Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Τσάβες

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται από σήμερα σε παρεκκλήσι στη Στρατιωτική Ακαδημία του Καράκας η σορός του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 58 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Η μητέρα του Ούγκο Τσάβες, Ελένα Φρίας, και τα αδέλφια του γύρω από τη σορό του εκλιπόντος προέδρου

Το φέρετρο με τη σορό του έφτασε στο παρεκκλήσι της Ακαδημίας εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων. Η οικογένειά του, στενοί του σύμβουλοι καθώς και οι πρόεδροι της Αργεντινής, της Βολιβίας και της Ουρουγουάης απότισαν φόρο τιμής δίπλα στο στο ανοιχτό φέρετρο την Τετάρτη.

Το φέρετρο συνοδευόμενο από τους συγγενείς του Τσάβες τα μέλη της κυβέρνησης και χιλιάδες λαού, μεταφέρθηκε έως τις πύλες της Στρατιωτικής Ακαδημίας, μετά από ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκας.

Οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο σε ένα όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Τσάβες.

«Ο Τσάβες στο Πάνθεον», φώναζαν οι πιστοί οπαδοί του, αναφερόμενοι στο μαυσωλείο που έχει ανεγερθεί για να φιλοξενήσει το λείψανο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα στην νοτιοαμερικανική ήπειρο Σιμόν Μπολίβαρ.

Φόρο τιμής στον Τσάβες από τους προέδρους της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ, της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, και της Βολιβίας, Έβο Μοράλες

Οι αρχές της χώρας δεν έχουν αποσαφηνίσει πού πρόκειται να ενταφιασθεί ο Τσάβες μετά την κηδεία του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια των λεωφόρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας που πέθανε σε ηλικία 58 ετών.

Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο το οποίο μετέφεραν στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου, εργάτες.

Το παρεκκλήσι χτίστηκε στη Στρατιωτική Ακαδημία εκεί όπου γεννήθηκε η πολιτική αποστολή του Ούγκο Τσάβες, που πρώην αξιωματικού και ηγέτη της αριστεράς που διατέλεσε επικεφαλής της Βενεζουέλας για 14 χρόνια.

Η κηδεία του χαρισματικού ηγέτη θα γίνει την Παρασκευή και θα την παρακολουθήσουν πολλοί αρχηγοί ξένων κρατών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.