Τι μας ετοιμάζουν οι Imam Baildi; – Συνέντευξη στην Λαμπριάνα Κυριακού

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τη διασκευή του τραγουδιού «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» του Τσιτσάνη, όλοι ξετρελαθήκαμε. Συνεχίσαμε να το χορεύουμε όπως και το αυθεντικό.

Και με το “Χωριό μου χωριουδάκι μου» του Μίμη Τραιφόρου, το ίδιο έγινε. Και με το «Αργοσβήνεις Μόνη» που έγινε εξωτικό «remix», όλοι πιάσαμε τους εαυτούς μας κάποια στιγμή, να το απολαμβάνουμε όπως κάθε τραγούδι παλιό.   
Αυτοί είναι οι Imam Baildi φίλοι μου. Πήραν τον αυθεντικό παλιό τραγούδι και το αφήσανε αυθεντικό μέσα από ρυθμούς εξωτικούς – μοντέρνους και έθνικ.

 

Δεν είναι τυχαίο που αγαπήθηκαν από την πρώτη στιγμή, δεν είναι τυχαίο που η νεολαία – όπως καλά στην γλώσσα της λέει – έπαθε πλάκα μαζί τους.  Τους συνάντησα για μια μικρή μου κουβεντούλα. Έτοιμος ο νέος τους δίσκος. Έτοιμο το site τους.. έτοιμοι πάντα για κάθε ένα Live που τους περιμένει…

Άκουσα, τους ρωτάω, ότι έγινε χαμός στην Κύπρο, το κοινό σας αγκάλιασε με πολλή θέρμη και στο Dubai, το ίδιο έγινε. «Οι συναυλίες στην Κύπρο και στο Dubai,  που είναι οι πιο πρόσφατες ήταν πραγματικά μοναδικές, μου λένε, «Και στα δύο μέρη νιώσαμε ότι παίζουμε στο σπίτι μας, σε δικούς μας ανθρώπους. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους που ζουν μακριά σου να τραγουδούν τόσο τα remix από τα παλιά κομμάτια, όσο και τις δικές μας συνθέσεις, να χορεύουν, να φωνάζουν να ζουν μια όμορφη στιγμή. Μας κάνουν χαρούμενους και τους ευχαριστούμε.»


Ετοιμάζεστε για δυο ζωντανές εμφανίσεις στο Passport Κεραμικός. Μιλήστε μου γι αυτές τις δυο βραδιές.

Θα σας πούμε ένα μικρό μυστικό. Φέτος, λόγω αρκετού φόρτου με δισκογραφικές παραγωγές είχαμε σκοπό να μην εμφανιστούμε στην Αθήνα πριν το καλοκαίρι. Αλλά πρώτον όσο περνούσε ο καιρός μας έλειπε ο κόσμος της Αθήνας, συν ότι συνέχεια άνθρωποι που συναντούσαμε είτε μέσα από τα social media, μας ρωτούσαν πότε θα παίξουμε… Και αποφασίσαμε να το κάνουμε, ο χώρος είναι πραγματικά πολύ ζεστός και το βασικό που έχουμε σκοπό να κάνουμε είναι ένα πολύ ζωντανό και κεφάτο live,  με κομμάτια που έχει αγαπήσει ο κόσμος αλλά και κάποιες καινούριες ιδέες που δοκιμάζουμε τώρα, και περιμένουμε με ανυπομονησία την ανταπόκριση του κόσμου.

Σε άλλα Live δεν θα σας απολαύσουμε φέτος;

Φυσικά, συνεχίζουμε στην επαρχία, μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα περάσουμε από Αίγιο, Υπάτη, Νάουσα, Δράμα, Πτολεμαΐδα, Κρήτη. Και από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα είμαστε σε περιοδεία στην Ευρώπη. Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Λονδίνο, Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία είναι τα μέρη στα οποία ξέρουμε από τώρα ότι θα πάμε, πιθανώς μέχρι τότε να προκύψουν και άλλα. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ζωντανές εμφανίσεις ανακοινώνονται στo Facebook, αλλά και στο site μας.


Μόλις αποκτήσατε και το δικό σας site. Σε ποιον ιστοποπο σας βρίσκουμε και τι θα μπορούν να βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες;

θα μας βρείτε στο http  www.imambaildi.com. Ο Επισκέπτης  εκτός από τις συναυλίες, μπορεί να βρει  βιογραφικά, φωτογραφίες, video, να ακούσει όλη μας τη μουσική και να αγοράσει μπλουζάκια, CD και δίσκους βινυλίου.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου IMAM BAILDI – III είστε έτοιμοι για την κυκλοφορία νέου album με τραγούδια από ζωντανές εμφανίσεις σας;; μιλήστε μου για αυτήν την νέα δουλειά;

Θα κυκλοφορήσει μέσα στο Μάρτιο και είναι μια επιλογή από τις πιο όμορφες στιγμές των συναυλιών των 3 τελευταίων ετών. Είναι ένας ιδιαίτερος δίσκος, γιατί τα κομμάτια όπως τα παίζουμε ζωντανά έχουν μεγάλες διαφορές από ότι στα studio albums μας, συν ότι υπάρχουν και πολλά κομμάτια που παίζουμε μόνο στις ζωντανές εμφανίσεις μας και θα βρίσκονται στο live album. Και φυσικά, και μόνο η ενέργεια του κοινού δίνει μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Δεν είναι μεγάλο ρίσκο να «επεμβαίνεις» στις επιτυχίες άλλων εποχών; Τραγούδια που άφησαν εποχές – τραγούδια που έφτιαξαν εποχές;

Σίγουρα έχει ρίσκο, αλλά τα παλιά κομμάτια είναι για μας πηγή έμπνευσης. Η ατμόσφαιρά τους είναι που μας βάζει σε δημιουργική διαδικασία, τόσο όταν κάνουμε remix παλιών κομματιθών, όσο και όταν γράφουμε καινούρια κομμάτια, στα οποία προσπαθούμε να εντάξουμε κάτι από το χρώμα των παλιών ηχογραφήσεων.

Όπως πολύ καλά ξέρουμε πια ότι τα ακούσματα της νέας γενιάς είναι πολύ μακριά από το ελληνικό τραγούδι. Εσείς με αριστοτεχνικό τρόπο καταφέρατε κάτι πολύ σημαντικό! Βάλατε μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές – κυρίως του τριάντα – στα μοντέρνα ακούσματα των νέων! Είχατε κάποιες αντιδράσεις από τους παλιότερους;

Πιστεύουμε ότι η νέα γενιά δεν είναι τόσο μακριά από τα παλιά κομμάτια. Ανεξάρτητα από τη δική μας δουλειά, βλέπουμε ότι και ο νέος κόσμος ξέρει και αγαπά τα παλιά κομμάτια. Είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας και αυτό ισχύει για όλους. Αντιδράσεις δεν υπήρξαν πολλές, παρόλα αυτά σεβόμαστε απόλυτα το γεγονός ότι σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει αυτό που κάνουμε. Η μουσική κρίνεται από το κοινό της και όχι από τους δημιουργούς της.


Σας ευχαριστώ

κι εμείς ευχαριστούμε!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.