“Όθων και Ποθούλα”, χορεύουν την Ελληνική πραγματικότητα στο Θέατρο Χορν

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού 

«Όθων και Ποθούλα» είναι η καινούργια  κωμωδία του Άκη Δήμου, αφιερωμένη στην Ελλάδα του 2012, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. 

Ένα έργο το οποίο διαδραματίζεται στην Αθήνα του 1837 – μια ιστορία εκτός εαυτού που θα χορέψει το θεατρόφιλο κοινό σε ρυθμούς βαλς – χάλι γκάλι και ποιος  ξέρει τι άλλο  επιφυλάσσουν οι συντελεστές της παράστασης.. μιας και  λίγα μας είπαν σήμερα στη συνέντευξη τύπου. Άλλωστε πως θα δημιουργηθεί η περιέργεια αλλά και να κρατηθεί και το ενδιαφέρον στον θεατή.  

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, λίγο μετά τη μία. Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου γωνία, καφετέρια Ζόναρς. Ήταν όλοι εκεί.  Σταμάτης Φασουλής – Σοφία Φιλιππίδου – Βέρα Κρούσκα – Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και εννοείται δε θα μπορούσε να λείπει από τη συνέντευξη τύπου ο Άκης Δήμου. 

vera_krouska_fasoulis_filippidou
Πρώτος το λόγο  πήρε ο Σταμάτης Φασουλής. «Χωρίς νεοελληνικό έργο πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέατρο στην Ελλάδα, γι αυτό μέσα στις επιλογές μου πάντοτε είναι και η συνεργασία με έλληνες συγγραφείς. Αν δεν ανοίξουμε την πόρτα στους νέους, το θέατρο δε θα έχει συνέχεια. Προτιμώ ένα έργο να βασίζετε στο λόγο όπως αυτό του Άκη Δήμου. Είναι  ένα έργο που έχει ουσία.  Δεν αγνοεί το νεοέλληνα – δεν τον κοροϊδεύει. 

Με τον Άκη έχω συνεργαστεί όπως και με τους υπόλοιπους αρκετές φορές» είπε.  

Ο Σταμάτης Φασουλής επίσης τόνισε ότι η κωμωδία δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο πιστεύουμε.. όσο σοβαρά τη δεις τόσο πιο πολλή γέλιο θα βγάλεις από το θεατή  – που  ο θεατής είναι η τρίτη νότα στην παράσταση. 

ALEVRAS-FARAZI-KARVELISΟ συγγραφέας του έργου, Άκης Δήμου, με τη σειρά του, μας είπε ότι το έργο  το έγραψε παρασυρμένος και από τη σημερινή εποχή – την σημερινή πραγματικότητα, την οποία πρέπει να την πάρουμε και να χορέψουμε μαζί της αν θα καταφέρουμε  να επιβιώσουμε απ όλα αυτά που ζούμε.  Πολλές φορές  είμαστε ζούμε μέσα σε μια ησυχία και ξαφνικά γίνεται ένα μπαμ που τα ανατρέπει όλα. Αυτό θα δούμε και στο έργο. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με όλους.

Την ευχαρίστηση τους γι αυτές τις συνεργασίες, δήλωσαν και η Σοφία Φιλιππίδου αλλά και η Βέρα Κρούσκα. 

Επίσης μαζί τους στη σκηνή θα είναι η Σοφία Φαραζή ο θανάσης Αλευράς αλλά και ένας ακόμη νέος πολλά υποσχόμενος ηθοποιός ο Κωνσταντίνος Καρβέλης. 

    

Το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Χορν. 

  

Το έργο:  

Ένας, άλλοτε οικονομικά κραταιός, βιοτέχνης πτωχεύει και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη μεζονέτα του στα βόρεια προάστια για να εγκατασταθεί με τη γυναίκα του στο προικώο της στο Κουκάκι. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιστορία στον καιρό της κρίσης. Αλλά δεν είναι. Γιατί ξαφνικά ο Όθων Μολοχάνθης και η σύζυγός του Δωδώνη θα βρεθούν να συγκατοικούν με την Ποθούλα Ραρράκου, Κυρία των Τιμών της Βασίλισσας Αμαλίας και πνεύμα εκ γενετής ανυπότακτο, έναν Αξιωματικό της Χωροφυλακής, ορκισμένο εχθρό της Βαυαροκρατίας, κι ένα νεαρό Εαμίτη έτοιμο για τ’ αντάρτικο. Από αυτή τη συγκατοίκηση δεν μπορεί παρά να κριθεί όχι μόνο το μέλλον της χώρας, αλλά και η τύχη του απελπισμένου Όθωνα, που βρίσκεται ξαφνικά από καταχρεωμένος βιοτέχνης… ηγέτης μιας ανήκουστης επανάστασης.

Από την Αθήνα του 2012 σ’ εκείνη του 1837 – με μια ενδιάμεση στάση στο 1942 -, μια… εκτός εαυτού κωμωδία, που δε βάζει γλώσσα μέσα της. Αφιερωμένη εξαιρετικά σε μια Ελλάδας που πέφτει συνέχεια του θανατά αλλά ποτέ δεν τα τινάζει.

 

Συγγραφέας: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά : Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου

Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

 

Πρωταγωνιστούν: 

Σταμάτης Φασουλής, Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και σε ρόλο έκπληξη η Βέρα Κρούσκα!

Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: 

Τετάρτη 21:15

Πέμπτη 21:15

Σάββατο 21:15 

Κυριακή 18:30

Τιμές Εισιτηρίων: 

Πλατεία: 20 € , Εξώστης: 18 €, Φοιτητικό: 15 €

Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Προπώληση:

Θέατρο Δημήτρης Χορν

Αμερικής 10

Τηλ. 210 36 12 500

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.