Τρίτος γύρος απολύσεων στον ΔΟΛ / “Ναι” υπό προϋποθέσεις στο Euronews από το ΕΣΡ

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Τρίτος γύρος απολύσεων στον ΔΟΛ

Ο αναβρασμός στη Μιχαλακοπούλου συνεχίζεται, με τον πέλεκυ των απολύσεων και των υποτιθέμενων «εθελούσιων» να επικρέμεται.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, μόλις εκδηλώθηκαν οι μαζικές απολύσεις, κυρίως από τα ένθετα του Βήματος και σε όλους τους κλάδους (συντάκτες, διοικητικούς, τεχνικούς, ακόμα και οδηγούς), αλλά και από το γραφείο Θεσσαλονίκης και από τις «Διακοπές», η ατμόσφαιρα δεν ήταν η «συνηθισμένη» σε αυτές τις περιπτώσεις! Δεν υπήρχε, για παράδειγμα, το κανιβαλικό συναίσθημα «εξασφάλισης» αυτών «που μένουν» ούτε και έτοιμη εργοδοτική γραμμή να μεταφέρεται στο σώμα των εργαζομένων ως «τι να κάνουμε, η επιχείρηση έχει πρόβλημα, να το αποδεχτούμε» ή «ας διαμαρτυρηθούμε, αλλά ας δεχτούμε τις απολύσεις αυτές και βλέπουμε αργότερα»!

Είναι ενδεικτικό ότι μαζεύτηκαν επί τόπου πάνω από 100 εργαζόμενοι μέσα στο αμφιθέατρο του ΔΟΛ (συν οι έξω από την αίθουσα), σε μια ώρα που μια σειρά από εργαζόμενους είχαν ήδη φύγει (κυρίως από τα ΝΕΑ που πρακτικά είχαν κλείσει το τεύχος) αλλά και με τους συναδέλφους από το Βήμα που πιέζονταν να κλείσουν, αλλά παρόλα αυτά συμμετείχαν στη συνέλευση.

Κατά δεύτερον, ενδεικτικό είναι και ότι είναι η πρώτη φορά που στην κοινή συνέλευση συμμετείχαν «με τη σφραγίδα της εκπροσώπησης» και οι συντάκτες των Νέων (που έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να απέχουν). Και μάλλον αυτό εκφράζει το γεγονός ότι ακριβώς στα Νέα είναι που οι υποτιθέμενες «εθελούσιες» προαναγγέλλονται ως οι πιο μαζικές –ο Μεμής μίλησε για λίστα 25 ανθρώπων. Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό της «εθελοντικής αποχώρησης» που εξάγγειλαν οι διευθυντές των Νέων και του Βήματος, βασίζεται στην αρχή «πάρτε τώρα την αποζημίωσή σας χωρίς διαμαρτυρίες, γιατί αλλιώς θα εφαρμόσουμε μετά τη νέα μνημονιακή πρόβλεψη που θα μειώνει την αποζημίωση και θα πάρετε κάπου το ένα πέμπτο –ενώ επίσης θα κουτσουρευτούν και οι αμοιβές».

Κατά τρίτον, επίσης ενδεικτικό είναι ότι συμμετείχαν ενεργά στη συνέλευση ακριβώς το κομμάτι των ανθρώπων που είχαν πιστέψει (ή είχαν παραστήσει ότι πίστευαν) την υπόσχεση Ψυχάρη της Άνοιξης για μειώσεις μισθών 20% με υπόσχεση να μην υπάρξουν απολύσεις ως τα τέλη του 2013. Καλοπροαίρετα ή όχι, η συνέλευση εξέτασε στην αρχή την αξιοπιστία των ατομικών συμβάσεων που γράφουν ότι η επιχείρηση δεν θα προβεί σε μαζικές απολύσεις. Αλλά το ζήτημα φάνηκε ότι δεν είναι νομικό: είναι η απώλεια της όποιας φερεγγυότητας της επιχείρησης απέναντι στους εργαζομένους της, ακόμα και σε αυτούς που δέχτηκαν να προσκολληθούν στην εργοδοσία και στα δύο μεγάλα προηγούμενα κύματα επίθεσης (πρόπερσι στις απολύσεις, πέρυσι στους μισθούς).

Ασφαλώς εκφράστηκε και ο προβληματισμός μήπως πρέπει να τεθούν και άλλοι όροι για την κινητοποίηση, όπως έλεγχος στα οικονομικά της επιχείρησης και αμφισβήτηση των επιχειρηματικών επιλογών και του προϊόντος. Όμως, δεν τέθηκε σε αντιπαράθεση με το μόνο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι, αν θέλουν να αντικρούσουν μια εργοδοτική επίθεση, δηλαδή την απεργία.

Η απόφαση της συνέλευσης ήταν, έτσι, ομόφωνη: πρέπει να οργανωθεί απεργία διαρκείας για να παρθούν πίσω οι τωρινές απολύσεις, γιατί αλλιώς η κατηφόρα δεν θα έχει τέλος. Είναι βέβαια τα σωματεία που πρέπει να κηρύξουν τυπικά την απεργία. Αλλά οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν.

Ακολουθεί πιο κάτω η επίσημη εισήγηση της συνέλευσης προς τα σωματεία μέσω της επιστολής προς την ΕΣΗΕΑ:

Για ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ

1/12/2012

Συνάδελφοι,

Όπως ξέρετε, άρχισε πρόγραμμα μαζικών απολύσεων στον ΔΟΛ.

Ξεκίνησε από το Βήμα (τα ένθετα) και αφορά συντάκτες, διοικητικούς και τεχνικούς -καθώς και το γραφείο της Θεσσαλονίκης, όπως και μία απόλυση από τις “Διακοπές”.

Ο αριθμός τους είναι τουλάχιστον 10 (για τους οποίους έχω την επιβεβαίωση και τα ονόματα). Αλλά πέρα από τις απολύσεις αυτές και άλλες ίσως που έρχονται από αύριο, υπάρχει και ευρύτερο πρόγραμμα διωγμού εργαζομένων που ανακοινώθηκε επισήμως καταρχήν στα Νέα και κατόπιν και στο Βήμα (έχετε μια πρώτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο των Νέων, συνάδελφο Κώστα Ντελέζο, από την επιστολή του με αρ.πρωτ. ΕΣΗΕΑ 3135/26-11-12), που χοντρικά συνίσταται στην απειλή “φύγετε τώρα χωρίς φασαρίες με την αποζημίωσή σας, αλλιώς θα εφαρμόσουμε το νέο μνημόνιο και θα απολυθείτε με κάτι σαν το ένα τρίτο της αποζημίωσής σας”.

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ, αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τα σωματεία μας να οργανώσουν αμέσως απεργία έως ότου η εταιρεία πάρει πίσω αυτές τις απολύσεις.

Σας κοινοποιώ την απόφασή μας.

Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος του Βήματος την ΕΣΗΕΑ

Υ.Γ. Επισημαίνω ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης, εκπροσώπησα -μετά από συνεννόηση μαζί τους- και τα δύο άλλα μέλη του Μεικτού της ΕΣΗΕΑ, δηλαδή τον εκπρόσωπο των Νέων (λόγω ασθένειας) και του Βήματος FM (λόγω εισαγωγής στην εντατική του πατέρα του). ΤΑ

Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στον ΔΟΛ, 30/11/2012

Γενική Συνέλευση εργαζομένων στον ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα 30/112/20112 μετά απο τις μαζικές απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΔΟΛ, όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, Διοικητικοί Τεχνικοί), συγκάλεσαν γενική συνέλευση με παρουσία των σωματείων.

Η Γ.Σ. δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων τους και είναι αποφασισμένοι να τους υπερασπιστούν έμπρακτα με απεργιακές κινητοποιήσεις έως ότου η εταιρεία τις πάρει όλες πίσω.

Εισηγούνται στα σωματεία να πάρουν άμεσα την απόφαση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον όμιλο του ΔΟΛ.

Επιπλέον, διατυπώθηκε και το αίτημα να υπάρξουν διαδικασίες συγκροτημένου ελέγχου των επιχειρηματικών επιλογών καθώς και διάλογος για το προϊόν της ενημέρωσης.

Εκ μέρους της Συνέλευσης

οι εκπρόσωποι εργαζομένων
Αναστασιάδης Τάσος
Σακελλαρίου Γιάννα

Πηγή: http://syspeirosi.wordpress.com/

“Ναι” υπό προϋποθέσεις στο Euronews από το ΕΣΡ

Το “Π” δημοσιεύει την ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της ραδιοτηλεοπτικής Αρχής για το Euronews

“(…) Εν προκειμένω δεν υποβλήθηκε αίτηση αδειοδοτήσεως τηλεοπτικού σταθμού και δεν πραγματοποιήθηκε ελληνόγλωσση εκπομπή του Euronews δια διαύλων της ΕΡΤ. Εντεύθεν δεν υφίσταται η αναγκαία προϋπόθεση ελέγχου από το ΕΣΡ συγκεκριμένης αίτησης ή εκπομπής.

Ως γνωστόν το Euronews είναι διεθνής τηλεοπτικός σταθμός (έχει την έδρα του στη Λυών Γαλλίας, αποτελεί πολυμετοχική επιχείρηση δημοσίων ευρωπαϊκών τηλεοπτικών φορέων, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ ΑΕ) και μεταδίδει ξενόγλωσσα (σε 11 γλώσσες) προγράμματα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Euronews, το πρόγραμμα μεταδίδεται επίγεια ψηφιακή από τον τηλεοπτικό σταθμό Euronews δεν θα διαφέρει σε τίποτα από το πρόγραμμα του ίδιου σταθμού που μεταδίδεται σήμερα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Κατά συνέπεια, εφόσον οι ανακοινώσεις του Euronews ανταποκρίνονται στην αλήθεια, η προσθήκη της ελληνικής γλώσσας στην ήδη μεταδιδόμενη γαλλική και αγγλική (στην επίγεια μετάδοση και μάλιστα από επιλογή του τηλεθεατή) δεν διαφοροποιεί σε κάτι την ήδη υφιστάμενη κατάσταση. Υπό αυτή την έννοια, η εν λόγω μετάδοση εντάσσεται στην κανονιστική εμβέλεια του άρθου 14 παρ 3. Στοιχείο εδαφ. Του ν.3592/2007 και πληροί τους όρους του νόμου, ούσα κατ΄ αρχήν νόμιμη.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24560#more-24560

Η απόφαση για το Euronews

Το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά και την απόφαση του ΕΣΡ αναμένουν στην ΕΡΤ και στην κυβέρνηση για να αποφασίσουν αν θα δώσουν τη δυνατότητα να εκπέμψει και στο επίγειο ψηφιακό δίκτυο της χώρας. Το Euronews έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικές εκπομπές στο μπουκέτο της nova, αφού το ελληνικό ειδησεογραφικό τμήμα ξεκίνησε να εργάζεται . Στόχος είναι η εκπομπή του προγράμματος σε Ελλάδα και Κύπρο , η οποία και την προεδρία της ΕΕ στην εβδομάδα 17-21 Δεκεμβρίου. Το κανάλι θα μεταδίδεται στην Ελληνική γλώσσα δορυφορικά όπου απευθύνεται το Euronews. Επίσης μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Κύπρο και τουλάχιστον δορυφορικά στην Ελλάδα.

Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης πήραν τη σκυτάλη ελέγχου της συμφωνίας ΕΡΤ – Euronews για τη μετάδοση του ελληνόφωνου Euronews και απευθύνθηκαν σε όλα τα στελέχη που έλαβαν μερος της συμφωνίας. Ένα από τα σημεία ελέγχου ήταν η προεκλογική, τον Ιούνιο, ανακοίνωση της συμφωνίας. Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως η χρηματοδότηση της Κομισιόν προς το Euronews για το κανάλι είχε δοθεί μόλις πριν από λίγες μέρες. Στα επιχειρήματα υπέρ της συμφωνίας περιλαμβάνεται η νομική θέση πως η διάταξη του άρθρου 14 παρ 3. περιπτ. Α του ν. 3592/2007 που αναφέρει πως «μέσω των ψηφιακών συχνοτήτων της ΕΡΤ ΑΕ, μπορεί να αναμεταδίδονται διεθνή ξενόγλωσσα». Καθώς δεν υπάρχει περιορισμός για την εκπομπή στην Ελληνική γλώσσα, δεν προκύπτει ούτε απαγόρευση ούτε υποχρέωση έκδοσης άδειας. Υπέρ της εκπομπής τάσσεται με γνωμοδότηση του ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος, όπως γράφαμε την περασμένη Κυριακή. Το ΕΣΡ από τη πλευρά είναι θετικό για τη μετάδοση του προγράμματος του Euronews και στην ελληνική γλώσσα, και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα παράγει ελληνικό πρόγραμμα.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει μια τεράστια νομική τρύπα. Όπως και τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν ψηφιακά, χωρίς άδειες, από τη Digea έτσι και η κρατική τηλεόραση από το δικό της μπουκέτο, μπορεί να φιλοξενεί διεθνή δίκτυα που εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα και στην ελληνική γλώσσα, χωρίς να υπάρχει προϋπόθεση άδειας. Το 2007, τόσοι οι εμπλεκόμενοι στη σύνταξη του νόμου, όσο και όσοι έλαβαν μερος στη διαβούλευση δεν διατύπωσαν αρνητική γνώμη για την επίμαχη διάταξη του Νομου Ρούσοπουλου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24557#more-24557

Καταγγελίες από μέλος του ΔΣ για στέλεχος της ΕΡΤ!

Σοβαρότατη καταγγελία για στέλεχος της ΕΡΤ πως προωθεί τηλεοπτικό πρόγραμμα στο οποίο έχει συμβάλει ως παραγωγός από την εταιρεία του, εκτοξεύτηκε από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου. Το στέλεχος απάντησε σε οξύ τόνο πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του μέλος του ΔΣ, το οποίο δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνεδρίαση θα προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Σίμος έδωσε εντολή να “παγώσει” ο προϋπολογισμός του 2013 για τη διεύθυνση Τηλεόρασης, μέχρι να εξεταστούν εκ νέου τα στοιχεία για τις παραγωγές της ΕΡΤ, την επόμενη τηλεοπτική χρονιά.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Νέα απόπειρα για εφημερίδα από τον Μάκη

** Παρά το γεγονός ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει «ατυχήσει» στον τομέα της έκδοσης εφημερίδων (VETO κλπ) δεν το βάζει κάτω. Αυτό βέβαια υπό την αίρεση ότι αληθεύουν οι πληροφορίες που τον θέλουν να συζητάει το ενδεχόμενο έκδοσης εβδομαδιαίας -αποκαλυπτικής λέει- εφημερίδας. Ο Δημοσιογράφος θα έχει αρωγό και συνεργάτη σε αυτή την προσπάθεια τον Κώστα Χαρδαβέλλα ενώ την επιθυμία του να συμμετάσχει στην απόπειρα (όχι αυτοκτονίας) έχει εκφράσει και ο Γιώργος Τράγκας.

** Παρεμπιπτόντως ο Τριανταφυλλόπουλος μετά τη μετονομασία του καναλιού Body in Balance σε ZOOM θα έχει το δικό του πρόγραμμα ονόματι GR που θα μεταδίδεται από τη συγκεκριμένη συχνότητα και απο άλλα 25 περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα. Ετσι το πρόγραμμα του GR μαζί με τις εκπομπές “Zούγκλα” και “Κίτρινος Τύπος” θα μεταδίδεται -εκτός του Διαδικτύου- και από τις συμβατικές τηλεοπτικές οθόνες.

** Και μιας και αναφερθήκαμε σε Μάκη, διαδίκτυο και τηλεόραση, η webtv του Πρώτου Θέματος και του protothema.gr είναι γεγονός. Το ΘΕΜΑtv είναι από την περασμένη εβδομάδα στον «αέρα» με δελτία ειδήσεων (τρεις φορές την ημέρα). Σταδιακά θα προστεθούν στο διαδικτυακό πρόγραμμα του ΘΕΜΑtv και άλλες ενημερωτικές εκπομπές. Ο έμπειρος Πέτρος Κατσάκος στις 9.30 το πρωί θα παρουσιάζει εκπομπή με τη θεματολογία που κυριαρχεί στον ελληνικό τύπο ενώ η ομάδα του εξωτερικού δελτίου στις 10.15 θα «σερφάρει» στα κυριότερα διεθνή πρακτορεία. Την ενημερωτική ζώνη θα συνοδεύσουν προσεχώς και εκπομπές ψυχαγωγικού και θεματικού περιεχομένου.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8963.html

 

Η Λένα Αρώνη –μετακομίζει στη Νέα Υόρκη  – Ποιοί επέλεξαν την χώρα των Καγκουρό;

Η κρίση δεν κάνει διακρίσεις… Έτσι, η όμορφη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λένα Αρώνη αφήνει την Ελλάδα της οικονομικής μιζέριας και μετακομίζει – σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Νέα Υόρκη! Στη μακρινή Αυστραλία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται η δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3, Βάσω Μώραλη… Ενώ λίγο νωρίτερα στην χώρα των καγκουρό είχε μετακομίσει ο Αλέκος Μάρκελος, με τη σύζυγό του Έμμα Παπαεμμανουήλ. Θυμίζουμε ότι ο Αλ. Μάρκελος είχε ασχοληθεί με μεγάλη επιτυχία με ρεπορτάζ που αφορούσαν την ελληνική τρομοκρατία, ενώ η σύζυγός του έκανε εξαιρετικά θέματα στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

Δυστυχώς πολλοί και καλοί δημοσιογράφοι το τελευταίο διάστημα συχνάζουν σε πρεσβείες χωρών, αναζητώντας μια ευκαιρία προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από την απειλή της ανεργίας!

Πηγή: http://www.enimerosi24.gr

Κλείνει την ηλεκτρονική εφημερίδα «The Daily» ο Μέρντοχ

Το πείραμα απέτυχε, αναγκάζεται να παραδεχτεί ο Αυστραλός μεγαλοεκδότης Ρούπερτ Μέρντοχ. Η εφημερίδα The Daily, η οποία παρουσιάστηκε πριν από 21 μήνες ως «η πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για το iPad», κλείνει λόγω έλλειψης συνδρομητών.

«Από το λανσάρισμά της, η The Daily ήταν ένα θαρραλέο πείραμα στις ψηφιακές εκδόσεις αλλά και ένα συναρπαστικό όχημα καινοτομίας» σχολίασε ο Μέρντοχ, διευθύνων σύμβουλος της News Corporation.

«Δυστυχώς, η διαπίστωσή μας ήταν ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε αρκετά γρήγορα ένα αρκετά μεγάλο ακροατήριο, το οποίο θα μας έπειθε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο θα ήταν μακροπρόθεσμα βιώσιμο» παραδέχτηκε.

Η Daily χρειαζόταν 500.000 συνδρομητές για να αποσβέσει το κόστος της επένδυσης, ωστόσο η ηλεκτρονική εφημερίδα έφτασε να καταγράφει ζημίες 30 εκατ. δολαρίων το χρόνο.

Μόνο 100.000 αναγνώστες είχαν γραφεί συνδρομητές προς 0,99 δολάρια την εβδομάδα ή 39,99 δολάρια το χρόνο.

Πηγή: tovima.gr
Πηγή: http://newpost.gr/post/173128/o-merntox-kleinei-tin-ilektroniki-efimerida-The-Daily/

ΑΠΟΨΗ

Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ «Πρόβατα επί σφαγή»

Ο χρόνος λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για όσους εργάζονται στην ΕΡΤ πλησιάζει και όλα (δυστυχώς) δείχνουν ότι κάποιες δεκάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Στο συμπέρασμα αυτό συγκλίνουν οι πληροφορίες από την πρόσφατη συνάντηση των μελών της ΕΣΗΕΑ με τη διοίκηση της ΕΡΤ, παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων Νίκου Γρυλάκη και Βασιλείας Ζερβού.

Στην περί ου ο λόγος συνάντηση, ο Νίκος Σίμος, δήλωσε ότι η τροπολογία με την οποία οι συμβασιούχοι θα μπορούσαν να διασωθούν (αυτό είναι το ηθικό) βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος δεν του έχει απαντήσει.

Και αν συνεχίσει να μην του απαντάει, αυτός είναι υποχρεωμένος να προκηρύξει νέο διαγωνισμό στον οποίο όμως οι παλαιοί δεν θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν (αυτό είναι προσώρας το νόμιμο).

Το καλαμπούρι είναι ότι ο Δημήτρης Τρίμης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, είτε δεν κατάλαβε είτε έκανε ότι δεν κατάλαβε και προχώρησε να συζητήσει τους όρους του νέου διαγωνισμού! Ενός διαγωνισμού, ο οποίος θα… μετακυλήσει την ανεργία, στην καλυτέρα των περιπτώσεων.

Και αυτό αν στη θέση των σημερινών συμβασιούχων- με μοναδική δουλειά την ΕΡΤ στην πλειοψηφία τους, επιλεγούν αποκλειστικά άνεργοι, κάτι που το βλέπω πολύ χλωμό, με δεδομένο ότι αρκετοί από τους ΠΕΘ που επελέγησαν είχαν εργασία.

Έχουμε λοιπόν: Τον Νίκο Σίμο να πετάει σαν κυανόκρανος το μπαλάκι στον Σίμο Κεδίκογλου ο οποίος βραδυπορεί ή έχει κατά νου την αλλαγή «βάρδιας» και τον Δημήτρη Τρίμη ουσιαστικά να δέχεται αυτή την ιδιόμορφη «τράμπα».

Έχει κανείς αμφιβολία ότι οι συμβασιούχοι θα οδηγηθούν σαν πρόβατα επί σφαγή; Εκτός και αν επιδειχθεί η ευαισθησία που επιδείχθηκε για τον (επίσης συμβασιούχο) Κώστα Αρβανίτη…

ΧΡΑΝ

Πηγή: http://newpost.gr/post/173056/provata-epi-sfagi-oi-symvasiouxoi-tis-ert/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνεδρίαση ΔΣ ΕΡΤ υπ’ αριθμ. 1064

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την υπ’ αριθμ. 1064 συνεδρίασή του (Παρασκευή, 30/11/2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενέκρινε την καταβολή χρηματικού ποσού στην «ΕΣΤΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΤ Α.Ε.» για την αγορά δώρων Χριστουγέννων στα παιδιά των υπαλλήλων της εταιρείας.

Ενέκρινε τη χορήγηση οικονομικού βοηθήματος σε τακτική υπάλληλο, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ενέκρινε την πρόσληψη 18 ατόμων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, που προέκυψαν από την ανακατανομή των θέσεων εντός και εκτός ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, προσλαμβάνονται οι κάτωθι υπάλληλοι:

Α/Α // ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ // ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 303)

1 ΑΡΕΝΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕ
2 ΓΟΥΛΙΑΡΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΙΣΤΩΝ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 304)

3 ΧΡΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕ

ΨΥΚΤΙΚΟΙ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 305)

4 ΚΑΓΚΑΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 306)

5 ΠΑΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΕ
6 ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕ
7 ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕ
8 ΠΑΧΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 307)

9 ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 309)

10 ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕ

ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΕΣ – ΤΑΞΙΝΟΜΟΙ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 310)

11 ΝΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 312)

12 ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 314)

13 ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕ
14 ΚΑΛΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕ
15 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΔΙΤΣΑ ΔΕ
6 ΠΑΤΑΚΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕ
17 ΜΠΕΞΗ ΙΩΑΝΝΑ ΔΕ
18 ΚΑΤΑΒΟΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΕ

Επίσης, μετά την παραίτηση δύο διοριστέων, το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε την αντικατάστασή τους, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, ως εξής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ//  ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ // ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ // ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΠΕ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ

ΚΑΡΥΔΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ

ΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΟΙ / ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΙ

ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΠΑΜΙΧΕΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

4. Ενέκρινε την πρόσληψη οκτώ ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων που προέκυψαν από ανακατανομή κενών θέσεων και αντικαταστάσεις.

Ειδικότερα, αποφάσισε την πρόσληψη των παρακάτω πέντε υπαλλήλων με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους:

Α/Α // ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ // ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

1 ΜΑΚΕΝΙΣΤΑΣ // ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2 ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ // ΛΑΓΓΑ ΠΕΓΚΥ
3 ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ // ΚΟΡΠΕΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

4 ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ // ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
5 ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ // ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Επίσης, αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Ευάγγελου Παπαδάτου στην ειδικότητα του φωτιστή, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας έξι μηνών, ενώ μετά την παραίτηση δύο διοριστέων γραφιστών, αποφάσισε την αντικατάστασή τους ως εξής:

ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ  // ΔΙΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ // ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ // ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ // ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 11 ΜΗΝΕΣ

ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ // ΜΠΑΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ // 10 ΜΗΝΕΣ & 29 ΗΜΕΡΕΣ

5. Ενέκρινε, κατόπιν απόφασης του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΕΡΤ και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Γ.Κ.Π., την ένταξη στο έκτακτο προσωπικό της ΕΡΤ Α.Ε. με Σύμβαση Εργασίας Αορίστου Χρόνου, του κ. Δημητρίου Απόκη με την ειδικότητα του Δημοσιογράφου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΠΔ 164/2004. Η σύμβαση ισχύει από την ημερομηνία κατά την οποία ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πρόσληψη του.

6. Αποφάσισε την κατάργηση της Α.Δ.Σ. 1049/10.8.12, Θ. 7ο και απεδέχθη την πρόταση του κ. Χαράλαμπου Σταθάκη να προσφέρει αμισθί στην ΕΡΤ τις υπηρεσίες του ως Ειδικού Συμβούλου.

7. Αποφάσισε ότι η θέση του προσωπικού σε αργία, βάσει των διατάξεων του Ν. 4093/2012, θα γίνεται με απόφαση του ιδίου του Διοικητικού Συμβουλίου.

8. Απέρριψε την προδικαστική προσφυγή με αριθμ. πρωτ. 16724/09.10.12εταιρίας, σχετικά με τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του Ανοικτού Διαγωνισμού (1467/2012) για τη διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ παγκοσμίως, πλην Ευρώπης.

9. Αποφάσισε τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του υπ’ αριθμ. 1476/12 ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη εταιρείας φύλαξης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και τη διενέργεια ανοικτού επαναληπτικού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

10. Ενημερώθηκε για το εκτιμώμενο κόστος ανάπτυξης πανελλαδικά του Ψηφιακού Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου της ΕΡΤ στο πλαίσιο εφαρμογής της ΚΥΑ 42800 (ΦΕΚ 2704/5.10.12).

11. Ενέκρινε την προμήθεια 18 τεμαχίων πομπών επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DVB-T) ονομαστικής ισχύος 1200W RMS, κατόπιν ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού.

12. Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1020/24.11.11, Θ. 7ο σχετικά με την παραγωγή σειράς εκπομπών με τίτλο «ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΥΡΑΝΟ», ως προς τον εκτελεστή παραγωγής.

13. Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1061/2.11.12, Θ. 3ο σχετικά με την παραγωγή της σειράς εκπομπών «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», ως προς τον εκτελεστή παραγωγής.

14. Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1061/2.11.12, Θ.5ο «Κατάθεση προσφοράς για την απόκτηση δικαιωμάτων μετάδοσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Σότσι 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016». Η τροποποίηση αφορά στη συμπλήρωση της προσφοράς που είχε υποβάλει η ΕΡΤ, σχετικά με τα δικαιώματα μετάδοσης από το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία (internet & mobile).

15. Ενέκρινε την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αγώνων ποδοσφαίρου Super League Ελλάδος για μετάδοσή τους από την ERT World. Τα δικαιώματα αφορούν στις ομάδες ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, SKODA ΞΑΝΘΗ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΟΦΗ, ΒΕΡΟΙΑ και ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ. Το μέγιστο προϋπολογισθέν κόστος ανέρχεται σε 550.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 σε διαφημιστικό χρόνο.

16. Ενέκρινε τις δαπάνες μεταδόσεων για το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1. Το μέσο προϋπολογισθέν κόστος ανά μετάδοση ανέρχεται σε 4.397,83 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

17. Αποφάσισε την τακτοποίηση εκκρεμότητας συνεργασίας με εταιρία, για τη στατιστική κάλυψη με οπτικοποιημένο υλικό αθλητικών αγώνων κατά το χρονικό διάστημα 01.03 – 21.06.2012.

Η Διεθνής Αμνηστία για τον Μανόλη Κυπραίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διεθνούς Αμνηστίας

Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τηv απογοήτευσή της για το αποτέλεσμα της συνάντησής της με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κύριο Νικόλαο Δένδια, καθώς ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό του Μανώλη Κυπραίου θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης μαζί του, οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας, από κοινού με το δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, παρέδωσαν στον Υπουργό 16.000 υπογραφές από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καλώντας τον να διασφαλίσει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στο δημοσιογράφο, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό από αστυνομικό, ενώ κάλυπτε διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος τον Ιούνιο του 2011. Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης επανέλαβαν τη μακροχρόνια ανησυχία τους για τις πολυάριθμες καταγγελίες κακομεταχείρισης ειρηνικών διαδηλωτών και μελών ευάλωτων ομάδων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και της χρήσης χημικών και χειρομβίδων κρότου λάμψης, με τρόπο ασύμβατο με τα διεθνή πρότυπα. Επισήμαναν επίσης την αναγκαιότητα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, όπως η σύσταση ενός ανεξάρτητου και αποτελεσματικού μηχανισμού διαχείρισης καταγγελιών για την αστυνομία και η διασφάλιση της αναγνωρισιμότητας των αστυνομικών κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία ότι «θα κοιτάξει σε ποιό σημείο βρίσκεται» (η υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου), χωρίς, ωστόσο, να δεσμευτεί ότι οι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό του Μανώλη Κυπραίου θα λογοδοτήσουν.

«Είναι απογοητευτική η διαπίστωση ότι, μετά από ενάμιση χρόνο δεν έχουν βρεθεί οι υπαίτιοι και δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση», δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Η Διεθνής Αμνηστία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Μανώλη Κυπραίου, καθώς η περίπτωσή του είναι ενδεικτική των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέρος των σωμάτων ασφαλείας αλλά και της ατιμωρησίας που επικρατεί στους κόλπους των σωμάτων αυτών.»

Ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας, με τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, απηύθυναν τη δική τους έκκληση για τον τερματισμό της αστυνομικής βίας, μέσω ενός ακτιβιστικού δρώμενου στο σταθμό μετρό «Κατεχάκη», στις 30/11. Δείτε φωτογραφίες από το δρώμενο εδώ: http://bit.ly/QBwSww

Γραφείο Τύπου και Προβολής

Ο ΑΝΤ1 στον OTE TV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον ΑΝΤ1 εμπλουτίζεται η συνδρομητική υπηρεσία του OTE TV, προσφέροντας την πιο πλούσια συλλογή ελληνικών καναλιών, με τα μεγάλα ελεύθερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά και επιλεγμένα περιφερειακά κανάλια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο ΟΤΕ TV συνεχίζει να ενισχύεται με νέο περιεχόμενο και επιλογές για τους συνδρομητές του, παρέχοντας πλούσιο αθλητικό, κινηματογραφικό, καθώς και ευρύτερα ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα.

Με την προσθήκη του ΑΝΤ1, ο OTE TV ξεπερνά τα 65 ψηφιακά κανάλια, ενώ σταθερά παραμένει πρώτος σε περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας, προσφέροντας 16 κανάλια high definition, τα περισσότερα στην αγορά, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το κανάλι είναι διαθέσιμο μέσα από τα πακέτα Family & Full του OTE TV μέσω Δορυφόρου και μέσω Conn-x. Οι συνδρομητές του OTE TV Μέσω Conn-x έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το πρόγραμμα των δύο προηγούμενων ημερών του ΑΝΤ1, όπως και των άλλων μεγάλων ελληνικών καναλιών, μέσα από την υπηρεσία ΟΤΕ Replay TV.

Τα συνδρομητικά πακέτα διατίθενται σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, που ανέρχονται σε μόλις 14,90 ευρώ/μήνα (Family pack) και 19,90 ευρώ/μήνα (Full pack) για πελάτες σταθερής τηλεφωνίας ΟΤΕ[1].

[1] Η υπηρεσία OTE TV παρέχεται ως αορίστου χρόνου με ελάχιστη 12μηνη παραμονή. Η ειδική τιμή για πελάτες ΟΤΕ ισχύει για κατόχους οικιακής τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

48ωρη απεργία στο “Κέρδος”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 4 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εργοδοσία να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές και να συμμορφωθεί τόσο με την απόφαση του ΣΕΠΕ, όσο και με τη σημερινή γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας, που ορίζουν ότι πρέπει να καταβληθούν όλα τα νόμιμα επιδόματα των συναδέλφων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.