“Τα μυστήρια του Νείλου»

neilos
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Τα μυστήρια του Νείλου» είναι ο τίτλος της ταινίας θόλου που παρουσιάζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία προβάλλεται όλη την καλοκαιρινή περίοδο.


Η ταινία αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει ως την Αφρικανική Ήπειρο σε μια περιπετειώδη αποστολή στον πιο μεγάλο αλλά και επικίνδυνο ποταμό του Πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο.


«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι μια περιπέτεια, παραγωγής Orbita Max και MacGillivray Freeman Films, που κόβει την ανάσα, μια πρωτότυπη ταινία που μας μεταφέρει εικονικά σε ένα ταξίδι μέσα από την Αιθιοπία, την λίμνη Τάνα και το Σουδάν ως την Αίγυπτο και την Μεσόγειο και θα προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.


Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες την εξερευνητική αποστολή, η οποία έχοντας επικεφαλής τους Pasquale Scaturro και Gordon Brown έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες προκλήσεις: επικίνδυνους κροκοδείλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες αλλά και με τον τρομακτικό ήλιο της ερήμου, σε μια προσπάθεια να διανύσει τα 3,250 μίλια του ποταμού, και να γίνει η πρώτη αποστολή στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο, τον Γαλάζιο Νείλο από τις πηγές του ως την θάλασσα. Όλο το ταξίδι το οποίο διασχίζει την Αιθιοπία, το Σουδάν αλλά και την Αίγυπτο, φανερώνει την ομορφιά και το μυστήριο των περιοχών γύρω από τον Νείλο όπως δεν έχει ποτέ άλλοτε παρουσιαστεί σε θόλο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχημένη αυτή αποστολή οι Brown και Scatturo έλαβαν το 2005 το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς» κατά την διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων EVEREST, που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Η.Π.Α..


Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει στους επισκέπτες του και σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου: Εικόνες από τη Μόνιμη Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών». Το κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει επιλεγμένες φωτογραφίες, από τα πιο χαρακτηριστικά όσο και μεγάλης σπουδαιότητας εκθέματα της Συλλογής και να γνωρίσει καλύτερα τον μεγάλο αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό που αναπτύχθηκε γύρω από τον Νείλο.


Αξίζει να τονιστεί, στο σημείο αυτό, η σπουδαιότητα της Αιγυπτιακής Συλλογής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μας, αφού περιλαμβάνει εκθέματα σημαντικά όσο και σπάνια.


Η έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιαστεί στις 3 Μαΐου 2011 και θα παραμείνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου ως τα τέλη Μαίου 2011.


Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.