Βρετανία: Εφηβος δολοφόνησε άστεγο για να αποδείξει ότι… «μπορεί»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τρεις έφηβοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τη δολοφονία ενός άστεγου και αλκοολικού άνδρα στο Λίβερπουλ της Βρετανίας. Τα δύο αδέρφια, ο 17χρονος Κόνορ και ο 14χρονος Μπράντον Ντόραν έβαλαν ένα τρομακτικό «στοίχημα» με τον 14χρονο φίλο τους, Σάιμον Εβανς, προκειμένου ο τελευταίος να επιτεθεί και να σκοτώσει, τον περασμένο Αύγουστο, τον Κέβιν Μπένετ ενώ κοιμόταν έξω από ένα σούπερ μάρκετ στο Λίβερπουλ.

Ο Κόνορ Ντόραν φέρεται να είπε στον Εβανς «στοιχηματίζω πως δεν έχεις το κουράγιο να τον καθαρίσεις», «τσιγκλίζοντας» τον με τον τρόπο αυτό ώστε να τον δολοφονήσει, πράγμα που έκανε. Ο Εβανς άρχισε να τον κλοτσάει, ενόσω κοιμόταν, στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ μετά ανέβηκε πάνω του κι άρχισε να χοροπηδάει πάνω από το θώρακα και το στομάχι του με απίστευτη δύναμη.

Ο 53χρονος Μπένετ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάτρηση πνεύμονα, σπασμένη την κόγχη του ενός

τους ματιού και σπασμένα πλευρά, εξέπνευσε έξι ημέρες μετά.

«Αρχισα να τον κλοτσάω, του έριξα κλοτσιές με τις μπότες μου και τώρα είναι νεκρός», είχε πει μετά ο Εβανς στους δυο φίλους του. Οι τρεις έφηβοι καταδικάστηκαν παρότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες για δολοφονία. Ο Κόνορ σε 12 χρόνια κάθειρξη, ο Εβανς σε οκτώ και ο Μπράντον Ντόραν σε έξι έτη στη φυλακή.

«Το γεγονός πως εμπλακήκατε σε ένα τέτοιο περιστατικό απλώς και μόνο για χάρη της βίας, απεικονίζει σε πόσο θλιβερή κοινωνία ζούμε», είπε ο δικαστής Κλίμεντ Γκόλντστοουν ανακοινώνοντας τις ποινές, λέγοντας στον Κόνορ πως «ο Κέβιν Μπένετ ήταν ο στόχος σας, ένας άνθρωπος που ξέρατε πως είναι ευάλωτος. Το κίνητρό σας ήταν η βία για τη βία, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο».

Στη συνεχεία απευθύνθηκε στη μητέρα των δυο αδελφών, την οποία επίσης καταδίκασε σε φυλάκιση 30 μηνών για απόπειρα συγκάλυψης των πράξεων των γιων της. Η Λίντα Ντόραν έχει άλλα δυο παιδιά, τον 23χρονο Ράιαν που βρίσκεται στη φυλακή για ανθρωποκτονία και τον 21χρονο Τζόρνταν που είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για ασέβεια προς το δικαστήριο, γεγονός που ο δικαστής δεν άφησε ασχολίαστο.

«Εχετε έναν ακόμη γιο στη φυλακή. Δεν υπάρχουν πολλές μητέρες τόσο απρόθυμες ή ανίκανες να επωμιστούν τις ευθύνες της μητρότητας όσο εσείς» είπε ο Γκόλντστοουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.