Η συγκλονιστική ομιλία της φετινής νικήτριας των βραβείων Γκόγια (video)

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με μια ομιλία που θα μπορούσε κάλλιστα να εκφράζει την κατάσταση στην Ελλάδα παρέλαβε το βραβείο Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Γκόγια η φετινή νικήτρια Καντέλα Πένια. Η Καταλανή ηθοποιός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να μιλήσει για τα προβλήματα της χώρας της, προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό.

«Ευχαριστώ πολύ, αυτό σίγουρα δεν το περίμενα. Δεν ξέρω εάν θα πρέπει να το παραλάβω στα Καταλανικά, ως Καταλανή ηθοποιός που είμαι ή να πω «Thank you very much. I am very very happy», ξεκίνησε την ομιλία της η Καντέλα Πένια και συνέχισε:

«Θέλω να πω ότι είχα μείνει τρία χρόνια χωρίς δουλειά, ότι μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είδα τον πατέρα μου να πεθαίνει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όπου δεν υπήρχαν κουβέρτες για να τον σκεπάσουμε, όπου δεν υπήρχε νερό για να πιει, έπρεπε να του το φέρνουμε εμείς. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια που δεν δούλευα, βγήκε από τα σπλάχνα μου ένα παιδί που δεν ξέρω ποια δημόσια παιδεία το περιμένει. Αυτά τα τρία χρόνια χωρίς δουλειά είδα πώς πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχουν σπίτι, γι’ αυτό και τη χαρά αυτής της βραδιάς δεν θα μου την αμαυρώσει κανείς. Σε όποια γλώσσα, από εδώ που βρίσκομαι, ζητώ δουλειά. Έχω ένα παιδί να μεγαλώσω. Ευχαριστώ».

Η Καντέλα Πένια κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ταινία «Una Pistola Εn Cada Mano» («Ένα Πιστόλι Σε Κάθε Χέρι»).

 

{youtube}SzMGeYkREx8{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.