Πορεία των εργαζομένων στο υπ. Πολιτισμού

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους. Κλειστή είναι η άνοδος της Βασ. Σοφίας από την Λ. Αμαλίας.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας κλειστοί είναι σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι. Οι υπάλληλοι αντιδρώντας στο νέο προσχέδιο οργανογράμματος.

Το προσχέδιο εστάλη προχθές στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Ομάδα Υποστήριξης Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης) και ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κ. Τζαβάρας το παρέδωσε αυθημερόν στους συνδικαλιστικούς φορείς.

«Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το επίσημο σχέδιο αποτελεί ταφόπλακα για το Υπουργείο Πολιτισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, η ομοσπονδία των εργαζομένων.

«Συρραφή»

«Το προσχέδιο αυτό, συρραφή μόνο πινάκων και γενικών ιδεών δεν διαφέρει παρά ελάχιστα από το προηγούμενο προσχέδιο της ίδιας επιτροπής του ΥΔΜΗΔ, το οποίο είχε καταγγελθεί από όλα τα σωματεία του Πολιτισμού, ενώ και η ίδια η πολιτική ηγεσία της ΓΓ Πολιτισμού το είχε αποποιηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στο μεταξύ και η Εταιρεία Συγγραφέων εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση, στην οποία εκτιμά ότι «η κυβέρνηση προχωρά ουσιαστικά σε αποδόμηση του υπουργείου Πολιτισμού, μεταφέροντας τις διοικητικές και οικονομικές διευθύνσεις του και εντάσσοντάς τες στο υπουργείο Παιδείας».

Με ανακοίνωσή της, τέλος και η ΔΗΜΑΡ ζητά απόσυρση του σχεδίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.