«Πάττυ Χύμα» προσθήκη μίας ακόμα παράστασης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

patty_chyma1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Λόγω αυξημένης ζήτησης προστέθηκε μία ακόμα παράσταση για την Δευτέρα 3/12 δύο παραστάσεις: 7μ.μ. και 9.15 μ.μ.

«Πάττυ Χύμα» 

Άκου… Είμαι μία και μοναδική… και ναι είμαι μία star. Είμαι η γυναίκα που πρωταγωνιστεί στην κάθε εποχή!! ΧΑΧΑΧΑ… Πολλά ρωτάς… Αλλά ναι το επάγγελμά μου είναι… Λοιπόν είμαι παγκόσμιο sex symbol ή διεθνές αστέρι του πορνό… Διαλέγεις και (με) παίρνεις! Αποστολή μου η «κακή» εκπαίδευση με αρχές. Γελάς ε;… Με λένε Πάττυ Χύμα and I’m a such a bad girl!

Πρόκειται για μία ελεύθερη θεατρική διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Πέδρο Αλμοδόβαρ που έγινε με βάση την ελληνική του δημοσίευση το 1993 από τις εκδόσεις Βαβέλ και Σέλας σε μετάφραση Βιβής Φωτοπούλου.

Η παράσταση βασίζεται στον κύριο χαρακτήρα του έργου, την ευφάνταστη και «δημιουργική» ιερόδουλη Πάττυ Χύμα, αναδημιουργώντας κάποιες σκηνές δράσης του κειμένου και προσθέτοντας καινούριες με σκοπό να εξελιχθεί πιο ζωντανά η αφήγηση.

Ο Αντώνης Καλογρίδης αναφέρει: «Βιογραφήσαμε εκ νέου τη λογοτεχνική πρωταγωνίστρια του Αλμοδόβαρ εν μέσω κρίσης, το 2012, ακολουθώντας το τραχύ, κυνικό αλλά κοινωνικά και ατομικά συναισθηματικό χιούμορ του δημιουργού της, όπως νομίζουμε ότι θα εκφραζόταν σήμερα.

Και σας την παραδίδουμε στη σκηνή για να εκφράσει δημόσια το μανιφέστο της για την ανδρική και γυναικεία επιχειρηματικότητα που μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη και διέξοδο στις οικονομικά δύσκολες εποχές που ζούμε. Ο σώζων εαυτώ σωθήτω, αλλά και λίγη καθοδήγηση πάντα βοηθά».

Βασισμένο στο αφήγημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Πάττυ Χύμα»

Κείμενο-διασκευή: Αλέξανδρος Ρήγας, Αντώνης Καλογρίδης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Παίζουν: Νατάσα Καλογρίδη, Μάρα Μπαρόλα, Γιώργος Κοψιδάς, Τίτος Λίτινας, Ευθύμης Ζησάκης, Άθως Αντωνίου, Μαρία Τζωρτζάτου, Γιώργος Παλιός, Michel Pogosian, Γιάννης ΑΘανασόπουλος, Δημήτρης Χασαπης

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «Speech (Less)» [4, 5, 6/12/2012]

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ «Gολfω! Director’s cut» [7, 8, 9/ 12/2012]

8 KICK «Χρονογραμμή» [10,11,12/12/2012]

ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ «αλεξάντερπλατς» [13,14,15/ 12/2012]

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» [16,17,18/ 12/2012]

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης –Γκαράζ (Πειραιώς 206)

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση: Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 (Δευ-Παρ 11:00 – 14:00), www.mcf.gr και στα καταστήματα Public

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.