Επιστρέφει στις μικτές παραγωγές η ΕΡΤ / Απεργοσπαστικό φύλλο από το ΚΕΡΔΟΣ

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Επιστρέφει στις μικτές παραγωγές η ΕΡΤ

Οι μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ και οι καφέδες “Στην υγειά μας”

Come back σε μεικτές παραγωγές στην ΕΡΤ

(αναδημοσίευση από Ποντίκι-media)

Η επιστροφή σε παλιά και αμαρτωλά μοντέλα, όπως αυτό της ανάθεσης τηλεοπτικών παραγωγών με τη μέθοδο της μεικτής παραγωγής, επιλέγεται ως λύση από τη διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουν ανανεώσεις παλαιών αλλά και νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η ΕΡΤ δηλαδή θα αναθέτει σε εξωτερική εταιρεία τις πληρωμές των παρουσιαστών και συμβασιούχων και θα προσφέρει όλα τα υπόλοιπα (στούντιο, κάμερες, τεχνικό προσωπικό).

Αυτή η λύση φαίνεται ήδη να επιλέγεται για τη νέα εκπομπή της Ανθής Σαλαγκούδη, που θα περιλαμβάνει… τα πάντα όλα, από ρεπορτάζ, αθλητικά έως και μαγειρική! Ως σεφ στο στούντιο ετοιμάζει την είσοδό του στο ραδιομέγαρο ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Η γενική διεύθυνση προγράμματος μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την έγκριση νέου κύκλου της σαββατιάτικης εκπομπής «Στην υγειά μας» με κόστος για 12 επεισόδια στα 37.141 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη υποβολής προτάσεων για νέες εκπομπές και σίριαλ.

Προκήρυξη που απλώς διασκεδάζει τις εντυπώσεις, μιας και είναι ήδη γνωστό πως το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ πρέπει το 2013 να μειωθεί κατά σχεδόν 40%.

Χωρίς στοιχεία κοστολογίου

Σοβαρό ζήτημα τίθεται και για την έγκριση της εκπομπής «Στην υγειά μας», η οποία συζητήθηκε στο Δ.Σ. της εταιρείας και εγκρίθηκε χωρίς την κατάθεση αναλυτικού κοστολογίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «Π», η εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προγράμματος έδωσε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ μόνο το κόστος για καφέδες, βεστιάριο, πάρκινγκ και μαχαιροπίρουνα! Απουσίαζαν από την εισήγηση τα στοιχεία των αμοιβών του παρουσιαστή Σπύρου Παπαδόπουλου, τα έξοδα μουσικών ή χρήσης στούντιο.

Κι έτσι τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισαν την ανανέωση των 12 επεισοδίων, αποδεχόμενα πως θα πληρώνουν με παραστατικά για κάθε επεισόδιο: ώς 100 ευρώ για ενοικίαση ρούχων, ώς 50 ευρώ για πάρκινγκ ενδυματολόγου, ώς 600 ευρώ για διατροφή συνεργείου μουσικών – χορευτών – συνοδών πολιτικών – τραγουδιστών, ώς 360 ευρώ για catering καλεσμένων, ώς 150 ευρώ για αλκοολούχα ποτά, ώς 150 ευρώ για καφέδες, αναψυκτικά, νερά, ώς 150 ευρώ για μαχαιροπίρουνα, ώς 150 ευρώ για καθαριστήριο. Έπειτα από όλα αυτά τα αναλυτικά στοιχεία κόστους, συν οι αμοιβές που δεν αναγράφονται, το συνολικό κόστος της παραγωγής φθάνει τα 445.692 ευρώ χωρίς ΦΠΑ συν 34.030 για εισφορές στο ΙΚΑ, τις οποίες αναλαμβάνει η ΕΡΤ.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/blog-post_25.html#more

Απεργοσπαστικό φύλλο από το ΚΕΡΔΟΣ

Απεργοσπαστικό φύλλο κυκλοφόρησε το ΚΕΡΔΟΣ. Οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα απεργούν από την περασμένη Τετάρτη διεκδικώντας την καταβολή παλαιότερων οφειλών εκ μέρους της εταιρείας, την ομαλοποίηση της τρέχουσας μισθοδοσίας αντί να πληρώνονται με καθυστερήσεις ενάμιση μήνα και την συμμόρφωση της ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ με την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας ότι η μονομερής μείωση μισθών από τον Ιούνιο είναι παράνομη.

Ο διευθυντής του ΚΕΡΔΟΣ κ. Δ. Ευαγγελοδήμος αφού είπε κατάφωρα ψέματα στους εκπροσώπους των σωματείων την Παρασκευή ότι δεν προωθεί την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου – υπήρχαν σχετικές ενδείξεις- στην πράξη έκανε ακριβώς αυτό.

Μήπως ήρθε η ώρα η ένωση στην οποία ανήκει ο κ. Ευαγγελοδήμος, δηλαδή η ΕΣΗΕΑ, να τον θέσει εκτός σωματείου. Η τελευταία του αυτή ενέργεια είναι το «κερασάκι» σε μία πολύ μεγάλη «τούρτα» αντεργατικών -γιατί το «αντι-συναδελφικών» δεν έχει πλεoν νόημα- κινήσεων στην εφημερίδα.

Διαβάστε τι έγραφαν οι zoornalistas πριν από περίπου ένα χρόνο:

Το Κέρδος, οι ατομικές συμβάσεις και ο μαθητής του Ψυχάρη

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_25.html

ΝΕΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ…

** Την άλλη εβδομάδα στέλνει η Κομισιόν 40 ξένους δημοσιογράφους στην Ελλάδα για να δουν πως είναι τα πράγματα «από κοντά». Ποιοι θα αναλάβουν να τους ξεναγήσουν και τί θα τους δείξουν;

** Εφοδο έκανε κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα πρακτορεία των εφημερίδων και στις ενώσεις των εφημεριδοπωλών. Στη Μιχαλακοπούλου (και στην Α’ Αθηνών) το έμαθαν και άρχισαν να χάνουν το τουπέ τους.

** Ολο και καλύτερα ο Σταμάτης Μαλέλης που βγήκε πριν λίγες ημέρες από την εντατική. Ο διευθυντής του STAR είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μια λοίμωξη του αναπνευστικού καθυστέρησε την ανάρρωσή του και ανησύχησε τους γιατρούς. Τώρα ο ρυθμός ανάρρωσής του και η διάρκεια της νοσηλείας του στο Ιατρικό Αθηνών εξαρτώνται από το πόσο δυνατός οργανισμός είναι.

** Περισσότερες από 15.000 υπογραφές θα παραδώσει το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης, σχετικά με την υπόθεση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, που έχασε την ακοή του μετά από επίθεση αστυνομικών με χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Η οργάνωση καλεί τον κόσμο να συμμετέχει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το σταθμό μετρό της Κατεχάκη, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, με σύνθημα “Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι Τυφλή. Η Δημοσιογραφία πρέπει να είναι Κωφή;”.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/40_26.html

** Στις 13 Δεκεμβρίου η κύρια εκδίκαση της υπόθεσης της προσφυγής της Forthnet, κατά του Σκάι για τα στιγμιότυπα της SuperLeague. 

** Ανανέωση της συνεργασίας ΕΡΤ-Associated Press, με την εφαρμογή δύο συμβάσεων.

** Ο Φώτης Καφαράκης στη θέση του Σωτήρη Μαργιωρή στη διεύθυνση ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ.

** Οι ταινίες της village φιλοξενούνται πλέον στην ιντερνετική τηλεόραση της HOL TV.

** Tα σχέδια της πλατφόρμας για HD κανάλια, 3D μεταδόσεις, αλλά και για τις επιδιώξεις του OTE TV για την απόκτηση των δικαιωμάτων της Premiere League, δημοσιεύονται στο περιοδικό “Digital TV Info».

** Το αγγλόφωνο, 24ωρο, ειδησεογραφικό – ψυχαγωγικό κανάλι της Ιαπωνίας ΝΗΚ World, εντάσσεται στο μπουκέτο της nova.

** Ο Γρηγόρης Κατσογιάννης, ανέλαβε προσωρινά τη διεύθυνση επικοινωνίας της Forthnet μετά την αποχώρηση των Γ. Γεωργατζή και Λ. Ροδίτη.

** Η Top Cut- Modiano είναι η νέα εταιρεία παραγωγή που προέκυψε από τη συνένωση Top Cut και Μοδιάνο

** Την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του ΕΣΡ για τις συχνότητες των Alter, 902 TV και Ξένιο FM ανακοίνωσε πως περιμένει το συμβούλιο.

** Υπηρεσία WEB TV εγκαινίασε το www.protothema.gr

** Στον “Επενδυτή” η Βασιλική Σιούτη.

** Ο Γιώργος Κυβέλλος, ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή των Heaven Music και Heaven Live, του Ομίλου ΑΝΤ1.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24365#more-24365

Οι Κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων

Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου διαμορφώθηκαν όπως αποτυπώνεται παρακάτω.

«Θέμα»: 160.000

«Έθνος»: 142.000

«Βήμα»: 109.000

«Real news»: 104.000

«Ελεύθερος Τύπος»: 25.000

«Δημοκρατία»: 22.000

*Τα «Παραπολιτικά» πούλησαν 30.000 φύλλα.

Πηγή: http://newpost.gr/post/171107/kyklofories-efimeridon/

ΑΠΟΨΗ

Αθήνα 9,84: λογοκρισία, τρομοκρατία, εκφοβισμός

Tης Αγγέλας Νταρζάνου

(Από Αυγή της Κυριακής)

Πολύ ακριβά πληρώνει ο αθηναίος Δημότης την επιλογή του δημάρχου Γ.Καμίνη να τοποθετήσει επικεφαλής στον Δημοτικό ραδιοσταθμό “Αθήνα 9,84” τον Τάκη Καμπύλη. Κι αυτό γιατί ο κ. Καμπύλης έχει πολύ ισχυρό εγώ. Προκειμένου να ικανοποιηθεί το “εγώ” δεν διστάζει, όχι μόνο να να θέσει σε κίνδυνο το προφίλ του δημάρχου και την αξιοπιστία του σταθμού -που τελευταίως κατηγορείται επισήμως για λογοκρισία και εκδικητική διοίκηση- αλλά και τα οικονομικά του σταθμού: Πληρώνει κάτι παραπάνω αλλά η “δουλειά” γίνεται. Πληρώνει ο σταθμός, όχι από την τσέπη του ο κ.Καμπύλης.

Όπως για παράδειγμα όταν πριν από ένα χρόνο, βάλθηκε να διώξει τρεις τεχνικούς και αντιμετώπισε την αντίσταση της Ένωσης Τεχνικών (ΕΤΕΡ), η οποία έκανε συνεχείς αναφορές στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μετά από συνεχείς ελέγχους, η Επιθεώρηση επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ. Μπορεί να κόστισε κάτι παραπάνω, αλλά τους τεχνικούς τους έδιωξε.

Η απόλυση της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά επειδή δεν δέχεται τις ταπεινωτικές αξιώσεις του κ. Τάκη έχει ήδη πληγώσει σοβαρά το προφίλ του σταθμού. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίληψη περί διοίκησης ενός εργοδότη που απειλεί με απόλυση εργαζόμενο εάν δεν υπογράψει κείμενο “μετανοίας”; Αυταρχική; εκφοβιστική; εκβιαστική; φασίζουσα; Αυτό που δεν είναι ακόμα γνωστό, είναι τι μπορεί να κοστίσει σε αποζημίωση της απολυθείσας, εάν προσφύγει με αγωγή αποζημίωσης. Αλλά, τι πειράζει; Πληρώνει ο δήμος.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/984_25.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.