Φταίνε οι Εβραίοι, ανόητε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Israel Hayom  29.1.2013
Του Dror Eydar
Ενώ η Βρετανία κι ολόκληρη η Ευρώπη παλεύουν με την απειλή που αντιμετωπίζει η γηραιά ήπειρος – την προοδευτική μετατροπή της σ’ ένα Ισλαμικό χαλιφάτο – ο ένοχος πίσω από την αδυναμία και την απώλεια του ενστίκτου επιβίωσης της έχει βρεθεί: οι Εβραίοι. Φυσικά.
Το 1943, κι ενώ η μισή Ευρώπη ήταν σε ερείπια, η “Der Stürmer” δημοσίευσε ένα σκίτσο που παρουσίαζε έναν Εβραίο με τη μορφή του Σατανά ν’ ατενίζει κάτω το έργο του, μια κατεστραμμένη Ευρώπη. Οι δράστες δεν ήταν οι Ναζί, προσπαθούσε να εξηγήσει το σκίτσο, ήταν οι Εβραίοι. Δεν φταίει λοιπόν η δολοφονική Παλαιστινιακή τρομοκρατία που έχει κοστίσει χιλιάδες Εβραϊκές ζωές, φταίει η δίψα για αίμα του Πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu που τον έσπρωξε να χρησιμοποιήσει Παλαιστινιακό αίμα για να χτίσει ένα προστατευτικό τείχος γύρω από το Ισραήλ.
Δεν είναι τυχαίο που η γελοιογραφία αυτή των Sunday Times δημοσιεύτηκε ακριβώς την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Από τη δεκαετία του 1950, η άρνηση του Ολοκαυτώματος έχει διαδοθεί μεταξύ του Ευρωπαϊκού περιθωρίου, με τους Εβραίους να μετατρέπονται σε Ναζί και τους Παλαιστινίους σε θύματά τους. Πάνω από μισό αιώνα αργότερα, το περιθώριο έχει γίνει πλέον η επικρατούσα τάση. Ακόμη κι αν το Ολοκαύτωμα δεν είναι (ακόμη) αντικείμενο κατηγορηματικής άρνησης, οι Εβραίοι απεικονίζονται με συνέπεια ως εκτελεστές. Η πικρή ειρωνεία είναι ότι το Ισραήλ χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή ως η πρώτη γραμμή άμυνας ολόκληρου του κόσμου στον αγώνα εναντίον του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Όμως οι Ευρωπαίοι βαυκαλίζονται θεωρώντας ότι αρκεί να διαφοροποιηθούν από το Ισραήλ για να γλιτώσουν.
Παραδόξως, ο νέος αντισημιτισμός αυξήθηκε εκθετικά μετά τις Συμφωνίες του Όσλο. Η απεγνωσμένη προσπάθεια ειρήνευσης με τους γείτονές μας χρησίμευσε κυρίως για να ισχυροποιήσει την Παλαιστινιακή εκδοχή των γεγονότων η οποία στηρίζεται σε αμέτρητα ψέματα ενώ η δική μας αλήθεια παραμένει άγνωστη.
Ποιες είναι οι πιθανότητες η εφημερίδα Sunday Times – η οποία δημοσίευσε ένα σκίτσο που απεικονίζει τον Netanyahu ως το μοναδικό πρόσωπο που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της ειρηνευτικής διαδικασίας μέσω του Παλαιστινιακού αίματος – όπως και ο υπόλοιπος διεθνής Τύπος να καταλαβαίνουν έστω και στο ελάχιστο αυτά που πραγματικά συμβαίνουν σ’ αυτό το σημείο του κόσμου; Δεν πρόκειται απλώς για αμέλεια αλλά και για ψυχική τεμπελιά – άρνηση να σκαλίσει κανείς μια πολύπλοκη πραγματικότητα, να εξετάσει ενδελεχώς τους περιφερειακούς μύθους με όλες τις θρησκευτικές αποχρώσεις τους ή να μελετήσει σε βάθος τα εκπαιδευτικά και δημοσιογραφικά συστήματα των δύο λαών. Ποιος τα χρειάζεται όλα αυτά όταν μπορούμε απλά να κατηγορήσουμε τους Εβραίους;
Είναι θετικό το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των Sunday Times, Rupert Murdoch, ζήτησε συγγνώμη. Ας εξετάσουμε όμως την αντίδραση της εφημερίδας τις δύο προηγούμενες μέρες: Αυτό δεν είναι αντισημιτισμός, είπαν. Στρέφεται μόνο κατά του Netanyahu. Αχ, Βρετανικό χιούμορ. Ο Netanyahu, ο Πρωθυπουργός του Εβραϊκού κράτους, απεικονίζεται ως αιμοσταγής χασάπης την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Το μυστρί στο χέρι του μοιάζει με σπαθί που στάζει αίμα, σαν ένας πραγματικός αντίχριστος. Χιούμορ, ξέρετε.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 20 χρόνια προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν οίκο ειρήνης αλλά, κάθε φορά που πλησιάζουμε, οι Παλαιστίνιοι απλά προσθέτουν περισσότερα Ισραηλινά θύματα στο “οικοδόμημα” της ειρηνευτικής διαδικασίας – ένα είδος ειδωλολατρικού ναού με τη λέξη “ειρήνη” αποτυπωμένη ανάγλυφα στην πύλη και δίπλα μια πινακίδα “Ευχαριστούμε, Ευρώπη”.
http://www.israelhayom.com/site/newsletter_opinion.php?id=3338

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.