Ο «Αττικ» ξαναγεννιέται στη σκηνή του Θεάτρου Badminton.

attik
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού 

“Ζητάτε να σας πω” είναι ο τίτλος της μουσικοθεατρικής παράστασης  του Λάμπρου Μιάβα και της Σοφίας Σπυράτου, όπου  θα κάνει πρεμιέρα   στις 19 Φεβρουαρίου 2012,  στο θέατρο Badminton.

 Μια παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου πρωτοπόρου «Αττικ» Κλέων Τριανταφύλλλου, του  γεννήτορα  όλων των σύγχρονων Ελλήνων τροβαδούρων, αλλά και της δημιουργίας της περίφημης «Μάντρας», όπου  εκεί,  είχε «γεννήσει» σε στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης  το τραγούδι που έχει τίτλο η παράσταση  “Ζητάτε να σας πω”. 

Μια πρόσκληση στο σημερινό κοινό να “αναβαπτιστεί στην ομορφιά τους και -παράλληλα- μια πρόκληση να ανακαλύψει τις αξίες ζωής και την καλλιτεχνική τόλμη μιας εποχής δυναμικής και μεταβατικής, εξίσου έντονης με τη σημερινή”, σύμφωνα με τον Λάμπρο Λιάβα, υπεύθυνο για το υλικό της παράστασης (κείμενα, μουσικές, θεατρικά και λογοτεχνικά αποσπάσματα, καθώς και σπάνια εικαστικά, φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα), καρπό συστηματικής ιστορικής και μουσικολογικής έρευνας.

Το ρόλο του «Αττικ» θα υποδυθεί ο Άκης Σακελλαρίου ενώ στον 25μελή θίασο θα πρωταγωνιστούν  οι   Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ευαγγελία Μουμούρη, Νίνα Λοτσάρη, Αγγελος Παπαδημητρίου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.