Συνταξιούχοι…ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σοκ για τους συνταξιούχους η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ασφαλιστικό. Οι αυξήσεις στις συντάξεις δεν θα είναι αυτές που… ονειρεύονται πολλοί, αλλά χαμηλότερες μετά την εφαρμογή του νόμου.

Μπορεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης να δηλώνει πως έρχονται σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις, ειδικά σε αυτούς που έχουν ασφαλισμένο χρόνο πάνω από τα 30 έτη, αλλά αυτή δεν προκύπτει από την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανεβάζει το επιπλέον κόστος από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στα μόλις 80 εκατ. επιπλέον για το 2020.

Οι απαντήσεις προφανώς θα δοθούν σε λίγους μήνες και όταν θα ξεκινήσει βέβαια η εφαρμογή του νόμου με την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων 

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή την περασμένη Δευτέρα από το υπουργείου Εργασίας, περιλαμβάνει μεταξύ των σημαντικές αλλαγές και αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Όπως προαναφέρθηκε στην σχετική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το ποσό είναι μόλις 80 εκατ. για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής και ανεβαίνει στα 220 εκατ. το 2023.

Πηγή: Newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.