Σε τρεις το Νόμπελ Ιατρικής

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στους Αμερικανούς Τζέιμς Ρόθμαν και Ράντι Σέκμαν και στο Γερμανό Τόμας Ζίντχοφ απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας 2013 για την έρευνα που διεξήγαγαν σχετικά με το πώς τα κύτταρα οργανώνουν το σύστημα μεταφοράς τους, όπως ανακοίνωσε ο φορέας που δίνει τα βραβεία αυτά.

«Μέσω των ανακαλύψεών τους οι Ρόθμαν, Σέκμαν και Ζίντχοφ αποκάλυψαν το εξαίσια ακριβές σύστημα ελέγχου για την μεταφορά και την παράδοση του κυτταρικού φορτίου», αναφέρει η Επιτροπή Νόμπελ που συνεδρίασε στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, στην ανακοίνωσή της για την απονομή του βραβείου, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. κορόνων (περίπου 884.000 ευρώ).

Το Νόμπελ Ιατρικής για το 2012 είχε μοιραστεί στους Τζον Γκέρντον και Σίνγια Γιαμανάκα για την έρευνά τους στον τομέα πυρηνικού αναπρογραμματισμού.

Πρόκειται για μία τεχνική που επιτρέπει την μετατροπή των ενηλίκων κυττάρων σε βλαστοκύτταρα, ικανά να σχηματίσουν κάθε είδους ιστού του ανθρωπίνου σώματος.

Την Τρίτη ανακοινώνεται το Νόμπελ Φυσικής, την Τετάρτη το Νόμπελ Χημείας, την Πέμπτη το Λογοτεχνίας και την Παρασκευή το Νόμπελ Ειρήνης.

Την επόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.