Γεύση και Μνήμη ΙΙ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γεύση και Μνήμη ΙΙ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών! Ένα 4ήμερο Συμπόσιο  με λόγο, ήχο, εικόνα, και υλικά τεχνουργήματα για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, από 28-31 Μαρτίου 2013.

Η  ξεχωριστή και πολυεπίπεδη  συμμετοχική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Πρόγραμμα Καθημερινός Πολιτισμός), Γεύση και Μνήμη που πραγματοποιήθηκε πιλοτικά τον Μάρτιο του 2012 στη Μεσσηνία, ταξιδεύει τώρα στην Αθήνα!!

Με   ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια,  σεμινάρια, αφηγήσεις, μουσική, εκπαιδευτικά δρώμενα, προβολές  και έκθεση με εκατοντάδες δημιουργίες μαθητών,  αναδεικνύεται  η σχέση της γεύσης με τη μνήμη και την πολιτισμική μας ταυτότητα.

Tο πλούσιο πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 30+31/3/2013: με καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, μουσική, κατασκευές, παιχνίδια γευσιγνωσίας, εκπαιδευτικά δρώμενα, προβολές, και άλλες δραστηριότητες ΅απευθύνεται κυρίως στα παιδιά και θα τα νθουσιάσει.

Η ημερίδα του Σαββάτου, με τη μορφή σεμιναρίου, είναι ιδιαίτερα σχεδιασμένη για νέους επιστήμονες/εκπαιδευτικούς, και καλύπτει ποικίλες θεματικές ώστε να αναδειχθεί ο στόχος  του Προγράμματος Καθημερινός Πολιτισμός. (Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης ειδικά στους εκπαιδευτικούς).

Το συμπόσιο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος των μορφωτικών  εκδηλώσεων του ΕΙΕ «Επιστήμης Κοινωνία» με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, Πρόγραμμα Καθημερινός και Κοινωνικός Βίος των Βυζαντινών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πρόγραμμα Καθημερινός Πολιτισμός.

H παρουσία σας θα μας δώσει χαρά!!

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα (στάση μετρό Ευαγγελισμός) Για πληροφορίες: 210 7273516+700,  e-mail: mkont@eie.gr  και στον δικτυακό τόπο: http://www.eie.gr/epistimiskoinonia/2012-2013/Gefsi_kai_mnimi.pdf. Οι ομιλίες θα μεταδίδονται ζωντανά στη διεύθυνση http://www.ekt.gr/events/live

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.