστικά στον πρωτο πρόσωπο αφηγηματικό λόγο του Ζακυνθινού Ιερομόναχου Διονύσιου και στον άμεσο λόγο της Γυναίκας της Ζάκυθος.

Ένα συνταρακτικό κείμενο που σε πρώτο επίπεδο βλέπουμε τη σκληρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της «Γυναίκας» και τη δεινή θέση των Μεσολογγιτισσών, που καταφεύγουν για βοήθεια στο νησί κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου.

Ενώ σε δεύτερο επίπεδο ενεδρεύει η ψυχή του Ιερομόναχου, που μέσα της συμβαίνουν όλα όσα θα ιστορήσει στη «Γυναίκα». Ιερομόναχος, Γυναίκα και Διάβολος θα δεθούν μεταξύ τους με τα νήματα μιας πίστης και μιας άρρηκτης και μοναδικής ύπαρξης.

Ένα παραληρηματικό έργο με εξπρεσιονιστικές πινελιές, η αιώνια πάλη του καλού με το κακό, ένα από τα πιο σπουδαία έργα της Ελληνικής Γραμματείας. 

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σπυριδάκης 
Σκηνικά – κοστούμια: Μαριέτα Πανίδου 
Σχεδιασμός φωτισμού: Κέλλυ Εφραιμίδου 
Μουσική – κιθάρα Αλέξης Βαλάσσης – Βιολί: Περικλής Βραχνός 

Παίζουν: Σοφία Βούλγαρη, Διονύσης Καραθανάσης, Μάριος Μεβουλιώτης 

Πληροφορίες της παράστασης

Χώρος: Θέατρο Ανετον , Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 15, Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Κυριακή 18, Δευτέρα 19, Τετάρτη 21, Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στις 21:00 μμ.

Τηλ. Κρατήσεων: 2310869869 και 6934757466

Εισιτήρια: κανονικό 10 €, μειωμένο 5€

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.