Επιστρέφει η Λαμπρινή Θωμά στον 984 / Τον Ηλία Κανέλλη προπηλάκισαν και χτύπησαν

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Επιστρέφει η Λαμπρινή Θωμά στον 984

Μάθαμε ότι και το ΔΣ του σταθμού, ψήφισε θετικά και η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, επιστρέφει και τυπικά, από αύριο στη δουλειά της. Η φωτο από την πρόσφατη κινητοποίηση.

Πηγή: Financial Crimes

O Αιμίλιος Λιάτσος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον διευθυντή Γραφείου Προέδρου του κόμματος κ. Νίκο Παππά είχε σήμερα (06/12/2012) ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμίλιος Λιάτσος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε για περίπου δύο ώρες σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενημέρωση που προσφέρει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καθώς και στην αναλογική προβολή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ από την ΕΡΤ.

Πηγή: newpost.gr

Τον Ηλία Κανέλλη προπηλάκισαν και χτύπησαν

Τη στιγμή που έφτανε στην εργασία του, στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης δέχτηκε επίθεση από διαμαρτυρόμενους για την απόλυση ενός εργαζομένου.

Ο δημοσιογράφος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Πριν από λίγο, με προπηλάκισαν άσχημα διαμαρτυρόμενοι για μια απόλυση ενός εργαζόμενου (στον οποίον συμπαραστέκομαι), την ώρα που πήγαινα αμέριμνος να μπω στη δουλειά μου. Ο λόγος; Διότι ένα κίνημα συμπαράστασης, με κόκκινες σημαίες, απροειδοποίητα, απαγόρευε την πρόσβαση σε έναν εργασιακό χώρο. Ήταν ένας εφιάλτης. Κατέρρευσα. Αλλά κατάλαβα ότι δεν έχω δυνάμεις να υπερασπιστώ ούτε το αυτονόητο. Και επίσης ένιωσα ότι η βία και η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων και η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης είναι ίδια, είτε γίνεται από χρυσαυγίτες, είτε από αριστεριστές, είτε από κεντρώους, είτε από αναρχικούς. Η κοινωνία μας θα πληρώσει μεγάλο και ακριβό τίμημα στη βία».

Πηγή star.gr
Πηγή: enimerosi24.gr

Ανακοίνωση για την επίθεση στον Ηλία Κανέλλη

Οι προπηλακισμοί δεν μας φοβίζουν!

Ο τραμπουκισμός του όχλου έδειξε για μια ακόμη φορά το φασιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά θύμα ο συνάδελφος μας Ηλίας Κανέλλης, ο οποίος σήμερα δέχθηκε άνανδρη επίθεση έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Τα Νέα» όπου εργάζεται. Ποιο ήταν το «σφάλμα» του Ηλία; Ότι θέλησε να μπει στα γραφεία της εφημερίδας χωρίς να πάρει… «άδεια» από τους «ερυθροφρουρούς» που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. Οι εν λόγω «επαναστάτες» όχι μόνο δεν επέτρεψαν στον Ηλία Κανέλλη την είσοδο στο κτίριο, αλλά προχώρησαν σε προπηλακισμούς, με κτυπήματα και ύβρεις.

Οι δήθεν υπερασπιστές της ελευθερίας απέδειξαν ότι για όσους διαφωνούν μαζί τους η «απάντηση» είναι η βία, η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων, η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και φυσικά η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής.

Ε λοιπόν δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Θα αγωνιστούμε ενάντια στον φασισμό ότι χρώμα και να έχει. Και δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε πολλοί και θα νικήσουμε. Γιατί δεν δεχόμαστε ότι η μοίρα της κοινωνίας μας είναι να συμβιβαστεί με τη βία και τους τραμπουκισμούς.

Υ.Γ. Για την ιστορία. Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε εκφράσει την συμπαράσταση της στον απολυμένο οδηγό του ΔΟΛ Παναγιώτη Βενέτα και είχε ζητήσει την επαναπρόσληψη του θεωρώντας την απόλυση του άδικη καιν αντισυναδελφική. Τι ειρωνεία! Αυτοί που υποτίθεται αγωνίζονται για τον απολυμένο προπηλάκισαν έναν εργαζόμενο του οποίου η παράταξη στηρίζει τον Παν. Βενέτα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΑΠΟΨΗ

Στο ίδιο έργο θεατές στην ΕΡΤ

Υπολείπονται 2 μήνες για την λήξη όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 62 δημοσιογράφων. Το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. Όλοι εκτός του Ραδιομεγάρου, στο όνομα της νομιμότητας. «Θέλω να παραμείνετε αλλά το βρίσκω δύσκολο..». Αυτό λέγεται από τα στόματα μελών της Διοίκησης της ΕΡΤ, της κυβέρνησης, που ομνύουν στην αναγκαιότητα της παραμονής μας. Όμως, ΟΥΔΕΙΣ αναλαμβάνει την ευθύνη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την παραμονή μας.

Ο αρμόδιος Υπουργός Τύπου, Σίμος Κεδίκογλου, προ μηνός σε συνάντηση με την Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ, μας διαβεβαίωσε, μας καθησύχασε ότι προτίθεται να καταθέσει σχετική τροπολογία στη βουλή για να αρθεί το αδιέξοδο..

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, η διαβεβαίωση μετατράπηκε σε… αδυναμία . «Θέλω αλλά είμαι αναρμόδιος» απάντησε στην ΕΣΗΕΑ , όταν προσκλήθηκε σε διάλογο για το επίμαχο θέμα..

Και οι αρμόδιοι (Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) άφωνοι….

Ο Χρόνος όμως κυλάει . Ο χρόνος σώνεται και μετράει αντίστροφα για μας.

Θεωρούμε ότι αυτοί που αποφασίζουν έχουν πλάνο και σχέδιο για την επόμενη μέρα.

«Άδειασμα» των συμβασιούχων και επιλεκτική «παραμονή» ως ΠΕΘ παρουσιαστών και των «επίλεκτων» του πολιτικού ρεπορτάζ.. Οι υπόλοιποι στην επαιτεία για μια θέση σε μεικτή και εξωτερική παραγωγή , με καθεστώς ενοικιαζόμενου εργαζόμενου…

Και τα σωματεία μας; Και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων; Και οι συνάδελφοι, πως αμύνονται σε αυτό το σενάριο; Οπαδοί του ρεαλισμού ; Μήπως να γυρίσουμε την μηχανή του χρόνου πίσω ένα χρόνο , ή ένα μήνα πριν και να ξαναθυμηθούμε τις «μικρές ανάσες» και τις μικρές μας νίκες. Η δράση και η συλλογικότητα, ήταν η κινητήριος δύναμη. Μήπως πρέπει να την ενεργοποιήσουμε; Εκτός και αν ο φόβος, τροφοδοτεί την άποψη «εγώ ελπίζω να τη βολέψω..»

Κάποιοι μας καθησυχάζουν, με την υπόσχεση επιστροφής στο καθεστώς της απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Οι ίδιοι που καταδίκαζαν το περίφημο «μπλοκάκι» ως εργαλείο ομηρίας και προεκλογικής ψηφοθηρίας.

Δυστυχώς, αυτό που γίνεται σαφές από τα συνεχή και αόριστα κλεισίματα του ματιού προς τους συμβασιούχους, είναι ότι απλώς κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να έχουν τους συμβασιούχους «ζεστούς» μέχρι και την τελευταία μέρα της σύμβασής τους. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία εργάζονται σε θέσεις έντασης-εργασίας, δηλαδή, όπως λέμε λαϊκά, «βγάζουν όλη τη δουλειά».

Την ίδια ώρα, έχουν πάρει θέσεις εκκίνησης οι επόμενοι, η νέα γενιά των «μπλοκάκηδων» που θα κληθούν να εργαστούν, στη μέση της σεζόν και με τον τομέα της ενημέρωσης να βρίσκεται εν μέσω μιας τηλεοπτικής χρονιάς με σκληρή επικαιρότητα.

Επικαιρότητα την οποία διαχειρίζονται, στο πλευρό των μονίμων, και οι 61 εναπομείναντες συμβασιούχοι, μέσα από δελτία ειδήσεων, εκπομπές επικαιρότητας κ.ο.κ.

Κώστας Αρβανίτης ( συμβασιούχος 19 χρόνια)
Αλεξάνδρα Χριστακάκη ( συμβασιούχος 13 χρόνια)
Προκόπης Αγγελόπουλος ( συμβασιούχος 17 χρόνια )και
Τζούλυ Τσίγκα ( συμβασιούχος 10 χρόνια )
Λουίζα Αλόυπη ( συμβασιούχος 10 χρόνια )

Πηγή: Δημοσιογράφοι ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Γενική συνέλευση της ΕΠΗΕΑ αυτό το Σάββατο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, καλεί τα μέλη του, διοικητικούς υπαλλήλους των εφημερίδων, ραδιοφώνων και καναλιών, σε τακτική γενική συνέλευση το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, επισημαίνοντας ότι οι γενικές συνελεύσεις και η εκλογική διαδικασία είναι τα κύρια στοιχεία που νομιμοποιούν τις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Τονίζει δε ότι στις μέρες μας που όλα αμφισβητούνται, θα πρέπει η συμπεριφορά των εργαζομένων να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο για οποιαδήποτε αμφισβήτηση και να διαφυλάττει με κάθε μέσο το κύρος, την υπόσταση και τη λειτουργία της Ε.Π.Η.Ε.Α.

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΗΕΑ, πέρα από καταστατική υποχρέωση, σε αυτές τις δύσκολες μέρες της βαθιάς κρίσης, αποκτά ξεχωριστή σημασία, όχι μόνο για τα μέλη της ΕΠΗΕΑ αλλά και για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Η απαρτία στη συνέλευση θα προστατεύσει την ΕΠΗΕΑ από δικαστικές περιπέτειες και από αδυναμία λήψης αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης η μαζική παρουσία των μελών θα ενισχύσει το νέο Δ.Σ. στην υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως και στην υπεράσπιση του Αγγελιοσήμου και του ΕΔΟΕΑΠ.

Η συμμετοχή όλων είναι υποχρέωση για την ισχυροποίηση του σωματείου μας και την αντίσταση ενάντια στη λαίλαπα που διαλύει τον κοινωνικό και οικογενειακό ιστό, πλήττοντας συνταξιούχους και εργαζόμενους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συμφωνίας συνεργασίας ΕΡΤ και Ευroparl TV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της Διαδικτυακής Τηλεόρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ευroparl TV θα υπογραφεί αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.Στην υπογραφή της συμφωνίας θα παραστούν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμίλιος Λιάτσος. Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συμμετάσχουν η Αντιπρόεδρος και αρμόδια για την πολιτική επικοινωνίας κυρία Άννυ Ποδηματά και ο προϊστάμενος της Europarl TV κ. Γιώργος Κασιμάτης.

Η διαδικτυακή τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου www.europarltv.europa.eu έχει ήδη συνάψει πρωτόκολλα συνεργασίας με 140 τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοτόπους από 20 και πλέον Ευρωπαϊκές χώρες. Η EuroparlTV ενημερώνει τους πολίτες της ΕΕ για τις δραστηριότητες του Κοινοβουλίου και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, μέσα από την απευθείας μετάδοση κοινοβουλευτικών συνόδων και συνεδριάσεων επιτροπών, προγράμματα ειδήσεων και συζητήσεων, καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο, με υποτίτλους στις 22 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της συνεργασίας με την ΕΡΤ, είναι η παροχή μεγαλύτερης γνώσης και ενημέρωσης στους Έλληνες πολίτες για ευρωπαϊκά θέματα, με τη μετάδοση προγραμμάτων της EuroparlTV από τα κανάλια της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την αξιοποίηση ενημερωτικού υλικού από τις ειδήσεις και τις ειδησεογραφικές εκπομπές της.

Η νέα μετοχική σύνθεση της Χ.Κ.Τεγόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΑ

Η εταιρία “X.K. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ”, σύμφωνα με τον ν. 3556/2007, ανακοινώνει, κατόπιν σχετικών γνωστοποιήσεων που έλαβε στις 6-12-2012, ότι το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα η κα Μαριάνθη Χρήστου Τεγοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, μετά από πώληση 7.363.931 μετοχών με δικαιώματα ψήφου προς τον κ. Χαρίλαο Οικονομόπουλο, διαμορφώθηκε σε ποσοστό 25,18% (13.732.477 μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου σε σύνολο 54.547.634 μετοχών της εταιρείας) και το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα η κα Ελένη Χρήστου Τεγοπούλου, Αντιπρόεδρος της εταιρείας, μετά από πώληση 7.363.931 μετοχών με δικαιώματα ψήφου προς τον κ. Χαρίλαο Οικονομόπουλο, διαμορφώθηκε σε ποσοστό 25,17% (13.731.677 μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου σε σύνολο 54.547.634 μετοχών της εταιρείας).

Προηγουμένως, η κα Μαριάνθη Τεγοπούλου κατείχε άμεσα 21.096.408 μετοχές και δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 38,68% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και η κα Ελένη Τεγοπούλου κατείχε άμεσα 21.095.608 που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 38,67% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Ο κύριος Χαρίλαος Οικονομόπουλος μετά την παραπάνω αγορά κατέχει άμεσα 14.727.862 μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27% εκ του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.