Συντριβή ελικοπτέρου – Νεκροί 2 Αμερικανοί στρατιωτικοί

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί, μέλη της δύναμης του NATO στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν σήμερα όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Όπως διευκρινίστηκε αργότερα η συντριβή δεν οφείλεται σε ενέργεια των ανταρτών Ταλιμπάν.

 

«Δύο μέλη της διεθνούς δύναμης σκοτώθηκαν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου τους», ανέφερε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζεται τι είδους ελικόπτερο ήταν αυτό που κατέπεσε, ούτε η εθνικότητα των θυμάτων.

Πηγές της συμμαχίας στην Καμπούλ επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα θύματα ήταν Αμερικανοί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Πατσίρ Ουαγκάμ, στην επαρχία Νανγκαρχάρ, που γειτονεύει με το Πακιστάν.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του NATO και των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, είπε ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από αντάρτες ειδικά εκπαιδευμένους για τέτοιες αποστολές.

«Η αιτία του συμβάντος αποτελεί αντικείμενο μιας έρευνας. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, δεν υπήρχε δραστηριότητα του εχθρού στον τομέα την ώρα της συντριβής», ανέφερε η ανακοίνωση της ISAF.

Τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται ελικόπτερα είναι σχετικά συχνά στο Αφγανιστάν—λόγω μηχανικών προβλημάτων, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, και πιο σπάνια λόγω επιθέσεων των Ταλιμπάν. Το NATO βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μεταφορές από αέρος, καθώς το πεδίο είναι ιδιαίτερα δύσβατο στο Αφγανιστάν και το οδικό δίκτυο ανεπαρκές.

Τον περασμένο μήνα πέντε Αμερικανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στη χώρα όταν συνετρίβη ένα ελικόπτερο Black Hawk, στο οποίο επέβαιναν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.