Ορίστηκε η επιστημονική επιτροπή για το έτος Καβάφη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα συστάθηκε και συγκροτήθηκε η Επιστημονική-Οργανωτική Επιτροπή για το «Ετος Κ.Π.Καβάφη». Η επιτροπή αποτελείται από τους :

1. Νάσος Βαγενάς , Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ποιητής, Δοκιμιογράφος, Κριτικός, ως Πρόεδρος

2. Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήματος Φιλολογίας, ως Αντιπρόεδρος

3 Δημήτριος Δασκαλόπουλος, Ποιητής, Δοκιμιογράφος, Κριτικός, ως μέλος.

4. Νικόλαος Δαββέτας, Λογοτέχνης, Κριτικός, ως μέλος.

5. Νταϊάνα Χάας, Καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, ως μέλος.

6. Βικτωρία Σολομωνίδου, Πρεσβευτής, Σύμβουλος Α΄ Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου, εκπρόσωπος του Ε.Ι.Π. στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέλος

7. Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ως μέλος.

8. Δημήτρης Παπανικολάου, Λέκτορας Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως μέλος

9. Αθανάσιος Μαράντος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γραμμάτων, ως μέλος.

Β. Χρέη Γραμματέα στην Επιτροπή θα εκτελούν οι: α) Αγγελική Δορκοφύκη, Υπάλληλος της Διεύθυνσης Θεάτρου και Χορού και β) Μαρία Πέτρου, Υπάλληλος της Διεύθυνσης Γραμμάτων.

Οπως ανακοινώθηκε έργο της  Επιτροπής θα είναι η παραλαβή, εξέταση και αξιολόγηση όλων των προτάσεων των Πολιτιστικών Φορέων, Πανεπιστημίων (ελληνικών και ξένων), καλλιτεχνών κ.ά.

Η αξιολόγηση του προϋπολογισμού των εκδηλώσεων και η εκπόνηση ολοκληρωμένου προγράμματος εκδηλώσεων, με τελική έγκριση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Ο σχεδιασμός της προβολής των εκδηλώσεων για το έτος «Κ.Π. Καβάφη» στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εξέταση και διευθέτηση όλων των θεμάτων που θα προκύπτουν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η Επιτροπή μέχρι την ολοκλήρωση και υποβολή του προγράμματος εκδηλώσεων, θα συνεδριάζει ανά 15ήμερο και εκτάκτως όταν προκύπτουν άλλα θέματα. Το έργο της Επιτροπής θα περατωθεί στις 31-12-2013 και είναι άμισθη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.