Θα λειτουργήσει κανονικά το Δημοκρίτειο με τον προϋπολογισμό της Συγκλήτου

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το υπουργείο Παιδείας θα δώσει τελικά το «πράσινο φως» για να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας που οδήγησε το Πανεπιστήμιο Θράκης ένα βήμα από την αναστολή της λειτουργίας του.

Η διοίκηση του Δημοκρίτειου είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολών του ως 21 Φεβρουαρίου, καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει καμία δαπάνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρήματα για τη θέρμανση που έχουν βρεθεί, δεν μπορούν να απορροφηθούν από το Ίδρυμα, καθώς η Πολιτεία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις απαραίτητες διαδικασίες.

Η αντίδραση του Κώστα Αρβανιτόπουλου ήταν άμεση και το πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, όπως έκανε σαφές με δήλωσή του την Τετάρτη ο πρύτανης του ιδρύματος Κώστας Ρέμελης.

Αιτία για την απουσία λειτουργικών κεφαλαίων στα ταμεία του Δημοκρίτειου είναι η μη συγκρότηση συμβουλίου διοίκησης με δημοσίευση των μελών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το ίδρυμα είχε συντάξει προϋπολογισμό μέσω απόφασης της Συγκλήτου, ο οποίος και θα επικυρωθεί προκειμένου να εκταμιευτούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.