«Tutto Italia» στους κινηματογράφους «Ιντεάλ» και «Έλλη»

appartamento_ad_atene_ruggero_dipaola
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ταινίες της τελευταίας τριετίας που δεν έχουν προβληθεί ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, από αύριο στους κινηματογράφους «Ιντεάλ» και «Ελλη»

Στην υπό γερμανική κατοχή Αθήνα του ’42, στους πρόποδες της Ακρόπολης, όπου μια οικογένεια υφίσταται τις συνέπειες της επίταξης του σπιτιού της, μάς ταξιδεύει η ταινία του Ντι Πάολα, «Διαμέρισμα στην Αθήνα» με τον Γ.Σκιαδαρέση

Από 26 ταινίες της τελευταίας τριετίας της ιταλικής παραγωγής, που δεν έχουμε δει ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, παίρνει χρώμα, ύφος και… γεύση το «Tutto Italia», γιορτή της ιταλικής κουλτούρας στην Αθήνα, με χαρακτήρα πρωτίστως κινηματογραφικό και ευρύτερα πολιτιστικό. Τόπος συνάντησης δύο κινηματογράφοι του κέντρου, το «Ιντεάλ» (Πανεπιστημίου 46) και η «Ελλη» (Ακαδημίας 64), που από αύριο έως τις 25 του μήνα θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση, στόχος της οποίας είναι η ανάδειξη του σύγχρονου προφίλ του ιταλικού σινεμά.

Η τελετή έναρξης, αύριο, στο «Ιντεάλ», επιφυλάσσει μια ολοκαίνουρια ταινία, με τίτλο «Διαμέρισμα στην Αθήνα», που έχει ελληνικό θέμα, και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στο πλευρό της Ιταλίδας ηθοποιού Λάουρα Μοράντε. Ο νεοεμφανιζόμενος Ρουτζέρο ντι Πάολα (θα παραστεί στην προβολή της ταινίας) σκηνοθετεί με βάση ένα σενάριο διαδραματιζόμενο στην υπό γερμανική κατοχή Αθήνα του ’42, στους πρόποδες της Ακρόπολης, καθώς μια οικογένεια υφίσταται τις συνέπειες της επίταξης του σπιτιού της.

Την ίδια μέρα, το κοινό μπορεί να δει στην «Ελλη» τη δραματική κομεντί «Η γυναίκα της ζωής μου» του Λούκα Λουτσίνι από το Μιλάνο με τον Αλεσάντρο Γκάσμαν, γιο του Βιτόριο Γκάσμαν, και τους νέους σταρ του ιταλικού κινηματογράφου, Λούκα Αρτζεντέρο και Βαλεντίνα Λοντοβίνι αλλά και τη βετεράνο Στεφανία Σαντρέλι. Οπως και το «Ο άνθρωπος που θα ‘ρθει» του Τζόρτζιο Ντιρίτι, ένα δράμα εμπνευσμένο από αιματηρό περιστατικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα περίχωρα της Μπολόνια, που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας στα ιταλικά Οσκαρ (David di Donattelo), το 2010.

Η γιορτή της ιταλικής κουλτούρας θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό και τον Ελληνα σταρ της Ιταλίας, τον Νικόλα Βαπορίδη, γνωστό και ως «Il divo delle ragazzine» («Ο θεός των κοριτσιών»), με έξι ταινίες («Ολη η αγάπη του κόσμου», «Αυτή η νύχτα είναι ακόμα δική μας», «Η νύχτα πριν από τις εξετάσεις» και «Η νύχτα πριν από τις εξετάσεις ? σήμερα», «Οπως με θέλεις» «Πάνοπλο τσιμέντο»), από τις πιο πετυχημένες του, ενώ το ελληνικό κοινό θα τον υποδεχτεί σε μια ειδική βραδιά σήμερα.

Αλλες ταινίες της διοργάνωσης είναι το θρίλερ «Η διπλή ώρα» του Τζουζέπε Καποτόντι, με την Ξένια Ράπαπορτ, το πολιτικοκοινωνικό δράμα «Το μεγάλο όνειρο» του Μικέλε Πλάσιντο με τον Ρικάρντο Σκαμάρτσιο (γνωστός μας από το «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά) κ.ά.

Από την κινηματογραφική «festa» (γιορτή) δεν θα λείψουν οι αγαπητές και στην Ελλάδα γεύσεις τις γειτονικής χώρας της Μεσογείου, αφού «η ιταλική κουζίνα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αλλά και προϋπόθεση για μια πλήρη γνωριμία με την ιταλική κουλτούρα», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Τη γευσιγνωσία έχουν αναλάβει γνωστά εστιατόρια της Αθήνας και οι θεατές του «Tutto Italia» θα μπορούν να απολαμβάνουν ιταλικά μενού και ποτά σε ειδικές τιμές, μετά την προβολή των ταινιών.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Το «Tutto Italia» διοργανώνει διαγωνισμούς και εκπλήξεις για τα οποία μπορεί να μάθει κανείς περισσότερα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.