Πέθανε ο πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, Α.Γαρουφαλής

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο πιανίστας Αρης Γαρουφαλής, πρόεδρος και διευθυντής του Ωδείου Αθηνών.

Η κηδεία του Άρη Γαρουφαλή θα γίνει τη Δευτέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο, έπειτα από επιθυμία της οικογένείας του, ενώ κλειστό θα παραμείνει το Ωδείο Αθηνών σε ένδειξη πένθους.

Ο Άρης Γαρουφαλής, γεννήθηκε στη Σάμο το 1942 και πήρε δίπλωμα πιάνου- σολίστ από το Εθνικό Ωδείο το 1958. Κατόπιν παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στη Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Salzburg, στην Ακαδημία του Santiago de Compostella της Ισπανίας και τέλος στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης, από την οποία πήρε δίπλωμα πιάνου-σολίστ.

Εκτός από τις μουσικές του σπουδές, ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως του Εθνικού Ωδείου, με το Α΄ Βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νέων Εκτελεστών πιάνου για το έτος Chopin και με το Α΄Βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νέων Μουσικών, που οργάνωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Επίσης, το 2012, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Σπύρου Μοτσενίγου» για το σύνολο της υψηλής στάθμης καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής του προσφοράς.

Ως σολίστ είχε συμπράξει με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και ορχήστρες δωματίου της Ελλάδας, την ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης, την ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης, την ορχήστρα Camerata Academica του Salzburg, την ορχήστρα Pro Musica της Οξφόρδης, τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Σιγκαπούρης, την Φιλαρμονική της Φρανκφούρτης (Όντερ), τη Φιλαρμονική της Μόσχας και πολλές άλλες. Είχε δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Άρη Γαρουφαλή εξέφρασε σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας, όπως επίσης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, της οποίας διετέλεσε διευθυντής, επί σχεδόν μια δεκαετία (1995- 2004).

Για τον θάνατο του Αρη Γαρουφαλή, τα συλληπητήριά του εξέφρασε με σχετική ανακοίνωση ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστας Τζαβάρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.