Παραιτήση Καμπύλη από τον «Αθήνα 9,84» / Ξανά “Στην υγειά μας”

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Παραιτήση Καμπύλη από τον «Αθήνα 9,84»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 Τάκης Καμπύλης υπέβαλε πριν λίγη ώρα την παραίτησή του. 

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για τις ημέρες και το έργο του δημοσιογράφου ήταν αρκετά για να τον εκθέσουν και να τον οδηγήσουν σε παραίτηση.

Την απόφασή του, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του Δ.Σ., προτείνοντας παράλληλα ως διάδοχό του, τον κ. Μιχάλη Κυριακίδη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η έγγραφη παραίτηση του διευθυντή του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού δεν έγινε δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του σταθμού.

Πηγή: http://newpost.gr/post/169020/paraitithike-o-kampulis-apo-ton-athina-984/

Ξεκίνησε το 902.gr

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του portal, www.902.gr από το ΚΚΕ, με την εθελοντική συνεισφορά των μελών του κόμματος και της ΚΝΕ. Αντιθέτως, δεν εκπέμπει πλεόν η τηλεόραση του 902.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Χαμηλές οι κυκλοφορίες των εφημερίδων

Χαμηλή πτήση και για τις δύο νέες εφημερίδες την περασμένη Τρίτη 13 Νοεμβρίου. Στην πρώτη θέση ήταν τα “Νέα” με 25.160 φύλλα (-7.290) στη δεύτερη το “‘Έθνος” με 22.050 (-3.050), τρίτος το “Ελεύθερος Τύπος” με 16.250 (-2.500), και τέταρτη η “Espresso” με 13.350 (-370). Η “Εφημερίδα των συντακτών” στην πέμπτη θέση με 11.010 φύλλα και με 8.510 η “6 μέρες” στη δεύτερη μέρα κυκλοφορίας της.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ξανά “Στην υγειά μας”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., στην υπ’ αριθμ. 1062 συνεδρίασή του (Πέμπτη, 15/11/2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

1. α. Ενέκρινε τη συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου, βάσει του Άρθρου 4 παρ. 5 του Ν. 3429/2005. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Νίκος Τέλλης και τα μέλη κυρία Άννα – Έννυ Μαγιάση και κ. Αριστοτέλης Σαμαντάς.

β. Επικαιροποίησε σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., για να προχωρήσει κάθε νόμιμη διαδικασία που θα οδηγήσει στην εκκαθάριση και κατάργηση της εταιρίας «ΝΕΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».

2. Ενέκρινε την εξειδίκευση των γνωμοδοτικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Διαχείρισης Πόρων για τον Κινηματογράφο.

3. Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1057/2.10.12, Θ. 2ο, που αφορά στην ανανέωση σύμβασης Ειδικού Συμβούλου.

4. Ενέκρινε την απόσυρση ακατάλληλων οχημάτων της εταιρίας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνιακών Διαδικασιών και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης – Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ).

5. Ενέκρινε τον καθορισμό γενικών αρχών και διαδικασίας υποβολής και χορήγησης άδειας παράλληλης απασχόλησης. Η χορήγηση άδειας παράλληλης απασχόλησης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου γίνεται κατ’ εξαίρεση και εφ’ όσον προκύπτει αποδεδειγμένα ότι με αυτήν δεν ζημιώνονται, ούτε κινδυνεύουν να ζημιωθούν τα συμφέροντα της εταιρείας.

6. Αποφάσισε την καταβολή συμβολικής χρηματικής αμοιβής στον τακτικό υπάλληλο Ι. Αθανασιάδη για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης (βετεράνων), που διεξήχθη στην Ουγγαρία στις 23.09.12.

7. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Σίμο για την ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένων των Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΤ Α.Ε.

8. Αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη πόρισμα σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης, την υποβολή έγκλησης κατά τακτικής υπαλλήλου και τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της ΕΡΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού πόσου από το ταμείο της ΕΡΤ3

9. Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Αθλητικών Προγραμμάτων σχετικά με την προσφορά που υπεβλήθη για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων Διεθνή Στίβου IAAF της περιόδου 2014 – 2017. Επισημαίνεται ότι το ποσό που προτάθηκε είναι μειωμένο κατά 33% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

10.Ενέκρινε την ανανέωση ανάθεσης παραγωγής 12 επεισοδίων της εκπομπής «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» για την τηλεοπτική περίοδο 2012 -2013. Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 37.141 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

11.Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1037/3.4.2012, Θ. 6ο, για τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ». Η τροποποίηση αφορά στην αλλαγή της εταιρείας παραγωγής και το ποσοστό συμμετοχής στο σκέλος των παροχών από το Τμήμα Κινηματογραφίας και στο ποσοστό κυριότητας της ΕΡΤ

12.Ενέκρινε τη υλοποίηση της απόφασης για τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Βούπουρα.

13. Αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία λήξης της σύμβασης με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press (τροποποιώντας τη ΑΔΣ 1047/25.6.12, Θ.10ο), στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας δαπανών.

14.Αποφάσισε την πρόσληψη ως Ειδικού Συμβούλου του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Μαχαίρα, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους. Ο κ. Μαχαίρας αναλαμβάνει καθήκοντα συντονιστή κυριακάτικης ενημερωτικής εκπομπής.

15.Ενέκρινε τη μετακίνηση – τοποθέτηση της δημοσιογράφου Ελένης Αργύρη ως ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον για ένα έτος.

16.Ενέκρινε τη μετακίνηση – τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γεωργίου Συριόπουλου ως ανταποκριτή – εκπροσώπου της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο από τις 2 Ιανουαρίου 2013, με έδρα τις Βρυξέλλες και ιδιαίτερη αρμοδιότητα τον συντονισμό των ζητούμενων παραγωγών της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης σε μόνιμη και καθημερινή συνεργασία με την europarlTV.

17.Ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου για τις εξωτερικές και μικτές παραγωγές της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.

18.Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1026/9.1.12, Θ. 6ο, που αφορά στην εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την άσκηση ενδίκων μέσων κατά απεργιακών κινητοποιήσεων.

19.Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1056/25.09.12, Θ. 10ο, για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Α.Ε.

“Δεν μας εκπροσωπούν οι συζητήσεις στο Alter”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΙΤΑ (15.11.2012)

Kαι στις σημερινές συνθήκες της κρίσης της ανεργίας και της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία –Κυβέρνηση-Ευρωπαική Ένωση όπου υπάρχει αντίσταση κερδίζονται πράγματα. Και εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους ηρωικούς εργαζόμενους του ALTER που με προσωπικές θυσίες αψηφώντας τα προβλήματα που τους δημιουργούσε ο αγώνας τους, συνέχιζαν και συνεχίζουν επί ενάμιση χρόνο να παλεύουν με την καθημερινή τους παρουσία και περιφρούρηση του σταθμού.

Είναι επιτυχία που η σκληρή ιδιοκτησία του ALTER μετά από ενάμιση χρόνο πλήρης αδιαφορίας σύρθηκε επιτέλους να συνομιλήσει με τον πρόεδρο και τον εργασιακό εκπρόσωπο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στο ALTER. Η συγκεκριμένη συνάντηση και οι επόμενες κινήσεις που έγιναν πραγματοποιήθηκαν χωρίς να είναι ενήμερο το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και δεν το εκπροσωπούσαν.

Συνάδελφοι!

Εμείς σαν σωματείο πιστεύουμε ότι πρέπει μαζί με τα συνεργαζόμενα σωματεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Α. να μπούμε μπροστά ώστε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του ALTER ανεξάρτητα με την ειδικότητα και την στάση τους απέναντι στο πρόβλημα να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Εφόσον το κανάλι επαναλειτουργήσει κάθε εργαζόμενος που το επιθυμεί να έχει δικαίωμα μόνιμης και σταθερής εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις που προβλέπονται από τα σωματεία και χωρίς καμία διάκριση.

Αν και εφόσον κλείσει το κανάλι, κάτι που απευχόμαστε, να καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις. Νομικά να διασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν όλα τα χρήματα και ότι αυτή η κίνηση της ιδιοκτησίας του ALTER δεν είναι άλλη μια παγίδα.

Συνάδελφοι!

Όταν τα προβλήματα είναι ενιαία πρέπει έτσι και να αντιμετωπίζονται!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

H ΠΟΣΠΕΡΤ για το Πολυτεχνείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή, 16-11-2012

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής στους νεκρούς που πότισαν με το αίμα τους τον αντιδικτατορικό αγώνα. Πάνω απ’ όλα είναι ένα ορόσημο, ένας φάρος που εμπνέει αγώνες για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».

Μηνύματα διαχρονικά και επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε την ώρα που ο ελληνικός λαός αναζητά να απαλλαγεί από τις κάθε λογής τρόικες και την επιβολή τέτοιων σκληρών μέτρων που φέρνουν τον αφανισμό του έθνους και επιδιώκουν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα ηλιόλουστο οικόπεδο χωρίς Έλληνες.

Προγραμματίζουν χωρίς τον ξενοδόχο – τον ελληνικό λαό. Δεν θα τους επιτρέψουμε να φέρουν σε πέρας τα σχέδιά τους. Η διαχρονικότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και η ιστορική ανάγκη θα ξεσηκώσει τον κάθε Έλληνα ενάντια σε κάθε είδους επιβολή.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που θ’ αρχίσουν στις 15:30 στο Πολυτεχνείο και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να πάρουν μέρος σ’ αυτές τις εκδηλώσεις και την πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει το Σάββατο 17 Νοέμβρη προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η πραγματική χρυσή αυγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Αισθήματα ύψιστης τιμής εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), για τους νεκρούς και τις δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, φοιτητές και εργαζόμενους των «γεγονότων του Πολυτεχνείου», αναγνωρίζοντας την επίδραση των αγώνων τους στο γκρέμισμα της χούντας και την επαναφορά της δημοκρατίας.

Οι ηρωικές εκείνες μάχες των αγωνιστών, μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο, έχουν καταγραφεί από τις πρώτες μέρες της μεταπολίτευσης στις ιστορικές σελίδες των αγώνων του λαού μας για ψωμί, παιδεία κι ελευθερία και καμία μαύρη φασιστική πέννα δεν μπορεί να τις διαγράψει. Αυτούς τους αγώνες τους διατηρεί ζωντανούς η ιστορική μνήμη του λαού μας. Ήταν μια πραγματική χρυσή αυγή για τη χώρα μας κι όχι ένα χοντροκομμένο φασιστικό και απεχθές μόρφωμα λογοκλοπής.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος τσακισμένος από τις μνημονιακές πολιτικές της τρόικας και των κυβερνητικών αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών πολιτικών, αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια πιο μαχητικά για την επιβίωση και την υγεία του, για τη δουλειά και το μέλλον των παιδιών του, υπερασπιζόμενος σθεναρά τα εργασιακά δικαιώματά του από κάθε υποβάθμιση και υπονόμευση και τις δημοκρατικές ?με θυσίες καθιερωμένες? αξίες της ελευθεροτυπίας, για αντικειμενική, ελεύθερη, ανεξάρτητη και πλουραλιστική δημοσιογραφία.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, ορμάνε με σημαίες, πανό και υψωμένες γροθιές, στους ίδιους δρόμους που μάτωσαν οι ήρωες του Πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας με την ίδια φλόγα και πίστη τα ίδια αιτήματα, για ζωή με αξιοπρέπεια κι ελευθερία.

Τιμώντας τον αγώνα του Πολυτεχνείου και για μαχητική προβολή των ζωτικών αιτημάτων μας η ΠΟΕΣΥ καλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

H EΣΗΕΑ για τον ALTER

16 Νοεμβρίου 2012

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία και ο εμπαιγμός εκατοντάδων εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», με τους εργαζόμενους να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Τώρα μαθαίνουμε ότι η διεύθυνση του σταθμού μοιράζει εν κρυπτώ υποσχέσεις για καταβολή κάποιου ποσού σε ορισμένους μόνο εργαζόμενους(τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους) με αντάλλαγμα να αποσύρουν την υπογραφή τους από την αίτηση πτώχευσης που ετοίμαζαν.

Είναι προφανές ότι η διεύθυνση του σταθμού πατώντας πάνω στην απελπισία των απλήρωτων εργαζομένων επιχειρεί να ανοίξει όπως-όπως τον σταθμό. Ακόμη και αυτά τα ανταλλάγματα που υπόσχεται η διεύθυνση δεν πρόκειται να δοθούν αμέσως, όπως διευκρίνισε στη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Γκότσης, αλλά όταν τελειώσει η διαδικασία με την προσφυγή στο άρθρο 99. Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα είπε, τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν αλλά
θα βρεθούν όταν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτή, έναν εκ των οποίων και κατανόμασε (τον εφοπλιστή Μαρινάκη).

Το κυριότερο στοιχείο είναι ότι από την «μοιρασιά» μένουν απέξω πάνω από τους μισούς εργαζόμενους του «ALTER», με τη διοίκηση του σταθμού να αρνείται να διευκρινίσει με ποια κριτήρια και πώς επιλέχθηκαν οι εργαζόμενοι που καλούνται να υπογράψουν ένα αμφίβολο από νομικής πλευράς «χαρτί». Ο δε μεγαλομέτοχος του καναλιού κ. Κουρής αρνείται επίμονα να συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μη βγαίνοντας καν στο τηλέφωνο.

Στη σωρεία εργασιακών παραβιάσεων, που έχουν συμβεί στο «ALTER», η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήταν απούσα, αντιθέτως ήταν εκεί παρούσα προκλητικά υπέρ της εργοδοσίας. Η κατάργηση των ΣΣΕ, οι μειωμένες αποζημιώσεις για τη διευκόλυνση των απολύσεων και η κατάργηση κάθε προστασίας των εργαζομένων ευνοεί στην πράξη μεθοδεύσεις τύπου «ALTER», οι οποίες αρχίζουν να γίνονται κανόνας και για άλλα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση στήριξε τη Digea στο να κατεβάσει το σήμα του «ALTER» όταν οι εργαζόμενοι κατάφεραν να πάρουν το κανάλι στα χέρια τους. Βασική ευθύνη σε όσα συμβαίνουν στο «ALTER» φέρουν και οι ίδιες οι τράπεζες (ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK, ΑΓΡΟΤΙΚΗ) οι οποίες προκειμένου να διαφυλάξουν τα κέρδη τους απαιτούν δραστική μείωση του προσωπικού, των δικαιωμάτων τους και των δεδουλευμένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τον πειρατικό τρόπο με τον οποίο η ιδιοκτησία του «ALTER» επιχειρεί να ανοίξει στον σταθμό, χωρίς να έχει εκπληρώσει το βασικό προαπαιτούμενο: Την καταβολή των δεδουλευμένων.

Ζητούμε να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα με τους νόμιμους τόκους και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές καθώς και η συνδρομή στο σωματείο μας την οποία οφείλει η διοίκηση του σταθμού από τον Αύγουστο του 2010. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θέλει να επαναλειτουργήσει άμεσα ο σταθμός, όχι όμως χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων ανεξαιρέτως.

Επιμένει στην ανάγκη κοινής δράσης όλων των ειδικοτήτων, του σταθμού και θεωρεί την προάσπιση με έργα και όχι λόγια της ενότητας των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ, σημαντική προϋπόθεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τέλος το Δ.Σ. διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένας εργαζόμενος να απολυθεί, ούτε ένας να μη λάβει αυτά που ο επιχειρηματίας Κουρής τους οφείλει. Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούμε ως την τελική δικαίωση όλων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι εργαζόμενοι στις Εκδόσεις Λυμπέρη: “Είμαστε παρόντες και διεκδικούμε”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εργαζομένων στις Εκδόσεις Λυμπέρη

Πριν από δυόμισι χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη, κληθήκαμε να στηρίξουμε τον «καπετάνιο», Αντώνη Λυμπέρη, για να μην βουλιάξει το «καράβι», όπως του άρεσε να επαναλαμβάνει.

Σε αυτά τα δυόμισι χρόνια έχουμε υποστεί τρεις μειώσεις μισθών – πολλοί και τέσσερις.

Κατά τον προηγούμενο, όπως και φέτος, υποχρεωτικά περιήλθαμε σε εκ περιτροπής (4μερη) εργασία, που σήμαινε κι άλλη συρρίκνωση των αποδοχών μας.

Το τελευταίο οκτάμηνο αρχίσαμε να πληρωνόμαστε «έναντι» αυτών των κατακερματισμένων αποδοχών μας, οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ξεπερνούσαν τα 400 ευρώ.

Σήμερα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ για τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κατά τους οποίους δουλεύαμε ακόμα πιο σκληρά, παρά τα ελάχιστα αποθέματα κουράγιου.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, ο «καπετάνιος» με ένα επιτηδευμένα «συγκινητικό» e-mail (που έκανε πολλούς φίλους του από τα media και όχι μόνο, να σπεύσουν να προσφέρουν χαρτομάντιλο παρηγοριάς στην οικογένεια Λυμπέρη) ανακοίνωσε τον τερματισμό της λειτουργίας των Εκδόσεων Λυμπέρη στους 200 εργαζόμενους που έχουμε απομείνει εδώ, στο -ήδη-, από καιρό, λεηλατημένο κτίριο του Κορωπίου.

Δεν ήταν εδώ. Δεν ήταν μαζί μας. Ο «καπετάνιος» είχε προλάβει και είχε «σωσίβια», που, κάτω από εξαιρετικά αμφιβόλου νομικής υπόστασης ενέργειες, πήρε μαζί του:

Τα περιοδικά Hello!, ΕΓΩ Weekly, 7 Μέρες TV, και Τηλεκοντρόλ.

Ο «τίμιος επιχειρηματίας» -όπως, πολλές φορές άφηνε να εννοηθεί για τον εαυτό του, όταν μιλούσε για άλλους «κακούς» εκδότες συναδέλφους του- μόλις την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ενημέρωσε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή άλλες πέντε μέρες, καθώς θα είχε απάντηση για το περίφημο «δάνειο» που θα έπαιρνε από τις τράπεζες. Διαφορετικά, όπως είπε, θα άρχιζε τις επαφές για την μετακίνηση κάποιων τίτλων περιοδικών σε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία. Όμως,

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙA;

Η παραχώρηση των τίτλων είχε, ήδη, δρομολογηθεί εδώ και πολλούς μήνες, με τη σύσταση παράλληλων εταιρικών σχημάτων από το Μάρτιο του 2012!

Ο «καπετάνιος», ακόμα και την τελευταία στιγμή, έλεγε ασύστολα ψέματα.

Έλεγε κατά συρροή ψέματα σε διακόσιους εργαζόμενους στους οποίους όφειλε τέσσερις μισθούς, οι οποίοι δεν είχαν χρήματα ούτε για τα εισιτήρια τους πλέον, κι όμως ταξίδευαν μέχρι την άλλη άκρη της Αττικής, για να κυκλοφορήσουν στην ώρα τους και στην εντέλεια όλα τα περιοδικά του.

Μέχρι σήμερα εμείς παραμένουμε εδώ, εφόσον δεν έχουμε απολυθεί, στο άδειο κτίριο του Κορωπίου, για να υπερασπιστούμε τα δίκαια και αυτονόητα.

Εμείς, οι διακόσιοι εναπομείναντες εργαζόμενοι στο «καράβι» του Αντώνη Λυμπέρη,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας, καθώς και της αποζημίωσής μας.

• Έλεγχο αρμοδίων Αρχών για τη νομιμότητα της κυκλοφορίας των τεσσάρων εντύπων που παραχώρησε στο νέο εκδοτικό σχήμα, ενώ ήδη υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε, οι οποίες ρητώς απαγορεύουν κάθε μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας.

• Οι αρμόδιες Αρχές να διασφαλίσουν την είσπραξη των οφειλών του εργοδότη μας προς το Ταμείο μας, που αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ.

• Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ να παραμείνουν αλληλέγγυες στις προσπάθειες μας και να συνεχίσουν όλες τις συνδικαλιστικές και νομικές κινήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

• Τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το θέμα μας να τηρούν τουλάχιστον τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία, που επιτάσσει να ακούγονται όλες οι πλευρές, άρα και η πλευρά των εργαζομένων.

• Το αναγνωστικό κοινό και, γενικώς, όλους τους ενδιαφερόμενους, να συμπαρασταθούν εμπράκτως στον αγώνα μας, μεταξύ άλλων επιλέγοντας να μην αγοράζουν τα τέσσερα έντυπα που, κάτω από αμφισβητούμενες συνθήκες, άρχισαν να εκδίδονται από νέα εκδοτικά σχήματα εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

Μέτρα για τους εργαζομένους στις Εκδόσεις Λυμπέρη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομικών και τον κ. Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

ΘΕΜΑ: « Παρατυπίες στην διαδικασία αναστολής λειτουργίας του Εκδοτικού Ομίλου Λυμπέρη- Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτόν.»

Στις 7/11 με ηλεκτρονική επιστολή ο επιχειρηματίας Αντώνης Λυμπέρης ενημέρωσε τους περίπου 200 εργαζόμενους στον Εκδοτικό Όμιλο που κατέχει ότι «αναγκάζεται να τερματίσει τη λειτουργία του».Οι εργαζόμενοι έχουν ανείσπρακτες αποδοχές τεσσάρων μηνών, ενώ στο παρελθόν έχουν υποστεί τρεις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και τους τελευταίους μήνες είχαν υποστεί εκ περιτροπής εργασία 4 ημερών.

Παράλληλα δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες του Ομίλου (φωτογράφοι, συντάκτες κ.λπ.) έχουν απλήρωτες συνεργασίες πολλών χιλιάδων ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με καταγγελίες των σωματείων του Τύπου οι επιχειρήσεις του Ομίλου οφείλουν στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ περίπου 2,8 εκατ. ευρώ από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.

Μέχρι στιγμής ο Όμιλος δεν έχει προχωρήσει επίσημα σε παύση εργασιών. Αντίθετα τίτλοι εκδόσεων του Ομίλου έχουν μεταφερθεί σε τρίτες εταιρείες, κάτω από αδιευκρίνιστες συναλλαγές κι ενώ εργαζόμενοι είχαν προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα μη μεταβολής της περιουσίας.

Από τη Δευτέρα 12/11 οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία και περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Κορωπί.

Ερωτάται ο κ Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων:

Έχει προχωρήσει το ΕΤΑΠ ΜΜΕ σε μηνύσεις όσον αφορά την είσπραξη των μη καταβληθεισών οφειλών; Έχουν προκύψει κατασχέσεις περιουσίας του ιδιοκτήτη από τη διαδικασία αυτή; Παρακαλούμε όπως μας κατατεθούν τα ανάλογα έγγραφα.

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την διασφάλιση είσπραξης των μη καταβληθεισών εισφορών στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ;

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ έχουν προχωρήσει σε ελέγχους για τη νομιμότητα των κινήσεων του επιχειρηματία απέναντι στους εργαζόμενους κατά τη μεταφορά των τίτλων σε τρίτες εταιρείες;

Έχει δοθεί ασφαλιστική ενημερότητα στις εμπλεκόμενες εταιρείες και τους υπευθύνους αυτών; Παρακαλούμε όπως μας κατατεθούν τα ανάλογα έγγραφα.

Τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν για τη διασφάλιση της καταβολής των οφειλών της επιχείρησης προς τους εργαζομένους και την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας τους;

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομικών:

Οι εποπτικές αρχές του Χρηματιστηρίου έχουν επιληφθεί των μεταβιβάσεων τίτλων που αφορούν εταιρείες εισηγμένες στο Χ.Α.Α.;

Έχει δοθεί στις συγκεκριμένες εταιρείες φορολογική ενημερότητα; Παρακαλούμε όπως μας κατατεθούν τα ανάλογα έγγραφα.

Ερωτάται ο κ. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ:

Δεδομένου ότι ο Όμιλος κατέχει δυο ραδιοφωνικές συχνότητες, τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Βασίλης Κυριακάκης

Δημήτρης Στρατούλης

Μαρία Τριανταφύλλου

Δημήτρης Γελαλής

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Γιώργος Πάντζας

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Ρένα Δούρου

Δημήτρης Κοδέλας

Αφροδίτη Σταμπουλή

Κώστας Μπάρκας

Στάθης Παναγούλης

Δημήτρης Γάκης

Χρήστος Καραγιαννίδης

Γιάννης Σταθάς

Ηρώ Διώτη

Νάσος Αθανασίου

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Αλέξης Μεϊκόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.