Η Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου θα τραγουδήσει ποίηση Καβάφη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρονιά αφιερωμένη στο σημαντικότατο Έλληνα  ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη το 2013, 150 χρόνια από την γέννησή του  και με αυτή την αφορμή το “Παλλάς” φιλοξενεί μία εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο της κλασσικής μουσικής, τη μεγάλη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. 

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, η θεατρική σκηνή θα πλημμυρίσει με πολιτισμό, καθώς 15 τραγούδια του Αθανασίου Σίμογλου βασισμένα στα ποιήματα του Κωσταντίνου Καβάφη, θα παρουσιαστούν από τη σοπράνο συνοδεία  της Ορχήστρας  Mobile υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από απαγγελίες ποιημάτων που θα πραγματοποιηθούν από την αγαπημένη συγγραφέα Victoria Hislop και τον ηθοποιό Τάσο Νούσια που το ελληνικό κοινό τους λάτρεψε με αφορμή τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Το Νησί. Θα συμμετέχουν επίσης 16 έφηβοι από τη θεατρική ομάδα της κ. Χαρούλας Σαμπατάκου του 15ου Λυκείου Αθηνών. Το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Νανούρης.

Σημαντική προσωπικότητα της μουσικής, η Σόνια Θεωρίδου γεννήθηκε στη Βέροια και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση καθώς επίσης και με βραβείο «Άριστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης». Της χορηγήθηκε η υποτροφία «Μαρία Κάλλας» η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα στο Λονδίνο με την Vera Rozza. Έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, όπως η Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου και της Στουτγκάρδης, Théâtre Royal de la Monnaie (Βρυξέλλες), Théâtre Chatelet του Παρισιού.

Ως σολίστ έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ τραγουδιού σε όλο τον κόσμο, ενώ το κλασικό της ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς ρόλους όπερας.

Ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης γεννήθηκε στο Herisau της Ελβετίας. Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε μετά την επιστροφή της οικογένειας του στη Βόρειο Ελλάδα. Παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, κλασσικού τραγουδιού και πιάνου στη Θεσσαλονίκη και σύντομα ανέλαβε τη θέση του βοηθού μαέστρου στη χορωδία και ορχήστρα του Αγίου Χρυσοστόμου, υπό την διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη. Παράλληλα δίδαξε θεωρητικά σε ωδεία.

Το 2005 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα, πηγαίνοντας στην Ολλανδία, όπου συνεργάστηκε με μουσικά σύνολα ως προσκεκλημένος μαέστρος.  Ο Θεόδωρος Ορφανίδης έχει μαθητεύσει και συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως οι: Rene Gulikers, George Hadjinikos, Ulrich Rademacher, Ingo Lenke, Toby Purser, Vincent de Kort, Achim Holub και Θεόδωρος Αντωνίου.  Ως μαέστρος έχει προσκληθεί από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Έχει διευθύνει ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισπανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιταλία και Πολωνία.

Το καλοκαίρι του 2010 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του, τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου την Orchestra Mobile, την πρώτη ορχήστρα που φέρνει κοντά μουσικούς από ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή η Orchestra Mobile δραστηριοποιείται στο Βερολίνο, στην Αθήνα, στο Άμστερνταμ κ.α.

 

Ο Αθανάσιος Σίμογλου γεννήθηκε στο Διδυμότειχο και στα  δέκα του χρόνια ξεκίνησε τα μαθήματα Μουσικής και Τρομπέτας. Μέχρι το 1970 ήταν Εξάρχων Τρομπέτα, στη Φιλαρμονική του Δήμου. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια σπούδασε Πιάνο και Σύνθεση στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος, ενώ μεταξύ 1974 και 1981 σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία.

Ένα χρόνο αργότερα μετοίκησε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, όπου και διατηρεί Ιατρείο μέχρι και σήμερα.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.soniatheodoridou.com

www.athanasiossimoglou.com

www.theodoreorfanidis.com

www.orchestramobile.com


ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15€, 20€, 25€, 35€, 40€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3213100

Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.