Εφυγε ο Βάσος Μαθιόπουλος

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο δημοσιογράφος Βάσος Μαθιόπουλος.

Ο Βάσος Μαθιόπουλος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας 1967-74 διετέλεσε πολιτικός σχολιαστής της Ντόιτσε Βέλε, ενώ, παράλληλα, ανέπτυξε και έντονη αντιστασιακή δράση. Συγγραφέας πολλών βιβλίων για την Αντίσταση, συνεργάστηκε με γερμανικές και ελβετικές εφημερίδες και ραδιοφωνικά συγκροτήματα, καθώς και με τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», ως ανταποκριτής στη Δυτική Ευρώπη.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή στην ΕΡΤ-1.

Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί τον χαμό ενός ιδιαίτερα σημαντικού μέλους της και αγωνιστή της Δημοκρατίας, του Βάσου Μαθιόπουλου, αναφέρεται στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

«Τόσο οι αγώνες του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία όσο και η δημοσιογραφική του πορεία, στη διάρκεια της οποίας κατέγραψε σημαντικές ιστορικές στιγμές, άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στη μεταπολεμική ιστορία του τόπου.

Ο Βάσος Μαθιόπουλος διακρινόταν για το ανεπίληπτο ήθος του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τη διεισδυτική πένα του, του και την αγάπη του για την ιστορία του τόπου μας, απότοκος της οποίας ήταν η συγγραφή σημαντικών ιστορικών βιβλίων με ιδιαίτερη αναφορά στις δύσκολες μέρες της Κατοχής και στους αγώνες των Ελλήνων κατά του ναζισμού και του φασισμού» αναφέρει ο κ.Κεδίκογλου στο τηλεγράφημά του εκφράζοντας στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το θάνατο του Βάσου Μαθιόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Βάσος Μαθιόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης της δημοσιογραφίας, ένας δημοκρατικός άνθρωπος με παιδεία και ήθος. Ένας πολίτης με αγώνες για την δημοκρατια. Γνώστης των ευρωπαϊκών πραγμάτων όσο λίγοι της γενιάς του, συγγραφέας βιβλίων για την ελληνική Αντίσταση, αγαπούσε την πατρίδα του και παράλληλα πίστευε βαθειά στην ευρωπαϊκή ιδέα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.