Χάρις Αλεξίου και οι Nouvelle Sextette συγκινούν στο Gazarte

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Τα κατάφερε πάλι και με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, απάλυνε τις κρυφοραγισμένες  καρδιές όσων παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα της, χθες Τετάρτη 3 Απριλίου  2013, στη μουσική σκηνή  Gazarte. Ο λόγος για τη Χάρις Αλεξίου, που επέστρεψε ανανεωμένη,  παρέα με τους «Nouvelle Sextette».


Έξι   νέους  ταλαντούχους σολίστες  που  με τις  πρωτότυπες ενορχηστρώσεις  τους ερμήνευσαν από Μπαλάντες Δημοτικά, Ανατολίτικα, Έντεχνα – επιτυχημένα τραγούδια απ όλο το ρεπερτόριο της μεγάλης μας ερμηνεύτριας και όχι μόνο.

«Ο Μάνος Χατζιδάκις με είχε καλέσει να παίξω  και μου είπε “κάνε οτι θες, σου προσφέρω την παρέα μου. ελευθερώσου και παίξε αυτά που θες”. Και το έκανα τότε. Και το έκανε και φέτος.  Άκρως συγκινημένη, τραγούδησε δυο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, το ΚΥΡΙΕ και το ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ.

alt

Και από συγκίνηση σε συγκίνηση. Η Χαρίκλεια (όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της ) σατίριζε μεν τις παιδικές της στιγμές, αλλά ήταν σαφώς συνειδητοποιημένη ότι τις έλειπαν. Η μητέρα,  ο πατέρας,  οι στιγμές εκείνες που  ήταν όλοι μαζί.

Οι 7 +μια νύχτες της Χάρις Αλεξίου και των Nouvelle Sextette, κρύβουν πολλά. Αν δεν τους παρακολουθήσεις δεν μπορείς βρεις αυτό που κρύβουν. Για  ένα ολόκληρο μήνα το μουσικόφιλο κοινό  θα έχεις την ευκαιρία να τους δει τις  Τετάρτες και τις Πέμπτες στις 9:00 στο Gazarte.

Τους Nouvelle Sextete αποτελούν  οι Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής,  με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο. Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα  Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο. Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα,Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Χακόν,Νταούλι κ .α )



{youtube}1OvaCtcaEgI{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.