Νεκρός ο ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στη Βοστώνη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση στη Βοστώνη για τη σύλληψη του δεύτερου βομβιστή του Μαραθωνίου. Πάνω από 11.000 πάνοπλοι αστυνομικοί σαρώνουν τα προάστια της πόλης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αρχές θα πραγματοποιήσουν σειρά ελεγχόμενων εκρήξεων, καθώς υπάρχουν αναφορές για ύποπτα πακέτα.

Ο πρώτος βομβιστής, έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία. Ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, τα τραύματά του προέρχονταν από σφαίρες αλλά και από την έκρηξη κάποιου εκρηκτικού μηχανισμού, από αυτούς που είχε μαζί του.

Όπως αναφέρει το BBC οι δύο ύποπτοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την αστυνομία. Ένας από αυτούς κατάφερε να ξεφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Οι δράστες πέταξαν εκρηκτικά στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το AP, οι δύο ύποπτοι (ένας 22χρονος και ένας 19χρονος) για τις βομβιστικές επιθέσεις, είναι αδέρφια, κατάγονται από περιοχή κοντά στην Τσετσενία. Βρίσκονταν νόμιμα στις ΗΠΑ, εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ο 22χρονος (νεκρός) ονομάζεται Ταμερλάνος Τσαρνάεφ και ο 19χρονος αδερφός του Τζοχάρ Τσαρνάγιεφ.

Ο Τζοχάρ, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει, είχε πάρει υποτροφία 2.500$ για σπουδές στις ΗΠΑ.

Στην συνέχεια οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, το οποίο είναι σε εξέλιξη για να συλλάβουν το δεύτερο δράστη.

Ο ύποπτος που έχει ξεφύγει είναι αυτός που απεικονίζεται στις φωτογραφίες να φορά, άσπρο καπέλο. Η αστυνομία τον αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη και ιδιαίτερα επικίνδυνο άνθρωπο, που έχει ως στόχο να αφαιρέσει ζωές.

“Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης. Πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ήρθε εδώ για να σκοτώσει. Πρέπει να τον συλλάβουμε”, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης Εντ Ντέιβις.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Γουότερτάουν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν τα παράθυρα και τις πόρτες. Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί και έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε αιματηρή επίθεση στο ΜΙΤ στη Βοστώνη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επιθέσεις συνδέονται.

altΤα ξημερώματα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των υπόπτων.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα (1) – όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο (2) φέρει ένα λευκό καπέλο. Όπως ανέφερε το FBI οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι ενώ, “η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας”.

Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας και επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντεσλάριερς ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.

Όπως είπε, οι δύο ύποπτοι “φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου”. Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI και οι αρχές εργάζονται για να βελτιώσουν την μάλλον κακή ποιότητα των φωτογραφιών.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Boston Globe)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.