Φεύγουν με «εθελουσία» στο ΔΟΛ / Τριμερής συνάντηση ΧΚ Τεγόπουλος και Σωματείων με τον υφυπουργό Εργασίας

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Φεύγουν με «εθελουσία» στο ΔΟΛ

Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τη Μιχαλακοπούλου. Μετά από μια σχετικά ήρεμη περίοδο στον ΔΟΛ άσχημα μαντάτα προκαλούν νέα αναστάτωση στους εργαζόμενους του Συγκροτήματος.

Μια πρώτη γεύση πήραν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ από την ενημέρωση που τους έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ο διευθυντής σχετικά με την εθελουσία.

Ο Χρήστος Μεμής μάζεψε τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε ότι «παροπλίζονται» και φεύγουν 15 με 20 άτομα που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και τους οποίους η επιχείρηση θα αποζημιώσει πλήρως και βάσει των μισθών που είχαν πριν από τις περικοπές. Και αυτό θα είναι το μοναδικό κίνητρο!

Αν δεν δεχτούν την «εθελουσία» αποπομπή τους, είπε ο Μεμής, τότε το πιθανότερο είναι πως θα απομακρυνθούν με τις νέες ρυθμίσεις από το νέο έτος, με αποζημιώσεις μειωμένες μέχρι και 50% σε σχέση με αυτές που προτείνονται τώρα.

Ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ επίσης είπε ότι αν δεν ευοδωθεί η εθελουσία – πράγμα που απεύχεται- τότε θα ληφθούν κι άλλα μέτρα όπως περαιτέρω μειώσεις μισθών, περικοπές «λοιπών πηγών» κ.α.

«Εθελουσία» έξοδος θα εφαρμοστεί και στο ΒΗΜΑ καθώς και στα άλλα Μέσα του ΔΟΛ κι όχι μόνο στους δημοσιογράφους.

Οι εργαζόμενοι στη Μιχαλακοπούλου το βλέπουν το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει…

Υ.Γ Κάποιοι έχουν ήδη κληθεί στο γραφείο της διεύθυνσης του 4ου ορόφου της Μιχαλακοπούλου και τους έχει ανακοινωθεί ότι η «εθελουσία» τους αφορά άμεσα. Ανάμεσά τους και παλαίμαχος πολιτικός συντάκτης που πολλοί τον θεωρούν πλέον «πολυτέλεια» για ΤΑ ΝΕΑ.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5123.html

Τριμερής συνάντηση ΧΚ Τεγόπουλος και Σωματείων με τον υφυπουργό Εργασίας

Μία ακόμη τριμερής συνάντηση για την ΧΚ Τεγόπουλος και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων θα γίνει την Πέμτη 29 Νοεμβρίου στο υπουργείο Εργασίας. Η συνάντηση θα γίνει υπο τον υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος η διοίκηση της ΧΚΤ και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων. Την πραγματοποίηση της τριμερούς είχαν ζητήσει τα σωματεία απο το περασμένο Καλοκαίρι. Είναι η τρίτη κατα σειρα καθώς εχει γίνει μία το Φθινόπωρο του 2011, μία ακόμα τον Δεκέμβριο του 2011 υπο τον τότε υφυπουργό Γ. Κουτσούκο, και αλλη μια τον περασμένο Ιούνιο υπο τον τότε υπουργό Εργασίας Α. Ρουπακιώτη.

Στο μεταξύ λόγω αποχης των δικηγόρων αναβλήθηκε για την 13η Μαρτίου η εκδίκηση της αίτησης πτώχευσης της ΧΚΤ που είχε καταθέσει η EWORKS και η οποία ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί χθες. Σήμερα επίσης πρόκειται να εκδικασθούν στην Ευελπίδων αγωγές για δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Σημειώνεται οτι η πρώτη εκδίκαση αγωγών 77 εργαζομένων για δεδουλευμένα είχε προγραμματισθεί για τις 16 Νοεμβρίου αλλά αναβλήθηκε για τον Μάρτιο λόγω της αποχής των δικαστών. Στις 16 και 19 Δεκεμβρίου θα εκδικασθούν νέες αγωγές για δεδουλευμένα.

Πηγή: http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html

** Για το καλό των εργαζομένων δεν αποφασίζει το ΕΣΡ για τη συχνότητα του Alter. Τη θέση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης υποστηρίζοντας ότι «ακόμη και να την δέσμευε, οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την απόφαση με αίτηση προσωρινής εκτέλεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Καθοριστικής σημασίας είναι πλέον η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης του Alter για την παραμονή του στο άρθρο 99.

** Νόμιμη έκρινε το ΕΣΡ πως είναι η αναμετάδοση προγράμματος μεταξύ MTV και Nickelodeon, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Β. Ρέστη και των καναλιών Mega, Star, Alpha και Σκάι, από τον ΟΤΕ TV.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html#more

Ο Γ. Μπίνιος στην “Alpha Editions”

O Γιώργος Μπίνιος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη νεοσύστατη Alpha Editions. Το 95% της εταιρείας ανήκει στο Δ. Κοντομηνά και το 5% στο Θ. Φιλιππόπουλο. Η εταιρεία θα εκδώσει τα περιοδικά των Εκδόσεων Λυμπέρη, “Hello”, “ΕΓΩ”, “7 Ημέρες TV” και “Τηλεκοντρόλ”.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Πρόταση «επανόρθωσης» από τους δημοσιογράφους του 9.84 προς την διοίκηση

Ομόφωνο ψήφισμα των δημοσιογράφων

Μετά από μία πολύωρη και θυελλώδη συνέλευση των δημοσιογράφων του Αθήνα 9,84 που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 28/11/2012) στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών, οι εργαζόμενοι κατέληξαν σε ένα ομόφωνο ψήφισμα το οποίο περιλαμβάνει τη δική τους πρόταση «επανόρθωσης» της –πολυδιαφημισμένης- τιμής το διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη…

Παρόντα στη συνέλευση άτομα του στενού περιβάλλοντος του κ. Καμπύλη που (μετά από …σύσκεψη στα γραφεία του σταθμού όπου προηγουμένως είχαν αποπειραθεί να κάνουν… αντισυνέλευση) προσπάθησαν απεγνωσμένα να σταματήσουν την απεργία- ακόμη και μετά την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος και την γενναία υποχώρηση της Λαμπρινής Θωμά να αποδεχτεί ένα κείμενο ανασκευής που δύσκολα θα υπέγραφαν αυτοί που το πρότειναν!!!

Προς μεγάλη απογοήτευση των «απεσταλμένων» (κάποιοι από αυτούς στην προηγούμενη συνέλευση είχαν μέχρι και ανοιχτά κινητά για να προσφέρουν… απευθείας μετάδοση στον εντολοδόχο τους!!!) οι δημοσιογράφοι του σταθμού, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αντιστάθηκανσθεναρά υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφο τους αλλά και την δική τους αξιοπρέπεια.

Πριν από την συνέλευση, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζόμενων (Κώστα Ράπτη και Ελευθερίας Κουμάντου καθώς και του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο).

Η μπάλα τώρα περνάει στον Διευθυντή του Σταθμού και τον Δήμαρχο κ. Καμίνη, ο οποίος έχει ενημερωθεί (γραπτά και προφορικά) από την ΕΣΗΕΑ, ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Δημοτικό σταθμό της Αθήνας και να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ομόφωνα, η Συνέλευση των απεργών δημοσιογράφων του Αθήνα 984 που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, παρουσία του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Σωματείου:

• Επιβεβαίωσε τη διάθεση του σώματος να αντιμετωπίσει ενωτικά το προβλήματα που έχουν προκύψει ή ενδέχεται και στο μέλλον να προκύψουν στη λειτουργία του «Αθήνα 9,84», έχοντας κατά νού ότι τα δημόσια μέσα δίνουν στην παρούσα συγκυρία μάχη επιβίωσης.

• Επιβεβαίωσε ότι διεκδικεί την επιστροφή της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά στην εργασία της, κρίνοντας ότι η επίλυση του θέματος αυτού συμπυκνώνει τη δυνατότητα εξασφάλισης αδιατάρακτων εργασιακών σχέσεων στον σταθμό,

• Αναγνώρισε την ανάγκη ανάρτησης από την συνάδελφο στην προσωπική της ιστοσελίδα του επανορθωτικού κειμένου που επισυνάπτεται και χαιρετίζει την ετοιμότητά της να το πράξει προκειμένου να υπάρξει λύση.

• Θεωρεί ότι μία τέτοια κίνηση επαρκεί (με βάση και το σκεπτικό του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ) για την ανάκληση της εν λόγω απόλυσης και την επιστροφή της συναδέλφου στην εργασία της.

• Καλεί την διοίκηση του «Αθήνα 9,84» να κάνει, χωρίς περιττή χρονοτριβή, τα βήματα που της αντιστοιχούν – οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων και το σωματείο είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε διευκρινιστική επαφή.

• Δηλώνει την ετοιμότητα του σώματος των εργαζομένων να τερματίσει (υπό την εγγύηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το οποίο και συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 12.30) την απεργία που πραγματοποιείται από τις 22/11, ευθύς μόλις η λύση που περιγράφεται γίνει
αποδεκτή.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 9,84»

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ

«Ανακαλώ τις δηλώσεις για τη λειτουργία του Αθήνα 9,84 που δημοσιεύθηκαν στην προσωπική μου σελίδα στο Διαδίκτυο στις 20/10/2012 ως προς τους χαρακτηρισμούς που εκεί περιέχονται, καθώς έγιναν και υπό καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης.

Εκφράζω επίσης την επιθυμία μου να συνεχίζω να συνεργάζομαι, σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας μου και τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σε κλίμα ομαλότητας με τα αρμόδια όργανα του σταθμού και τον Γενικό Διευθυντή κ. Τάκη Καμπύλη, τον οποίο παρά τα όσα συνέβησαν εκτιμώ ως επαγγελματία και συνάδελφο και εκφράζω τη λύπη μου για την ένταση που δημιουργήθηκε από τις παραπάνω δηλώσεις».

Πηγή: http://maxomenidimosiografia.blogspot.gr/2012/11/984_28.html#more

Ο διευθυντής του Κέρδους, Δ. Ευαγγελοδήμος εκτός ΕΣΗΕΑ

Τη διαγραφή του διευθυντή της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ για 2 χρόνια, αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά (μάρτυρας υπέρ της εργοδοσίας εναντίον της ΕΣΗΕΑ).

Η ΕΣΗΕΑ είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του Δ. Ευαγγελοδήμου επειδή:

1ον) με την ιδιότητά του ως διευθυντή της εφημερίδας «Κέρδος», μετείχε κατά τον περασμένο μήνα στις απαράδεκτες συνεχείς προσπάθειες της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων από τους δημοσιογράφους και λοιπούς εργαζόμενους με μείωση μισθών κατά 20%.

2ον) κατέθεσε στη δίκη της εφημ. «Κέρδος», ως μάρτυρας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 20.01.12 υπέρ της εργοδοσίας και κατά της απεργίας που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ στην εφημ. «Κέρδος» από την Πέμπτη 19.01.12 έως το Σάββατο 21.01.12.

Για την πρώτη κατηγορία ο Δ. Ευαγγελοδήμος κρίθηκε μη ελεγκτέος πειθαρχικά, λόγω αμφιβολιών…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5918.html

Πέθανε ο διευθυντής της «Le Monde»

Πέθανε το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 58 ετών, ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» Ερίκ Ισραελεβίτς.

Σύμφωνα με στελέχη της εφημερίδας, υπέστη καρδιακή προσβολή το απόγευμα ενώ βρισκόταν στο γραφείο του.

Διεκομίσθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Ο Ερίκ Ισραελεβίτς ξεκίνησε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από το οικονομικό ρεπορτάζ, δουλεύοντας στο εβδομαδιαίο περιοδικό «L’Usine Nouvelle».

Αρχισε να δουλεύει για τη «Le Monde» τον Απρίλιο του 1986 ως οικονομικός συντάκτης.

Αργότερα εργάστηκε σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις.

Μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στη «Le Monde» αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της εφημερίδας τον Φεβρουάριο του 2011. Παράλληλα, ορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Le Mοnde.

Πηγή: http://www.tanea.gr//

ΑΠΟΨΗ

Παίζεται το ενιαίο μέτωπο στα ΜΜΕ

Για αύριο Πέμπτη (28/11/2012) αναβλήθηκε η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Και λέμε κρίσιμη γιατί σε αυτήν θα λαμβανόταν αποφάσεις μετά την ένταξη των τριών διευθύνσεων του ταμείου στον ΕΟΠΥΥ.

Τα σωματεία έχουν κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων, στις ανακοινώσει έχουν διατυπώσει τα συναισθήματα αντίστασης στη μνημονιακή λαίλαπα, αλληλεγγύης ανάμεσα στους κλάδους, κ.λ.π, κ.λ.π. Στις συσκέψεις των συνδικαλιστικών στελεχών από τις οποίες ελάχιστα φθάνουν στο πόπολο των Μέσων, σε αυτούς που είτε θέλουν να μάθουν είτε κλείνουν τα αυτιά τους βάζοντας σαν τη στρουθοκάμηλο το κεφάλι μέσα στο χώμα, ξεκαθαρίστηκε πως ο ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων-διοικητικών και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ της σύνταξης στα ΜΜΕ έχει δεν έχει ζωή δυο χρόνια! Μετά το PSI το ΕΤΑΠ ΜΜΕ έχει 350 εκατ. ευρώ. Από 1,6 δισεκ. ευρώ. Και επειδή η κυβέρνηση “νίκησε” στο Eurogroup και μείναμε στο ευρώ, έρχεται νέο κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία!

Όλα αυτά έγιναν και γίνονται. Σήμερα επτά συνδικαλιστικές ενώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ζητώντας να υλοποιηθεί η στα λόγια απόφαση όλων των κλάδων. Να μπλοκαριστεί δηλαδή από τη διοίκηση του ταμείου στην οποία μετέχουν 6 εκλεγμένοι συνδικαλιστές, η μεταφορά των τριών διευθύνσεων στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτή η κρίσιμη λοιπόν συνεδρίαση αναβλήθηκε για αύριο, καθώς έλειπε ο πρόεδρος του ταμείου για προσωπικούς λόγους όπως έλειπαν επίσης οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ. Το ερώτημα λοιπόν εδώ που φθάσαμε στο παραπέντε υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής που ρίχνει στον Καιάδα τα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ, είναι: Κρίνεται η απόφαση της διοίκησης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από τη συμμετοχή ή την απουσία των εκλεγμένων συνδικαλιστών στις συνεδριάσεις;

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλλαγές στην ομάδα επικοινωνίας της Forthnet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Forthnet

Ο Όμιλος Forthnet ανακοινώνει την ανάληψη της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου από την κύριο Γρηγόρη Κατσογιάννη ο οποίος μετακινείται από την Διεύθυνση Marketing υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.Ο Γρηγόρης Κατσογιάννης έχει πολυετή εμπειρία και γνώση στον τομέα της Επικοινωνίας και του Marketing τόσο στην αγορά Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών όσο και στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς έχει εργαστεί σε εταιρίες του χώρου σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις.

Πέραν όμως του κ. Κατσογιάννη, δύο νέα στελέχη εντάσσονται άμεσα στην Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Forthnet. Συγκεκριμένα:

Ο κύριος Χάρης Μπότσαρης, στέλεχος επικοινωνίας, με προηγούμενη θητεία στο γραφείο Τύπου της Nova αλλά και προϋπηρεσία τόσο στον χώρο της διαφήμισης όσο και στην δημόσια τηλεόραση, ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

Ο κύριος Γιώργος Μαχειμάρης, δημοσιογράφος με μακρά θητεία σε εφημερίδες, internet και ραδιόφωνο τόσο στο ρεπορτάζ των media, όσο και στον αθλητικό χώρο.

Καλωσορίζοντας τα νέα στελέχη και τον Γρηγόρη Κατσογιάννη στα νέα τους καθήκοντα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι τόσο για την εξέλιξη του Γρηγόρη όσο και για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Forthnet με νέα έμπειρα στελέχη και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Πιστεύουμε ότι η αποδεδειγμένη εμπειρία τους και ο υψηλός επαγγελματισμός τους, θα συμβάλουν σημαντικά στην ισχυροποίηση της εταιρικής εικόνας του Ομίλου Forthnet».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.