Ο Γκίκας Μάναλης στο «τιμόνι» της ΕΡΤ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ποιος είναι ο νέος διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε ορίστηκε ο Γκίκας Μάναλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.

Ο κ. Μάναλης, από τον Οκτώβριο 2011 κατέχει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή στη First Business Bank. Υπό την εποπτεία του ευρίσκονται τα τμήματα των Οικονομικών Υπηρεσιών, των Δανείων σε Οριστική Καθυστέρηση και του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Παράλληλα από τον Οκτώβριο του 2011 είναι μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο αποτελείται από 7 μέλη από τα οποία 4 είναι από την Πανεπιστημιακή κοινότητα και την τραπεζική αγορά της Ελλάδας, και 3 εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον Οκτώβριο 2010 έως Απρίλιο 2012 κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στον όμιλο της ΕΧΑΕ προσχώρησε τον Ιούλιο του 2000 όποτε και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Εταιρικών Λειτουργιών. Κατά την περίοδο από 2000-2005 έφερε σε πέρας με επιτυχία σημαντικά έργα του Ομίλου όπως την εισαγωγή των μετοχών της ΕΧΑΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το μετασχηματισμό του Ομίλου με συγχώνευση και απορρόφηση των θυγατρικών του, την ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ και τη λειτουργική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Ομίλου.

Για την περίοδο 2006-2010 εργάστηκε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών Αγοράς. Στις αρμοδιότητες του ήταν η εισαγωγή εταιριών στην οργανωμένη και Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επίσης ήταν υπεύθυνος για την Εποπτεία της Αγοράς, τη Διαχείριση Κινδύνων καθώς και την Εκκαθάριση Συναλλαγών.

Από το 1999 έως το 2000 κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε ΑΧΕΠΕΥ.

Από το 1981 ως το 1999 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών & Στρατηγικού Σχεδιασμού και στη Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (1978), μετεκπαιδεύτηκε στο University of Sheffield (1987) σε θέματα Money, Banking & Finance και έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα στα Χρηματοοικονομικά από το City University του Λονδίνου (1993) από το οποίο έλαβε και Βραβείο Ερευνας.

Έχει ερευνητικό έργο καθώς και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα έγκριτα περιοδικά, σε θέματα που αφορούν τη δομή-λειτουργία του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και της Κεφαλαιαγοράς. Μεταξύ άλλων έχει εκδοθεί από τον Εκδοτικό Οίκο Σάκκουλα το βιβλίο του «Οι Επιπτώσεις από την Απελευθέρωση των Κεφαλαίων στην Ελληνική Χρηματοπιστωτική Αγορά».

Διδάσκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής, έχει εκλεγεί λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διατελέσει εισηγητής (1994-1995) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης καθώς και εισηγητής (1988-2002) στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Γεννήθηκε το 1955, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.