Ο θάνατος του Ρέινολντς ανακοινώθηκε από τον γιο του, Νικ, μουσικό της μπάντας Alabama 3. «Είμαι σε θέση να σας επιβεβαιώσω πως έφυγε από τη ζωή. Έσβησε στον ύπνο του», είπε ο Νικ Ρέινολντς.
«Είναι πραγματικά το τέλος μίας εποχής. Ήταν σαφέστατα μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση και ο Ρέινολντς ήταν πρωτοπόρος. Είναι ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας», δήλωσε ο ο Λέοναρντ «Nipper» Ριντ, ο επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ, που είχε καταδιώξει με επιτυχία τους ληστές.
Τον Αύγουστο του 1963, μία 15μελής συμμορία, επηρεασμένη από τους παρανόμους της Άγριας Δύσης, με ψεύτικα σήματα.σταμάτησε καθ’ οδόν το ταχυδρομικό τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Γλασκόβης – Λονδίνου, αποσπώντας το ποσό των 2,6 εκατ. λιρών (σε σημερινά χρήματα 33 εκατ. λίρες). Οι περισσότεροι από τους ληστές συνελήφθησαν στη συνέχεια και καταδικάστηκαν με την ποινή ρεκόρ -για την εποχή- των 30 ετών κάθειρξης.
Αρχικά, ο Ρέινολντς εγκατέλειψε τη χώρα και κατέφυγε στο Μεξικό και τον Καναδά, με άλλο όνομα, μαζί με τη σύζυγο και το μικρό γιο του. Ωστόσο, το 1968 συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Βρετανία. Ο Τόμι Μπάτλερ, ο αστυνομικός που τον συνέλαβε στο Τορκουέι, τον χαιρέτησε λέγοντας: Γεια σου Μπρους, πέρασε καιρός», για να πάρει την απάντηση από τον Ρέινολντς: «Έτσι είναι η ζωή».
Ο Ρέινολντς φυλακίστηκε για 25 χρόνια, μία ποινή που ο τότε επίτροπος της μητροπολιτικής αστυνομίας, είχε θεωρήσει υπερβολική. Ένας από τους λόγους που η ληστεία έγινε τόσο γνωστή ήταν για τις μακρόχρονες ποινές που επέβαλε ο «Mr. Δικαιοσύνη», Έντμουντ Ντέιβις, ο οποίος είπε ότι ήταν «ένα έγκλημα που σε θράσος και μέγεθος ήταν η πρώτη στη χώρα».
Ο Μπρους Ρέινολντς τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ωστόσο είχε «φιλοσοφήσει» την κατάστασή του. Ερωτηθείς προσφάτως για το πώς αισθανόταν, είχε πει με χιούμορ «Έρχεται ο άνθρωπος με το δρεπάνι».
ethnos.gr/ Πηγή: The Guardian