Η “Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

apokalypsi_ioanni_mcf1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά, μουσική και σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
για την υποστήριξη του ΙΜΚ

Το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, στις 21:00, και για την υποστήριξη του ΙΜΚ, παρουσιάζεται στο Θέατρο του Ιδρύματος η “Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα”. Ένα πανανθρώπινο έργο, που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, το οποίο αμέσως μετά, και με την Αιγίδα του ΙΜΚ, ταξιδεύει εκτός συνόρων για να παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες.

Η “Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα” είναι μία σύνθετη παράσταση σε ποιητική απόδοση και μουσική του ίδιου, η οποία παρουσιάζεται ως μια μινιμαλιστικής μορφής τραγωδία, όπου κυριαρχεί ο θείος λόγος, μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών και τη παρουσία του χορού (λαού), η εικόνα μέσω video art και street art, η μουσική, ο ήχος και το φως.

Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να επιβάλλονται αυθαίρετες ερμηνείες στο αριστουργηματικό κείμενο του Ιωάννη, η μετάφραση και η ποιητική του απόδοση σε μια απλή, κατανοητή και χωρίς ακρότητες γλώσσα αλλά και η παράσταση “Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα” φέρνει το δύσκολο και μερικές φορές στριφνό και δυσνόητο πρωτότυπο κείμενο ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη τη μοναδικότητά του. Όλη τη ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του και το θείο μεγαλείο, όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη του Θεολόγου. 

Η παράσταση συνοδεύεται από προβολές βίντεο με εικαστικές απεικονίσεις της Αποκάλυψης (την χρονική περίοδο από το 950 έως και το 1870) καθώς και street art εικαστικές παρεμβάσεις -προϊόν επίπονης έρευνας και δουλειάς δύο και πλέον ετών. Η εμπλουτισμένη με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και μοτίβα μουσική της, αναδεικνύει την εντυπωσιακή, πυκνή και πλήρη μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού όπως ακριβώς αναφέρει το έργο του Ιωάννη.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν, η σκηνογραφική δημιουργία του Μιχάλη Αθανασιάδη, οι εικαστικές παρεμβάσεις του STMTS, οι φωτισμοί του Tάκη Ποδαρόπουλου, και τα ηχητικά εφέ από φυσικές, κατά κύριο λόγο, ηχογραφήσεις του Panas, που διαμορφώνουν ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον.

Η παράσταση γίνεται για τους σκοπούς του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και όλοι οι συντελεστές συμμετέχουν εθελοντικά, λίγες ημέρες πριν η «Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα» παρουσιαστεί και στις Βρυξέλλες.

Συντελεστές:

Ποιητική Απόδοση – Σκηνοθεσία και Μουσική:
Νίκος Παπακώστας

Σκηνογραφία:
Μιχάλης Αθανασιάδης

Βοηθός Σκηνοθέτη:
Νικόλας Μαραγκόπουλος

Κινησιολογία:
Δανάη Παπουτσή

Εικαστική δημιουργία:
STMTS

Φωτισμοί:
Tάκης Ποδαρόπουλος

Ηχητικά εφέ:
Panas

Παίζουν:

ΠΝΕΥΜΑ:
Δανάη Παπουτσή

ΑΓΓΕΛΟΣ:
Περικλής Κασσανδρινός

ΣΚΙΑ:
Δημήτρης Τσολάκης

Ομάδα χορού:
Ράνια Αηδώνη
, Άννα Βασιλείου,
Μάρω Αγρίτη,
Θέμης Αμοιρίδης,
Θέμης Μητρόπουλος

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά, μουσική και σκηνοθεσία
Νίκος Παπακώστας

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

Τιμή Εισιτηρίου: 10€ ενιαίο

**********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή. 

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers, Business Solutions S.A. Where value begins, Dogkas Wines, Konstantinos, Playground Productions,

Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ, METROPOLIS, Το Ποντίκι, Αθήνα 9,84, BHMA FM 99.5, Ως 3, e-go.gr, ελculture.gr, clickatlife.gr, culturenow.gr, mediasoup.gr, monopoli.gr, in2life.gr, camerastyloonline.wordpress.com

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάβ. από τις 08:00 – 22:00. 

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5 € και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5ευρώ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.