«Μικρά παραμύθια» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ekthesi_igli_jorgo_Igli_imk_b40a
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 έως Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση Ζωγραφικής
«Μικρά παραμύθια»
IGLI GIORGO

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00

20 ζωγραφικοί πίνακες, ένας διάλογος στην καρδιά του καλλιτέχνη

Ο Igli Jorgo παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την έκθεση ζωγραφικής “Μικρά παραμύθια”, από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Με την έκθεσή του “Μικρά παραμύθια”, ο Αλβανός ζωγράφος Igli Jorgo  ανασύρει και αποτυπώνει συναισθήματα με την οπτική γωνία ενός χαμένου παιδικού ονείρου, που ακόμα βρίσκεται κάπου μέσα στο σκοτεινό συννεφιασμένο λαβύρινθο του μυαλού.

Πρόκειται για μία συλλογή από 20 νέα έργα σε καμβά με λάδι, διαφόρων μεγεθών του καλλιτέχνη που ζει από την τέχνη του, στη Ελλάδα, πάνω από δύο δεκαετίες.

Η νέα δουλειά του Igli  παρουσιάζει την πραγματική διάσταση της ζωής ακόμα και σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης, θυμίζοντας την πρώτη του αγάπη, τα μικρά παραμύθια και τα χρώματα, την αθωότητα και την προσδοκία με τις οποίες όρμησε σε μια περιπέτεια που έκανε τα πράγματα να δείχνουν τόσο υπέροχα, γεμάτα αγάπη και ενθουσιασμό. Ο Igli μέσα από τα «Μικρά του Παραμύθια», μιλά για την ιστορία της Αληθινής Αγάπης, όπου ένα νεαρό ζευγάρι μπορεί να πετάξει ελεύθερο από την κοινωνική καταπίεση και να ζήσει χίλιες περιπέτειες με διαφορετικά οχήματα όπως μ’ ένα τροχήλατο καράβι – νησί, το κάστρο τους για την Χώρα του ποτέ στο Αιγαίο…

Ο IGLI GIORGO σημειώνει για τη νέα του δουλειά: Τα παιδικά μου όνειρα γίνονται ενήλικα οράματα μιας πλατωνικής περιπέτειας. Η έμπνευση ξεκινά το ταξίδι της καλλιτεχνικής της ερμηνείας με όλα μου τα υπάρχοντα… Αναζητώντας ένα κλαδί να ξαποστάσει και ν’ αγγίξει τα πόδια της στη γη, να γεννηθεί.  Αντιδρώ… Αφήνω την σκέψη να χυθεί έξω από τα όρια και δημιουργώ στα περιθώρια… Μέσα από μια έκρηξη γεννά το ρόδο της… και είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.

Γίνομαι μικρός… προκειμένου να χωθώ στου γαρύφαλλου το φύλλο και ν’ αναπτυχθώ, να δημιουργήσω την επαφή. Με άξονα τη δική της μουσική αναγεννιέμαι πάνω σ’ ένα σύννεφο, κομμάτι ενός τελάρου πάνω σ’ ένα πίνακα.

Τόσο διαφορετικοί κι όμως τόσο ίδιοι….  Ξεφεύγω από το ασπρόμαυρο κάδρο της καθημερινότητα και βαδίζω κοντά σου, πάνω από τις σκεπές ψηλά στο σύννεφο που αδειάζεις τις σκέψεις σου σε γήινες αύρες.  Καραβοκύρης στη χάρτινη βαρκούλα…. και το ταξίδι της έμπνευσης πάλι από την αρχή … των μικρών παραμυθιών και των χρωμάτων…

Ο Igli Jorgo γεννήθηκε το 1965 στα Τίρανα της Αλβανίας. Είναι απόφοιτος της Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων (πτυχίο ισότιμο με της Α.Σ.Κ.Τ.) και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει στο ενεργητικό του εφτά ατομικές (Εθνική Πινακοθήκη-Τίρανα, Παρνασσός, Gallerie Konti, Gallerie Lefakis, Mykonos Art Gallery, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου σε Αθήνα, Ύδρα και Μύκονο). Επίσης έχει πάρει μέρος σε επτά ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Λευκωσία, Τίρανα.

Έργα του βρίσκονται στη Εθνική Πινακοθήκη της Αλβανίας και σε Ιδιωτικές Συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1991.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 έως Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση Ζωγραφικής: «Μικρά παραμύθια»
IGLI GIORGO

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00

20 ζωγραφικοί πίνακες, ένας διάλογος στην καρδιά του καλλιτέχνη

Εκθεσιακός Χώρος 1ου Ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 18:00 – 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins, Dogkas Wines, Konstantinos, Playground Productions

Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ, METROPOLIS, Το Ποντίκι, Αθήνα 9,84, BHMA FM 99.5, Ως 3, E-go.gr, Ελculture.gr, Clickatlife.gr, Culturenow.gr, Mediasoup.gr, Monopoli.gr, In2life.gr, Camera stylo online

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάβ. από τις 08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.