Ποινική δίωξη για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ ασκήθηκε στον Ντέμη Νικολαΐδη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το δημόσιο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την περίοδο 2004 ως 2008, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ντέμη Νικολαίδη. Ο κ. Νικολαΐδης, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο απ’ όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος.

Προηγουμένως ο κ. Νικολαΐδης είχε παρουσιαστεί στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και είχε συλληφθεί καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για μη καταβολή οφειλών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410, 50 ευρώ.

Με δήλωση του ο κ. Νικολαίδης τόνισε: «Παρουσιάστηκα αυτοβούλως. Κατηγορούμαι για χρέη της εποχής μου τα οποία ήταν σε ρύθμιση, αλλά χάθηκε η ρύθμιση από την ώρα που έφυγα, αλλά είμαι συνυπεύθυνος, κάτι το οποίο το περιμέναμε. Θεωρώ, ότι πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη. Πρέπει να τα ψάξει, να βρει ποιος πλήρωνε ,ποιος δεν πλήρωνε και ο καθένας να αποδείξει στο δικαστήριο αν ήταν σωστός απέναντι στην ομάδα μας ή όχι.

Δεν θα κρίνω εγώ ποιος έχει την ευθύνη για τα χρέη της ομάδας. Εγώ μπορώ να σας πω για μένα, κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί και στο δικαστήριο γιατί πολλή λάσπη έπεσε ότι δεν πλήρωνα, ότι υπήρχε κακή περίοδος. Μέχρι τη σεζόν που έφυγα ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα στην ώρα τους, χωρίς να χρωστάμε ούτε μισό ευρώ στον ΦΠΑ. Μάλιστα υπήρχε και χρεωστικό ΦΠΑ κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί. Από κει και πέρα το τι έγινε δεν το ξέρω, αν και να το ήξερα δεν θα ήθελα να πω, γιατί δεν είναι δουλειά μου.

Τα χρέη της ΠΑΕ συνολικά νομίζω είναι 27-28 εκ ευρώ. Τα χρέη που βγαίνουν έχουν να κάνουν με χαμένες ρυθμίσεις του άρθρου 44, με χαμένες ρυθμίσεις της εφορίας, στα οποία έχουν μπει πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ. Τα νούμερα που ακούγονται είναι εξωφρενικά. Πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη, έτσι πρέπει να γίνει. Ο καθένας να έρθει και να αποδείξει τι έγινε στην περίοδο του, γιατί υπάρχει η ομάδα μας, η οποία είναι χρεωμένη. Πεθαίνει και θα πρέπει και να τα αποδείξουν, αλλά και για μας που είμαστε ΑΕΚ θα πρέπει να σωθεί η ομάδα μας καταρχήν».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.