ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ: “Οι βερβελίδες της Αμάλθειας. Αναφορά στο Χόμο Σάπιενς” στον ΙΑΝΟ

oi vervelides tis amalthias manolis rassoulis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι βερβελίδες της Αμάλθειας. Αναφορά στο Χόμο Σάπιενς

Αυτοβιογραφία

Εκδόσεις ΙΑΝΟS, Δεκέμβριος 2012
ISBN: 978-960-6882-74-6
Σελ. 336
Τιμή: 13,00€
Διαστάσεις: 14cm x 21cm

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

O IANOS σας προσκαλεί στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Μανώλη Ρασούλη, με τίτλο Βερβελίδες της Αμάλθειας – Αναφορά στον Χόμο Σάπιενς.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24).

Θα μιλήσουν:

Γιώργος Κοντογιάννης, δημοσιογράφος,
Γιώργος Γραμματικάκης, Πανεπιστημιακός καθηγητής φυσικής και συγγραφέας, ερευνητής του Δημόκριτου και του CERN,
Ναταλία Ρασούλη, μουσικός,
Νίκος Καρατζάς, πρόεδρος Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS

Ένα βιβλίο δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να υποκαταστήσει την πραγματική ζωή, αυτή, π.χ. που έχω ζήσει μέχρι σήμερα. Τα δισεκατομμύρια στιγμές που πέρασαν στο υποσυνείδητό μου. Ούτως ειπείν, το παρόν είναι ένα ποσοστό 10%, μια κεντρική ιδέα της ζωής μου. Να ξεκαθαρίσω ότι, άλλο εγώ, άλλο τα βιβλία μου, τα τραγούδια μου. Δεν είμαι το έργο μου. Είμαι η ζωντανή μου συνείδηση.
Εμμανουήλ Ρασούλης Ντέβα Παρινίτο

Ο Μανώλης Ρασούλης (1945-2011) γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Σπουδάζει σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου, γράφει ποιήματα, σενάρια, τραγουδάει ερασιτεχνικά στις μπουάτ της Πλάκας, δουλεύει στην εφημερίδα της Αριστεράς «Δημοκρατική Αλλαγή», παίρνει μέρος στους αγώνες του 1-1-4, περπατάει όλες τις πορείες ειρήνης.

Στο Λονδίνο γράφει τα πρώτα του βιβλία και γίνεται συνεκδότης της εφημερίδας «Σοσιαλιστική Αλλαγή», στην οποία γράφει άρθρα και επιφυλλίδες, παίρνει μαθήματα πολιτικής οικονομίας και φιλοσοφίας. Τον Μάη του ’68 παίρνει μέρος στη μεγάλη εξέγερση των φοιτητών στο Παρίσι και τραυματίζεται από τους SRS. Το ’74, λίγο μετά το Πολυτεχνείο, κατεβαίνει στην Αθήνα όπου συνεχίζει τον πολιτικό αγώνα και την ποικίλη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Γράφει και εκδίδει το περιοδικό «Αυγό», γράφει τραγούδια, νουβέλες, διηγήματα. Ερωτεύεται, ξερωτεύεται, διαλογίζεται, αυτοπαρατηρείται, παλινδρομεί, ορμά, ωριμάζει, ανοίγεται, ρισκάρει, πληρώνει το τίμημα έως σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.