Δεύτερη μέρα προσκηνύματος στο Πολυτεχνείο

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Μάρνυ Παπαματθαίου 

Σε ήρεμο κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται από το πρωί οι εκδηλώσεις τιμής για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ (καθηγητές) και ΔΟΕ (δάσκαλοι) κατέθεσαν ήδη στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείο, ενώ οι ομιλίες των εκπροσώπων τους επικεντρώθηκαν στα θέματα της οικονομικής κρίσης και της υποχρηματοδότησης της Παιδείας.

Στεφάνι κατέθεσαν ακόμη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Όπως ανέφεραν στις δηλώσεις τους, το σύνθημα του Πολυτεχνείου «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» είναι πιο επίκαιρο απο ποτέ σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων έκαναν λόγο και για την αναβίωση του φασισμού στις μέρες μας, καταγγέλοντας, όπως είπαν χαρακτηριστικά, «αυτό το μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή».

Εκατοντάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της Αθήνας έχουν ήδη καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου, όπως επίσης και απλοί πολίτες. Η κατάθεση στεφανιών θα συνεχισθεί ως τις 9 το βράδυ, οπότε θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ στην ευρύτερη περιοχή ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στις δωδεκάμιση, σήμερα, Παρασκευή έχει προγραμματιστεί εκδήλωση-συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, παρόντος του συνθέτη, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να επισκεφθεί το Πολυτεχνείο και ο υφυπουργός Παιδείας Θοδωρής Παπαθεοδώρου.

Όπως είναι γνωστό, η ακαδημαϊκή κοινότητα, καθηγητές και φοιτητές έχει αναλάβει την περιφρούρηση των εκδηλώσεων προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, ενώ η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

Αύριο Σάββατο, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία στις 15.00 το μεσημέρι, ενώ οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν από τις 13.00.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.