Το «ΠΟΛΗ θέατρο» του Δάνη Κατρανίδη δίνει σημάδι ζωής στην Τέχνη{Εγκαίνια}

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού 

Όταν το όραμα παίρνει σάρκα και οστά, το σημαίνον της ζωής  αποκτά άλλο σημαινόμενο. Έτσι και το όραμα του   Δάνη Κατρανίδη ονομάζεται «Πόλη Θέατρο» και βρίσκεται στην ίδια μας την Πόλη,  την Αθήνα. 

Στην πλατεία Βικτωρίας και συγκεκριμένα στην οδό Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87, ο  γνωστός ηθοποιός έχει «φυτέψει» ένα σπόρο  πολιτισμού ο οποίος θα καλλιεργηθεί με αγάπη και μεράκι.  Στόχος του είναι  να φτιάξει ένα θέατρο  το οποίο θα μοιάζει σαν την ΠΟΛΗ.   Όπως ακριβώς συνυπάρχουν  οι άνθρωποι σε μια πόλη – δρουν και επικοινωνούν όλων των ηλικιών και κάθε γενιάς άνθρωποι –  έτσι και το ΠΟΛΗ θέατρο με 2 σκηνές  {Μεγάλη και μικρή Πόλη} έχει  στόχο  να αντικατοπτρίσει αυτήν την συνύπαρξη , την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση σε καλλιτεχνικό επίπεδο στο κέντρο της Πόλης. 

Η δημιουργία του θεάτρου ΠΟΛΗ  έχει επίσης ακόμη ένα σκοπό «να στελεχωθεί από την ανερχόμενη  νέα γενιά του θεάτρου η οποία θα συμπορευθεί  με την ήδη καταξιωμένη παλαιότερη”

danis_katranidis_epi_skinis_me_ta_paidia
« Ευχαριστώ  που ήρθατε, έχω μεγάλη συναισθηματική φόρτιση που βρίσκομαι στη σκηνή αυτού του θεάτρου.   Εμείς   οι ηθοποιοί βλέπετε  από αυτή τη σκηνή ζούμε. Και δεν έχω απλά να ευχαριστήσω την Αναστασία και τον Ματιέ  που με περίμεναν μέσα σ αυτές τις προκλήσεις του καιρού να πάρω Εγώ αυτό το χώρο, γιατί και τα ίδια τα παιδιά ήθελαν  ο χώρος αυτός,  να παραμείνει θέατρο. Επίσης  ευχαριστώ όλα τα παιδιά που ήταν μαζί μου από την αρχή της δημιουργίας του Θεάτρου , είχα την ανάγκη να κάνω ένα καταφύγιο για την Τέχνη. »
δήλωσε συγκινημένος ο Δάνης Κατρανίσης,   στα εγκαίνια του θεάτρου ,  που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα,  στις 6 το απόγευμα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας,  στην πλατεία Βικτωρίας.  

Ήταν όλοι εκεί. 60 νέοι καλλιτέχνες, όπου βρήκαν ένα θεατρικό σπίτι να ξετυλίξουν τα όνειρα τους και να   απελευθερώσουν το ταλέντο τους.  Μέσα σε αυτούς και ο Γιώργος Νανούρης. Από τους νέους σκηνοθέτες της γενιάς μας, πήρε το χρίσμα από τον Δάνη Κατρανίδη να επιμεληθεί καλλιτεχνικά το θέατρο και να οργανώσει μια σειρά θεατρικών και μουσικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές τους νέους κυρίως καλλιτέχνες. 


{youtube}rsm4rDRcajs{/youtube}


«Νιώθω μεγάλη ευθύνη που έχω αναλάβει αυτή την καταιγίδα πολιτισμού.   Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου όλους εσάς που ήρθατε στο νέο μας χώρο, θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Δάνη Κατρανίδη που μου εμπιστεύθηκε τα όνειρα του και τους κόπους του» είπε ο Γιώργος Νανούρης .


giorgosnanouris_danis_katranididS_konstantinos_giannakopoulos

Στα εγκαίνια συναντήσαμε και τις λατρεμένες μας ηθοποιούς Άννα Παναγιωτοπούλου – Μίρκα Παπακωνσταντίνου  και τη νεαρή ηθοποιό  Χρύσα Παπά  που την γνωρίσαμε από τα Μυστικά της Εδέμ, όπως επίσης  και πολύ   καλούς εκλεκτούς  φίλους  του θεάτρου. 

261120121753

Το ΠΟΛΗ θέατρο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, με την Παράσταση «Μαύρος σκύλος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου. Η ομάδα  Demonious θα μας μεταφέρει στην εποχή του μεσοπολέμου.  Θα δούμε τρείς μουσικούς ζωντανά επι σκηνής – πρωτότυπα κείμενα – χορό – γνωστά αλλά και σπάνια τραγούδια και κυρίως με τους θεατές ενεργούς και- γιατί όχι-συμμέτοχους!   

Επίσης  την Δευτέρα 3Δεκεμβρίου το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ, του Γιώργου Χρονά με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ενώ το Σάββατο  15 Δεκεμβρίου μπορείς να ακούσεις την Βικτώρια Ταγκούδη παρέα με το σκηνοθέτη Χρίστο Θεοδώρου , σε μια ξεχωριστή βραδιά.

 

Δείτε το πρόγραμμα Αναλυτικά:

1. Παρασκευή 30/11:  Μαύρος Σκύλος cabaret από την ομάδα Demonius σε σκηνοθεσία Κων/νου Γιαννακόπουλου


2. Σάββατο 1/12 : Tea & Tι; η καινούρια δίγλωσση κωμωδία του Γιάννη Σαρακατσάνη


3. Κυριακή 2/12 : Το αγόρι που κλώτσαγε γκροτέσκο παραμύθι από την ομάδα Cheek bones


4. Δευτέρα 3/12 : Σεβάς Χανούμ του Γιώργου Χρονά με την Κων/να Μιχαήλ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου


5. Τρίτη 4/12 : Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι


6. Πέμπτη 6/12 : 8Kick βραδιά κωμωδίας κ αυτοσχεδιασμού από μέλη των “κάψε το σενάριο” και Abovo


7. Παρασκευή 7/12 : Eva and the apples μουσικό spa με την Εύα Κοτανίδη και τη μπάντα της 

8. Σάββατο 8/12 : Υπερπαραγωγή stand up comedy με τον Δημήτρη Δημόπουλο


9. Κυριακή 9/12 : Minor Project οι καινούργιοι αγαπημένοι της Αθήνας τραγουδούν για την ΠΟΛΗ

10. Δευτέρα 10/12 : Unemployed η παράσταση με τους 10 συγγραφείς κ τους 10 ηθοποιούς


11. Τρίτη 11/12 : Η πτώση του Κρόνου performance από την ομάδα όχι παίζουμε σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη – Ειρήνης Αλεξίου


12. Πέμπτη 13/12 : InterPlay  ένα νέο multissesion trio με άξονα τη jazz


13. Παρασκευή 14/12 : Η εποχή της μπεκάτσας σωματικό θέατρο από την ομάδα Χα! 


14. Σάββατο 15/12 :  Βικτωρία Ταγκούλη η υπέροχη φωνή παρέα με το συνθέτη Χρήστο Θεοδώρου 


15. Κυριακή 16/12: Λίγο Φως μια παράσταση που φωτίζεται μόνο με φακούς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη


programma_polytheatro


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.