«Επιτάχυνση διαδικασιών για την απλοποίηση των εξαγωγών»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συνάντηση με τον Μπεν Κνάπεν με τον Κ. Χατζηδάκη

Περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών στην προσπάθεια απλοποίησης των εξαγωγών, ζήτημα για το οποίο συνδράμουν τη χώρα μας Ολλανδοί ειδικοί, στο πλαίσιο της Task Force, συμφωνήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ολλανδίας, Μπεν Κνάπεν.

Στο συγκεκριμένο θέμα διαπιστώθηκε πρόοδος και από τις δύο πλευρές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνάντηση για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Κνάπεν, συζήτησαν για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στην Ελλάδα με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και ανακοινώθηκαν πρόσφατα και ο υπουργός επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρούνται προαπαιτούμενο για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης και ο νέος πρέσβης της Ολλανδίας στη χώρα μας, Γιάν Βέρστιγκ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.