Ολοήμερος αποκλεισμός του Παιδείας από φοιτητές και σπουδαστές

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζουν για σήμερα Πέμπτη, σπουδαστές από σχολές και τμήματα των ΤΕΙ, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας, με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά».

Από νωρίς το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Μαρούσι σπουδαστές από διάφορες πόλεις, ενώ αργότερα φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής θα φτάσουν στο Σύνταγμα όπου έχουν προγραμματίσει πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την απόφαση να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στο σχέδιο έλαβαν και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πατρών. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στο Τεχνολογικό Ίδρυμα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, καθώς και να συμμετάσχουν στην πορεία που έχει προγραμματιστεί από όλα τα ΤΕΙ την Πέμπτη στην Αθήνα.

Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, που μεταφέρεται στο Μεσολόγγι, διανύουν την έβδομη ημέρα απεργίας πείνας.

Παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο και κατάληψη της αποκεντρωμένης διοίκησης έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη, στην Κρήτη. Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και η ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο.

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, που αντιδρούν στην κατάργηση του πανεπιστημίου και τη διοικητική του συγχώνευση με το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Στη Σάμο οι φοιτητές των τμημάτων Στατιστικής και Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεχίζουν τις καταλήψεις.

Αντιδράσεις και στο Αίγιο για το «λουκέτο» στο ΤΕΙ. Σε προειδοποιητικό κλείσιμο του δημαρχείου και όλων των υπηρεσιών (εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας) αποφάσισε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ενώ στις 7:30 το απόγευμα θα γίνει πορεία στην πόλη και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις και αποκλεισμό της εισόδου της πόλης το πρωί του Σαββάτου θα προχωρήσουν ο δήμος και οι φορείς της Λιβαδειάς που συνεχίζουν να αντιδρούν στην κατάργηση και απορρόφηση του τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας από το Πάντειο.

Σημειώνεται ότι, βάσει των τριών κρίσιμων αλλαγών, που έγιναν στο σχέδιο «Αθηνά», τελικά δεν συγχωνεύονται οι ξένες φιλολογίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας δεν απορροφάται, αλλά αναβαθμίζεται και γίνεται ξεχωριστό Τμήμα Ψυχολογίας.

Τέλος, δεν συγχωνεύονται τα Τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΤΕΙ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.