Καμπάνα 700.000 ευρώ σε ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV / Τα καπρίτσια της Έλλης

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Καμπάνα 700.000 ευρώ σε ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV

Είναι τα τηλεπαιχνίδια της σάχλας. Αυτά που βάζουν σκόρπια γράμματα βρίσκεις αμέσως πως η λέξη είναι «Βουστάσιο» για παράδειγμα, τηλεφωνείς αλλά δε βγάζεις ποτέ γραμμή.

Κάποια στιγμή ακούς τον κ. Χαριλαριά απ΄ το Περιστέρι για παράδειγμα, να λέει την λέξη «Αβγοτάραχο». Η παρουσιάστρια θυμώνει. «Μα σας είπα κυρ Χαριλαριά μου πως αρχίζει από Βου η λέξη. Δε με προσέχετε και εγώ θέλω να δώσω 4000 ευρώ». Μα και εμείς μαντάμ, να τα πάρουμε θέλουμε αλλά όλο λάθος γραμμή βγάζουμε! Είδε και απόειδε και το ΕΣΡ που άμα είναι για πρόστιμα κάνει με αυταπάρνηση τη δουλειά του και έριξε καμπάνες ύψους 700.000 ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Antenna και Μακεδονία TV, για την προβολή των τηλεπαιχνιδιών Τηλεκύβος και Call for cash.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τα εν λόγω τηλεπαιχνίδια δεν είναι αδειοδοτημένα από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων και ως τούτου δεν μπορούν να προβάλλονται από την τηλεόραση! Και να σκεφτείς πως τα κανάλια τα εκτιμούν ως γνώσεων δηλαδή! Που να βλέπεις τη λέξη «αγελάδα», με βοηθητικά στοιχεία πως είναι ιερό ζώο στην Ινδία, πως κατεβάζει γάλα, πως αρχίζει από «αγ…» και οι παίκτες αυθόρμητα να λένε «άγαλμα».

Μπορεί πάντως ακόμα και το άγαλμα να κατεβάζει γάλα στα αυθόρμητα τηλέφωνα!

Πηγή: http://newpost.gr/post/169889/700000-eyro-kampana-gia-paixnidia-saxlas-se-ant1-makedonia-TV/

Τα καπρίτσια της Έλλης

Αρνιόταν να μπει στο στούντιο και να εκφωνήσει το δελτίο ειδήσεων επειδή δεν θα είχε «παράθυρα»! Ο λόγος για την κεντρική παρουσιάστρια της ΝΕΤ Έλλη Στάη η οποία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής καθυστέρησε την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων για 4 ολόκληρα λεπτά, κρατώντας μούτρα στον διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλο που είχε αποφασίσει να βγάλει το δελτίο χωρίς καλεσμένους και «παράθυρα». Η πρωτοφανής στάση της παρουσιάστριας δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα και πανικό στη ροή που κλήθηκε να καλύψει το κενό των 4 λεπτών με άσχετα τρέιλερ, εκθέτοντας τη δημόσια τηλεόραση στους τηλεθεατές που περίμεναν να δουν το προγραμματισμένο δελτίο των 9! Απίθανα πράγματα!

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Θωμόπουλος έχει αποφασίσει να περιορίσει τα τηλεοπτικά παράθυρα στο δελτίο ειδήσεων αντικαθιστώντας τα με περισσότερο ρεπορτάζ, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, αφού διπλασιάζουν τα νούμερα.

Πηγή: www.emimerosi24.gr

Και άλλη κεντροαριστερή εφημερίδα

Και …τέταρτη εφημερίδα για την κεντροαριστερά; Πληροφορίες αναφέρουν πως πρώην στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει καθημερινή εφημερίδα απευθυνόμενη στον κόσμο που κάποτε ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και τώρα κινείται στο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον υπάρχει από διάφορους δημοσιογράφους και για την αγορά του Σαββάτου

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Στο Euronews για “Μυστική αποστολή”

Ποιος δημοσιογράφος έκανε έρευνα στις Βρυξέλλες για το Euronews; Η παρουσία του προκάλεσε αρνητική εντύπωση στους ανθρώπους του Euronews που “ανακρίθηκαν” και στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή που χρηματοδοτεί το σχέδιο, έχοντας μείνει έκπληκτοι από τη στάση της ελληνικής πλευράς.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Μειώσεις αποδοχών στη nova

Σοβαρές αντιδράσεις σε Forthnet και nova για την πρόταση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, έως και 35%. Το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων στην πλειονότητα των εργαζομένων κυμαίνονται στο 10%, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία δηλώνει πως βρίσκονται σε λειτουργία τα δύο call center, της Forthnet και της Multichoice.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Η κατάσταση της υγείας του Σταμάτη Μαλέλη βελτιώνεται

Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση του Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο, έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει μεταφερθεί σε δωμάτιο ωστόσο, έπειτα παράκληση των θεραπόντων ιατρών του απαγορεύονται αυστηρά οι επισκέψεις για μια τουλάχιστον εβδομάδα, λόγω του κινδύνου προσλήψεως ιώσεων και μικρόβιων.

Στο πλευρό του, σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές, βρίσκονται φίλοι, συνάδελφοι και φυσικά η κόρη του, Δέσποινα Μαλέλη.

Πηγή: http://newpost.gr/post/169727/veltionetai-i-katastasi-ygeias-toy-stamati-maleli/

Οι Financial Times Deutschland κλείνουν υπό το βάρος των οικονομικών απωλειών

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland πρόκειται να σταματήσει την έκδοσή της, καθώς η κυκλοφορία της έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες στον ιδιοκτήτη της, εκδότη περιοδικών Gruner + Jahr ( του ομίλου Bertelsmann), αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ (FAZ).

Ιδιοκτήτης στη Γαλλία του Prisma και εκδότης εκτός των άλλων των περιοδικών Geo και Gala, «ο Gruner + Jahr αποσύρεται ευρέως από την αγορά των οικονομικών εντύπων. Η διοικητική επιτροπή του αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ και να πωλήσει τα περιοδικά Impulse Borse Online», υπογραμμίζει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Ο όμιλος, που έχει την έδρα του στο Αμβούργο, θα διατηρήσει μόνον το περιοδικό Capital. Στα οικονομικά έντυπα του ομίλου απασχολούνται 350 εργαζόμενοι, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Το εποπτικό συμβούλιο του Gruner + Jahr θα συνεδριάσει αύριο, όμως ο όμιλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την FAZ, η απόφαση του ομίλου βασίζεται μόνον σε οικονομικούς λόγους: «η πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση και η μείωση της κυκλοφορίας πρόκειται να μεταφραστούν σε απώλειες 15 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά» για τον Gruner + Jahr συνολικά—τα 10 εκατ. ευρώ να οφείλονται στις κακές αποδόσεις των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ.

Πηγή: http://newpost.gr/post/169963/kleinoyn-oi-Financial-Times-Deutschland-ypo-to-varos-ton-oikonomikon-apoleion/

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισήγηση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, για τη δράση της Ενωσης μετά το “Μνημόνιο 3″

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος – καταχρηστικώς αποκαλούμενου 3ο Μνημόνιο, αφού θα υπάρξει πράγματι 3ο Μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα- και με τη «φάμπρικα» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και υπουργικών αποφάσεων (μέσω των οποίων παρακάμπτεται η Βουλή και καταλύεται και τυπικά η κοινοβουλευτική διαδικασία), ο κλάδος μας, όπως και όλοι οι κλάδοι εργαζομένων, βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα. Τα οποία, ωστόσο, κάθε άλλο παρά πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως τετελεσμένα.

Αναλυτικά στο http://syspeirosi.wordpress.com/

Για τις συχνότητες ποιοί θα πληρώνουν;

Απόλυτη αποτυχία της Ελλάδας στην ψηφιακή μετάβαση. Ο στόχος όλα τα νοικοκυριά να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα εντός του 2012 έχει εκτροχιαστεί εδώ και καιρό. Τώρα όμως δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί ούτε ο στόχος του δεύτερου Μνημονίου για πλήρη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στις 30 Ιουνίου 2013 και ζητείται η μετάθεσή του κατά 1 έτος ως τις 30 Ιουνίου 2014. Πρακτικά, αν γίνει αποδεκτό το αίτημα αυτό από την ΕΕ , η Τρόικα θα δώσει την έγκριση της έτσι ώστε ο διαγωνισμός για το ψηφιακό μέρισμα και τα όποια έσοδα θα προκύψουν από αυτόν να γίνει εντός του εξαμήνου του 2014.

Το ερώτημα είναι, αν σε αυτό το μεταβατικό διάστημα οι σταθμοί θα πληρώνουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν ή να θα υπάρχει απαλλαγή από τα τέλη. Η Multichoice από τη μεριά της ζητάει να τηρηθούν οι ίδιοι όροι που ισχύουν και για τους άλλους παίχτες της τηλεοπτικής αγοράς. Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, τα προηγούμενα χρόνια έχει καταβάλει σημαντικά ποσά, αντίστοιχα των ιδιωτικών σταθμών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Σ. Κεδίκογλου στην ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη, προκύπτει πως το 2002 πλήρωσε στο ελληνικό δημόσιο 246 χιλ. ευρώ, το 2003 το ποσό των 647 χιλ. ευρώ, το 2004 , 916 χιλ. ευρώ, το 2005, 1,5 εκατ. ευρώ . Την επόμενη χρονιά κατέβαλε 1,9 εκατ. ευρώ, το 2007 πλήρωσε 2,9 εκατ. ευρώ, το 2008 2,8 εκατ. ευρώ και το 2009, το ποσό των 4.578.865 ευρώ. Για το 2010 δεν υπάρχουν στοιχεία ενώ το 2011 η εταιρεία πλήρωσε 4.995.976 ευρώ.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2733.html#more

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

24ωρη απεργία στο “Κέρδος”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 21 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων διαμαρτύρονται έντονα για την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων. Επιπλέον, η εργοδοσία προέβη σε μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων παρακάμπτοντας και τη σχετική απόφαση του ΣΕΠΕ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εργοδοσία να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές και να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣΕΠΕ, η οποία ορίζει ότι πρέπει να καταβληθούν όλα τα νόμιμα επιδόματα των συναδέλφων.

24ωρη απεργία στο Flash

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 21 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους μας.
Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ιδιοκτησία.
Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων
μας.

4ωρη στάση εργασίας στον Επικοινωνία FM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, από τις 13.00 έως τις 17.00 όλων των δημοσιογράφων, και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διακοπή του αναλογικού σήματος στις 14 Δεκεμβρίου στο Χορτιάτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ

Η ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 03.00, θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008).

Η αλλαγή αφορά στους τηλεθεατές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας, καθώς και μέρους του νομού Χαλκιδικής (βλ. συνημμένους χάρτες), οι οποίοι λαμβάνουν αναλογικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη στα κανάλια 30 (ΝΕΤ), 37 (ΕΤ1), 27 (ΕΤ3) και 58 (Βουλή των Ελλήνων).

Η ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ από τον Χορτιάτη θα γίνεται από τα κανάλια 23 (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT HD και τα πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ – NET FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και KOSMOS), 56 (DW, BBC, ΡΙΚ και Βουλή των Ελλήνων) και 46 (EURONEWS και TV5) της περιοχής UHF.

Οι τηλεθεατές των περιοχών που αναφέρονται ανωτέρω, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4 ή θα χρειαστούν εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG4.

Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία συντονισμού ή για οποιαδήποτε άλλη τεχνική λεπτομέρεια, παρέχονται στα τηλέφωνα 2310.299.627 και 2310.299.736 (από τις 08:00 έως και τις 22:00), καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr.

“Ζητούμε παρέμβαση του ΕΣΡ για το Alter”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τη λειτουργία του Τ/Σ «ALTER»:

«Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Κύριε Πρόεδρε,

Για μια ακόμη φορά απευθυνόμαστε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και σε σας προσωπικά ζητώντας την παρέμβασή σας για το θέμα της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» και των σχέσεων της ιδιοκτησίας του σταθμού με τους εργαζόμενους.

Όπως γνωρίζετε οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, επειδή παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2011.

Από τις 5/5/2011 η επιχείρηση έχει υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ψηφιακός πάροχος «DIGEA» «κατέβασε» το σήμα του «ALTER», όμως, ο κύριος μέτοχος του σταθμού Γιώργος Κουρής εκμεταλλευόμενος την ανέχεια και την απελπισία των εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης επιχειρεί την επαναλειτουργία του σταθμού. Για την επίτευξη των επιδιώξεων του επανέρχεται στην προσφιλή του τακτική της παροχής απατηλών υποσχέσεων σε ορισμένους από τους εργαζόμενους.

Κατόπιν αυτών και σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 3 του ν.2863/2000 ζητούμε να ορίσετε συνάντηση μαζί μας, το συντομότερο δυνατόν. Επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας νέα στοιχεία, που υπάρχουν και ασκούν ενδεχομένως επιρροή σε οποιαδήποτε απόφαση λάβετε για την επαναλειτουργία του σταθμού ή την έγκριση μεταβίβασης ή την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του «ALTER».

“Υπεύθυνη στάση από την πλειοψηφία των εργαζομένων και την ΕΤΕΡ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού FLASH 96 είναι αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία ενώ είναι απλήρωτοι έως και 4 μήνες και απεργούν για το δικαίωμα της αμειβόμενης εργασίας, οι επικεφαλής του ραδιοσταθμού «εξαφανίστηκαν» την ώρα που δικαστικός επιμελητής επιχειρούσε κατάσχεση των μηχανημάτων του ραδιοσταθμού για δεδουλευμένα κάποιων εργαζομένων.

Η δυναμική και σοβαρή στάση της ΕΤΕΡ και του Προέδρου της Δημήτρη Καμαρινόπουλου, ο οποίος οδηγήθηκε μέχρι και το αστυνομικό τμήμα γιατί παρεμπόδιζε την κατάσχεση, μας θυμίζουν άλλες εποχές. Πρωτόγνωρα και τραγελαφικά με την ανεύθυνη στάση τους οι ιδιοκτήτες να οδηγούν τους εργαζόμενους ενάντια σε άλλους εργαζόμενους. Η υπεράσπιση των μηχανημάτων του ραδιοσταθμού FLASH και η συνέχιση της λειτουργίας του κάνοντας αυτή τη στιγμή απεργιακές εκπομπές, έδειξε την υπεύθυνη στάση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και της ΕΤΕΡ.

Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού, είναι η πραγματική περιουσία του και όχι τα κτίρια και τα μηχανήματα. Αυτά είναι το μέσον.

Κάτω τα χέρια λοιπόν από τους εργαζόμενους στο σταθμό και την ΕΤΕΡ. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων απ’ τους ιδιοκτήτες και ν’ αφήσουν τις πρακτικές στον κοινωνικό αυτοματισμό γιατί στο τέλος εργαζόμενοι και κοινωνία είναι εναντίον της όποιας μορφής δουλείας και εναντίον της εργασίας χωρίς πληρωμή.

Οι εργαζόμενοι του FLASH όπως και όλοι οι εργαζόμενοι ζητούν να εφαρμοστεί το σύνταγμα και οι νόμοι για αμειβόμενη εργασία. Οι αγώνες μας θα είναι νικηφόροι γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το διεκδικούμε.

Nέο ΔΣ στην ΕΤΕΡΜΘ

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την πρώτη του συνεδρίαση, σήμερα 19 Νοεμβρίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης για τα επόμενα τρία (3) έτη και μέχρι την 4η Νοεμβρίου 2015 διαμορφώνεται και συγκροτείται σε σώμα ως εξής:

Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνος: ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ράπτη Μαρία: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεωρνταμιλής Βασίλειος: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ηλιάδης Βασίλειος: ΤΑΜΙΑΣ

Βουτάκος Νικόλαος: Β΄ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας: Γεωρνταμιλής Βασίλειος

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

Παρέμβαση για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα από τη ΔΟΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα:

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να ερευνηθούν οι εσκεμμένες επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα με στόχο κτήρια, που στεγάζονται ΜΜΕ.

Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν και ο εικονολήπτης Κάντερ Αλ Ζαράχ έχασε το πόδι του στις επιθέσεις, που άρχισαν τις πρώτες ώρες της Κυριακής με συνεχείς βομβαρδισμούς των σταθμών «Αλ Σχάβα» και «Χουσάρι». Από τους βομβαρδισμούς επλήγησαν και άλλα ΜΜΕ, όπως το τηλεοπτικό κανάλι της Χαμάς «ΤΒ Αλ Κουντς ΤV», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αλ Κουντς», το δίκτυο «Μάαν» και οι εγκαταστάσεις άλλων ραδιοφωνικών σταθμών, που ήταν στο ίδιο κτίριο. Επίσης, επλήγη το κτίριο «Άσχουρουγκ», στο οποίο στεγάζονται τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα «Σκάι», «ΙΤΝ», «Αλ Αραμπίγια ΤV» και «Αμπου Ντάμπι TV».

«Τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να διεξάγουν εμπεριστατωμένη έρευνα αυτών των επιθέσεων και να λάβουν μέτρα κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ», δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα πρόεδρος της ΔΟΔ επισημαίνοντας ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιδράσει άμεσα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν οι χώρες μέλη των Η.Ε. να παραμένουν απλοί παρατηρητές των άφρονων και ολέθριων ενεργειών ενός κράτους, όταν τα Η.Ε. έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των δημοσιογράφων στις εμπόλεμες ζώνες.

Το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων καταδικάζει τους βομβαρδισμούς και η Εθνική Ομοσπονδία Ισραηλινών Δημοσιογράφων, απηύθυνε έκκληση για την προσωπική ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Ισραήλ, οι ισραηλινές αρχές παραδέχθηκαν ότι ο στόχος του στρατού ήταν η κεραία των τηλεοπτικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων από καταθέσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι γλίτωσαν από την επίθεση στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού «Αλ Κούντς», βομβαρδίστηκαν και οι τρεις όροφοι του.

Η ΔΟΔ δηλώνει ότι οι τελευταίες επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων υποδηλώνουν την αδυναμία των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, που καλύπτουν τις ένοπλες συρράξεις. Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι πραγματοποιήθηκαν ανάλογες επιθέσεις εναντίον κτηρίων που στέγαζαν ΜΜΕ, στις επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα το 2009, οι οποίες διήρκεσαν 22 ημέρες.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί τα Ηνωμένα Έθνη στην συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη για το ζήτημα της προστασίας της προσωπικής ασφάλειας των δημοσιογράφων, να καλέσουν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις τους.

«Μας συγκλονίζει ο εκφοβισμός των ΜΜΕ, που επιχείρησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ με ιδιαίτερη σφοδρότητα και γι’ αυτό θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις. Εάν δεν επιβληθούν κυρώσεις, τότε δημοσιογράφοι και ΜΜΕ θα βρίσκονται εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι σε κάθε επίθεση, κάθε μελλοντικής ένοπλης σύρραξης», δήλωσε καταλήγοντας ο Τζιμ Μπουμέλα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.