Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τη φυλακή σπάει τη σιωπή του στον Νίκο Ευαγγελάτο {Βίντεο}

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού και μετά την βαρύτατη καταδικαστική απόφαση εναντίον του για αναληθή δήλωση πόθεν έσχες, σπάει τη σιωπή του και μιλά αποκλειστικά στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 20:00.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για απόφαση ντροπής, ενώ όπως σημείωσε ήταν μία υπόθεση που ρυθμίζεται πάρα πολύ εύκολα. Σημείβσε πως δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται με 7 χρόνια φυλάκιση και δήμευση του σπιτιού του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου για μη αναληθή δήλωση πόθεν έσχες, σημειώνοντας πως υπάρχει πρωτοφανές πρόβλημα στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης έχει προσφύγει ήδη στον δικαστήριο του Στρασβούργου, προκειμένου όπως επισημαίνει να αντιμετωπιστεί στα ευρωπαϊκά όργανα μία τέτοια υπόθεση, σημειώνοντας πως για τη δική του απόφαση υπήρξε παρέμβαση χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει. Απλά δήλωσε πως είναι σαφές πως υπήρξε παρέμβαση είτε δικαστική, είτε πολιτική είτε κυβερνητική είτε παρέμβαση με οικονομικά συμφέροντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

{youtube}Yo1419nr4D8{/youtube}

Ο κ. Τσοχατζόπουλος στη χειμαρρώδη συνέντευξή του δηλώνει πως κατανοεί το αίσθημα του κόσμου που ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση να ζητά αίμα πολιτικών, αλλά σημειώνει πως κάποιοι στα Δικαιοσύνη εκμεταλλευόμενοι αυτό το αίσθημα παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

Αναφερόμενος στο βούλευμα το οποίο ήταν καταπέλτης εναντίον του, μιλάει για ένα σχεδόν ίδιο κείμενο με την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής το 2011, τότε που όπως αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος έγινε προσπάθεια να ασκηθεί δίωξη εναντίον του από τη Βουλή και για τη δωροδοκία και για το ξέπλυμα. Μάλιστα, χαρακτήρισε το κείμενο του βουλεύματος κατάπτυστο και δηλώνει απορημένος πως “τολμούν οι εφέτες να αποδεχθούν και να προσυπογράψουν τέτοιες απίθανες κατηγορίες, με ψεύδη, με διαστρεβλώσεις, με ανεπάρκεια κατανόησης των δεδομένων”.

{youtube}0guJ9gXaYNc{/youtube}

Σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνει πως κάποιοι προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση και ασχολούνται αποκλειστικά με το τί έγινε το 2000, που όπως ισχυρίζεται “εμείς μετά από τρία χρόνια δουλειάς στο υπουργείο τότε, με τους συνεργάτες, τις ηγεσίες του Ναυτικού, των Ενόπλων Δυνάμεων και όλο τον κόσμο τον πολιτικό εν πάσει περιπτώσει της κυβέρνησής μας, διαμορφώσαμε μια πολιτική την οποία περάσαμε μέσα από το ΚΥΣΕΑ σε 4 συνεδριάσεις για να πετύχουμε αυτή την επένδυση στα ναυπηγεία, την οποία επένδυση στην τεχνολογία, τη μεταφορά και τη γνώση την οποία έχουμε ανάγκη να μπορούν οι Έλληνες να κατασκευάζουν μόνοι τους τα υποβρύχια που έχουμε τόσο ανάγκη”.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

{youtube}nmaPNva8o80{/youtube}

Μάλιστα, χωρίς και αυτή τη φορά να κατονομάσει δήλωσε πως όλα είναι στημένα σενάρια και παρεμβάσεις σκοπιμότητας από συγκεκριμένους πολιτικούς οι οποίοι όπως τόνισε “θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, να ρίξουν τα βάρη σε εμένα δήθεν και στη δικιά μου περίοδο και να κρυφτούν οι ίδιοι να σκεπάσουν τις αμαρτίες και τις ντροπές τους”.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε στημένα και κατασκευασμένα όλα όσα ακούγονται για τον χορό των εκατομμυρίων, λέγοντας πως αυτά δεν αφορούν τον ίδιο, αλλά εταιρείες οι οποίες διακινούν ποσά μεταξύ τους και πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στο όνομά του και κανένας τραπεζικός λογαριασμός.

Ισχυρίστηκε επίσης στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο πως υπάρχουν κατηγορίες για λεφτά, πλουτισμό χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο λόγια, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως υφίσταται μία πολιτική δίωξη εδώ και δυόμιση χρόνια με σκοπό την εξόντωσή του.

Δήλωσε δε πως στις 22 του μήνα που θα ξεκινήσει το δικαστήριο και τότε θα ξεκαθαριστούν τα πάντα, προειδοποιώντας πως τότε θα αποκαλυφθούν και οι ευθύνες των πολιτικών οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την πολιτική εναντίον του.

{youtube}Lw8aXASh_5w{/youtube}

Μάλιστα, για όλα όσα ακούγονται και όλα τα στοιχεία κατηγόρησε τους ανακριτές και τους εισαγγελείς λέγοντας πως έχουν δημιουργήσει ένα γραφείο τύπου και μέσω των δημοσιογράφων μεταφέρουν κάθε εβδομάδα αυτό που θέλουν εκείνοι να πούνε, δημιουργώντας εναντίον του μία επικοινωνιακά καταστροφική κατάσταση, ένα βαρύ κλίμα για εκείνον και τη γυναίκα του “το οποίο δεν μπορώ με τίποτα να το ξεπλύνω”.

Για όλα όσα γράφονται για τα υποβρύχια ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για μία μεγάλη επένδυση και αντί όπως είπε, η δικαιοσύνη να ασχολείται με αυτό, ασχολούνται με μία πολύ μικρή προσωπική του επένδυση την αγορά του σπιτιού του, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Για το περιβόητο “παλάτι” απέναντι από την Ακρόπολη, κατήγγειλε ότι κάποιοι μπήκαν παράνομα στο σπίτι του, έψαξαν και βρήκαν χαρτιά και έγινε δύο φορές διάρρηξη. Μάλιστα για όλα αυτά τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του, δήλωσε πως “έρχεται τώρα να μου πει ο κύριος εισαγγελέας, ότι εγώ μπήκα στο σπίτι σου και είδα ένα χαρτί που λέει αυτό και λέει εκείνο. Καταρχήν προσωπικά δεδομένα, το τι έγραφα εγώ στις σημειώσεις τις δικές μου, μόνο εγώ μπορώ να το εξηγήσω. Εκείνος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία αξιοπιστία και καμία εγκυρότητα να πει οτιδήποτε πάνω σε αυτό”.

 

Αρνήθηκε μάλιστα τα πάντα περί μεγάλης περιουσίας λέγοντας πως δεν έχει τίποτα πέρα του σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίου που αγόρασε μετά από 15χρόνια που ήταν σε ενοίκιο, το γραφείο του και το σπίτι στο Ψυχικό που το άφησαν στην πρώτη του γυναίκα και όλα όσα ακούγονται είναι παιχνιδάκια. Μάλιστα, τόνισε πως από το 1981 που ξεκίνησε στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν δύο χρόνια τίποτα δεν είχε ακουστεί εναντίον και όλα άρχισαν από σκευωρία γιατί ανακατεύτηκε σε διεθνές επίπεδο με ανταγωνισμούς για τους εξοπλισμούς και τα ενεργειακά, τα οποία, όπως σημειώνει, του στοίχισαν.

 

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για τη γυναίκα, ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε οργισμένος λέγοντας πως “κατηγορούν το παιδί μου, το μικρό παιδί των 7 ετών, με συνέπεια να βρίσκεται στην εξορία 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε καθημερινή βάση ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα διότι και η μητέρα του βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Και η κόρη μου βρίσκεται επίσης στη φυλακή. Και μια σειρά άνθρωποι οι οποίοι τόλμησαν κάποτε να δουλέψουν κάποτε μαζί μου, για μένα αθώοι όλοι ξαφνικά βρίσκονται υπό κατηγορία”. Φάνηκε έξαλλος για το γεγονός πως δεν αποδέχονται την αποφυλάκιση της γυναίκας του αλλά και της κόρης του λέγοντας πως είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και σημείωσε πως δεν την αποφυλακίζουν όχι γιατί υπάρχει κατηγορία, αλλά όπως σημειώνει είναι πιθανόν να διαφύγουν πριν από τη δίκη.

 

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ξάδελφό του, κ. Ζήγρα λέγοντας πως είναι ένας βαριά άρρωστος άνθρωπος που η δικαιοσύνη του αρνήθηκε το δικαίωμα να πάει στο νοσοκομείο

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.