Συγκέντρωση το Σάββατο υπέρ της κατάληψης του Βοξ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν τον «Κοινωνικό χώρο του ΒΟΞ», που λειτουργεί από την άνοιξη του 2012 σε κτίριο που ανήκει στο ΙΚΑ στην πλατεία Εξαρχείων, εξεδήλωσαν οργανώσεις, κάτοικοι της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και της νεολαίας του Συνασπισμού. Τη θέση αυτή εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε την Τετάρτη 30/1 η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ». Παράλληλα κάλεσαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα γίνει το Σάββατο 2/2, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, «στοχοποιείται με συκοφαντικά δημοσιεύματα, κυβερνητικές δηλώσεις και αστυνομικούς τραμπουκισμούς το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ, μια κατάληψη που αποτελεί υπόδειγμα χώρου ελευθερίας στα Εξάρχεια και όχι μόνο».

Στη συνέντευξη πήραν μέρος το Στέκι Μεταναστών, η Κατάληψη Τσαμαδού 15, το Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Νosotros, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και άλλες οργανώσεις και ομάδες. Παράλληλα παραβρέθηκε η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Πορτάλιου. Οι περισσότεροι από τους ομιλητές στάθηκαν στην «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να στοχοποιήσει τις καταλήψεις».

«Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο προϊόν να πουλήσει εκτός από το “Νόμος και Τάξη”, φοβάται το ενδεχόμενο ριζοσπαστικοποίησης ενός κομματιού της ελληνικής κοινωνίας και προσπαθεί να χτυπήσει ό,τι αμφισβητεί την αντιλαϊκή βαρβαρότητα» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γιαννόπουλος από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του πρόεδρου του Αστέρα Εξαρχείων Ανδρέα Μαζαράκη. Αφού εξέφρασε και αυτός την αλληλεγγύη του στην κατάληψη του ΒΟΞ, αναφέρθηκε στην επιθυμία του ένα τμήμα των εγκαταστάσεων και των γραφείων του Αστέρα να λειτουργήσει στο κτίριο του ΒΟΞ: «Στον σύλλογο υπάρχουν περίπου 300 παιδιά, στην πλειοψηφία τους παιδιά μεταναστών. Πολλά από αυτά πηγαίνουν στο γυμνάσιο των Εξαρχείων σε συνθήκες εντελώς ακατάλληλες. Ένας χώρος άθλησης, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες, σε αυτό το κτίριο θα αναζωογονούσε την περιοχή μας».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.