“Θεsoulονίκη – Ημερολόγιο 2013” στον ΙΑΝΟ

thesouloniki stefanos tsitsopoulos1
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Θεsoulονίκη. Ημερολόγιο 2013

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραθάνος

Εκδόσεις ΙΑΝΟS
Νοέμβριος 2012
ISBN: 978-960-6882-56-2
σελ. 160
τιμή: 6,00€
διαστάσεις: 11 cm Χ 16 cm

364 ημέρες και νύχτες στην πόλη! Με τους Αγίους που γιορτάζουν αλλά και τους δρόμους που το γλεντούν, τις γειτονιές, τη θάλασσα, τις μουσικές, τις γεύσεις, τους ήρωες είτε από τα βιβλία είτε τους αληθινούς.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι εκδόσεις IANOS εκδίδουν ένα «καρντάσικο ημερολόγιο» με όλα όσα αφορούν τη φανερή αλλά και τη μυστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Η ψυχή της πόλης, οι κυτταρικές της μνήμες, τα προπύργια της χαράς και της τέχνης, ένα ημερολόγιο που στριφογυρνάει όπως τα αλογάκια στο καρουζέλ της Κρήνης. Παρατηρώντας και καταγράφοντας τις μέρες και τις νύχτες στην πόλη είτε μέσα από τις ανταποκρίσεις του για την εφημερίδα Athens Voice είτε μέσα από τα editorial του στο περιοδικό SOUL, ο Στέφανος Τσιτσόπουλος σε συνεργασία με τον φωτογράφο Δημήτρη Καραθάνο ετοίμασαν ένα ημερολόγιο για όλους όσους κρατάνε ακόμα το χούι και τη συνήθεια του ξεφυλλίσματος και της γραφής. Ένας καινούριος χρόνος και μια πόλη φτιαγμένα από μελάνι, αριθμούς, εικόνες, πεζοδρόμια, ανήλιαγα στενά στην Κασσάνδρου και ηλιόλουστα φωτισμένες μέρες στον περιφερειακό ή τις μεγάλες λεωφόρους.

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος είναι 48 χρονών και όχι τύπος restretto παρότι του αρέσουν οι καφέδες espresso. Προτιμά τον Τζο Στράμερ, σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογραφία, εμπειρίες, αλητεία και μουσική στο Λονδίνο, είναι διευθυντής του πανελλήνιας κυκλοφορίας περιοδικού SOUL και ανταποκριτής της εφημερίδας Athens Voice στη Θεσσαλονίκη. Ζει στην Άνω Πόλη, έχει ένα γάτο, καλούς φίλους αλλά και πολύ ξηγημένους εχθρούς που τους νικάει γιατί είναι από την Ξάνθη και τον προφυλάσσουν ήρωες του σινεμά όπως ο Μπρους Λι και ο Στιβ Μακ Κουίν. Τα πρωινά κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές στον Republic 100,3 που είναι πιο ψυχεδελικές από το βιογραφικό του που μόλις διαβάσατε.

Από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Flâneur.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.