«Η ΜΥΛΩΝΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επί σκηνής τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια,  ζωντανή μουσική με πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, σε μια διαδραστική θεατρική εμπειρία για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Από το σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο. Συνεργάτης σκηνοθέτης & μουσική σύνθεση-επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας «Μικρός Νότος»: Λευτέρης Αγγελάκης, Τάσος Αλατζάς, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιώτα Μηλίτση, Στέφανος Παπατρέχας. Διάρκεια: 60 λεπτά (και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά).

«Η Μυλωνού» είναι μία εκπαιδευτική, διαδραστική παράσταση που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με πολύ κέφι, με πρωτοτυπία και δημιουργική διάθεση. Τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια συνθέτουν την παράσταση: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τη ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, την παντομίμα, το κουκλοθέατρο. Θα ξαφνιαστούν από το κουκλοθέατρο, που μεταμορφώνει εργαλεία καθημερινής χρήσης στην κουζίνα ή στον κήπο σε κούκλες και τα παιδιά θα αναλάβουν τα ίδια τη θεατρική δράση στο διαδραστικό μέρος της παράστασης, το οποίο έχει σχεδιαστεί επιστημονικά από τη Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ και την Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγο, ειδικευμένη στο Drama in Education.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Η θεατρική ομάδα παρουσιάζει τη «Μυλωνού», κυρίως  μέσα σε σχολικές αίθουσες, και σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις για παιδιά. Όλα τα Σάββατα και τις Κυριακές του Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Θέατρο στον κύβο,  Μαργαρίτη 5, Νέος Κόσμος (Συγγρού-Φιξ).

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη « Μυλωνού» στα

www.mikrosnotos.blogspot.gr και στο www.facebook.com/MikrosNotos

 

Δείτε το βίντεο για τη «Μυλωνού», από την ομάδα «Μικρός Νότος» στο:

http://youtu.be/b3EFH8AUZx4  ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ,

με κέφι, μουσική, ζωντάνια,

θέατρο, παντομίμα, κουκλοθέατρο

Όλα τα Σαββατοκύριακα

του Μαρτίου

στο Θέατρο3 (στον κύβο)

Μαργαρίτη 5, Νέος Κόσμος

( απέναντι από το μετρό Συγγρού-Φιξ,

πίσω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα)

 

Σάββατα 2,9,16,23, 30 Μαρτίου & Κυριακές 3,10,17,24, 31 Μαρτίου 2013,  στις 12μμ

Συμμετοχή: 8 ευρώ/άτομο (έκπτωση 10% σε ομάδες άνω των 10 ατόμων)

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα: 6947 421432, 6997 715382

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.