Η μοναξιά του συνταξιούχου…. Η απελπισία του άνεργου…

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Δήμητρας Γκουντούνα

Έσφιξα τα δόντια όταν άκουσα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, εκπρόσωπο των συνταξιούχων να λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αφού τη σύνταξη την συνοδεύουν τα γηρατειά και οι ασθένειες

πως θ΄ακουστεί βροντερή η φωνή αυτών των ανθρώπων που ουσιαστικά η τριτοκομματική κυβέρνηση τους έχει ρίξει στον Καιάδα… Ναι και είναι αλήθεια. Σε τούτη τη χώρα δεν υπάρχει ούτε σεβασμός, ούτε υποστήριξη στην τρίτη ηλικία. Λες και δεν υπάρχουν γονείς  παππούδες και γιαγιάδες, λες και αυτοί οι άνθρωποι δεν μας έδωσαν μαζί με την σκυτάλη και την εμπειρία τους, τις ιδέες τους, την υπομονή τους…. Λες και δεν θα γεράσουν ποτέ αυτές οι γενιές που αδιαφορούν για την πορεία προς την απογοήτευση και τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων…. Η νεολαία δεν σηκώνει στους ώμους της το βάρος εκείνων που οδεύουν προς την …έξοδο πια. Ας κάνουν λοιπόν ότι θέλουν οι συνεργάτες του ΔΝΤ….

Το πρώτο χάδι των μακελάρηδων θα το δούναι τώρα με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου!  Αργότερα, οι έχοντες στα χέρια τους την εξουσία της ζωής των συνταξιούχων  έχουν σκεφθεί να κόψουν και τις επικουρικές;; Ας είναι..

Μα την ίδια πίκρα νιώθεις όταν βλέπεις το κύμα των ανέργων που περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες. Όσοι κατεβαίνουν σε συγκεντρώσεις – όσοι –  γιατί ποτέ δεν είδα το 1.000.0000  συγκεντρωμένο έξω από τη Βουλή κινδυνεύουν να τους πουν αναρχικούς τρομοκράτες κλπ κλπ. Όσο  για την καραμέλα ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα μου προκαλεί ένα πικρότατο χαμόγελο. Αν δεν είναι αδιέξοδο, αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει ποιο είναι άραγε;;;; Ναι…. ναι ξέρω, στις εποχές των εθνικών δεινών  θα υπάρξει η πνευματική διέγερση, θα βρεθούν οι ηγέτες που θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά και ο Θεός των Ελλήνων θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα.

Χειρότερα όμως δεν έχουν ματαγίνει. Δεν  υπάρχει επιστροφή. Αφού τον ορυκτό μας πλούτο τον ποδηγετούν τα Νορβηγικά πλοία, που έχουν κάνει καταγραφή και το σινιάλο δεν το δίνουν οι Γάλλοι… αφού τα αγροτικά μας προϊόντα δεν έχουν καλή τύχη στις εξαγωγές, αφού τα σχολεία μας δεν δίνουν την μάθηση την εκπαίδευση στις νέες γενιές  Αφού, αφού αφού. Εν ολίγοις, δεν έχουμε χρήματα, δεν έχουμε προοπτική εκμετάλλευσης του πλούτου μας, δεν έχουμε την γλώσσα την ελληνική, δείξτε μου την αφετηρία μιας Δημοκρατίας που δεν έχει αδιέξοδα….

Οι δικτατορίες έχουν πολλά πρόσωπα, δεν έχουν μόνο ερπύστριες…

Καλή μας ημέρα….

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.