Ο ηθοποιός Δημήτρης Τσιγκριμάνης στο aVecnews: «Όταν το γυμνό είναι δικαιολογημένο μπορεί να γίνει έως και συγκινητικό»

1703 ©patroklos skafidas Αντιγραφή
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, δουλεύει ασταμάτητα όλα αυτά τα χρόνια και μετρά συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Αυτή την περίοδο, ο Δημήτρης Τσιγκριμάνης πρωταγωνιστεί σ’ ένα εξαιρετικό έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φοράς την Ελλάδα. Ο λόγος για το «Κρυφτό» του Ντάγκλας Κάρτερ Μπιν, που σκηνοθετεί εμπνευσμένα ο Ρωμανός Μαρούδης. Η παράσταση, αν και παίζεται μόνο λίγες εβδομάδες, έχει κάνει αίσθηση.

Εμείς μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή της, σε μια χρονική εμπειρία που με την ψήφιση του νόμου για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, το έργο γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο. Άραγε, πόσο κρυφτό παίζουμε όλοι μας κάθε μέρα;

Krufto Αντιγραφή

Πρωταγωνιστείτε στο «Κρυφτό» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πείτε μας δύο λόγια για το έργο.

Το έργο αναφέρεται στην αμερικάνικη βιομηχανία θεάματος. Ένας ανερχόμενος κινηματογραφικός αστέρας γνωρίζει έναν σεξεργάτη. Η γνωριμία τους δε θα περιοριστεί στη μία βραδιά. Ωστόσο η μάνατζερ του ηθοποιού καθώς και η φίλη του call boy έχουν άλλα σχέδια για αυτούς. Είναι ένα έργο που σχολιάζει τις ανθρώπινες σχέσεις, το δίπολο ευτυχία – επιτυχία, τις θυσίες και τις αποφάσεις που καλείται ο καθένας μας να πάρει για να δημιουργήσει το περιβάλλον ελευθερίας του.

Ο ήρωάς σας, κρύβεται πίσω από μια άλλη περσόνα για να πετύχει επαγγελματικά. Πόσο συχνά συναντάτε κάτι τέτοιο στον επαγγελματικό στίβο;

Είναι δύσκολο να είσαι ο εαυτός σου σε κάθε κοινωνική περίσταση. Συχνά “κρυβόμαστε” πίσω από συμπεριφορικά μοντέλα που δημιουργούμε ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Θα είσαι πιο μαλακός σε ένα προσωπικό ραντεβού, πιο σκληρός σε μια επαγγελματική συνάντηση, πιο ελεύθερος ανάμεσα σε φίλους. Η πραγματική κατάκτηση είναι να μπορείς να βάζεις το όριά σου και να νιώθεις ελεύθερος μέσα σε αυτά χωρίς να παραβιάζεις τα όρια του διπλανού.

Έχετε κάνει ανάλογες σκληρές θυσίες για την καριέρα σας;

Η επιλογή του να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα είναι θυσία από μόνο του.

Krufto altera pars Αντιγραφή

Στην παράσταση υπάρχει σκηνή με γυμνό. Αυτό σας προβλημάτισε στην αρχή; Σας κάνει να νιώθετε άβολα;

Όταν το γυμνό είναι δικαιολογημένο και όχι ηδονοβλεπτικά φτιαγμένο, μπορεί να γίνει έως και συγκινητικό. Νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε κινηθεί και ίσως να το έχουμε καταφέρει. Αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς μέσα σε αυτό και με τον ίδιο σεβασμό το παρουσιάζουμε και στο κοινό.

Γιατί αξίζει να δει κανείς το «Κρυφτό»;

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα και το απλοϊκό “μου άρεσε/δε μου άρεσε η παρασταση”, είμαι περήφανος για αυτή τη δουλειά γιατί πραγματικά έχουμε κοπιάσει για αυτήν και δε κοροϊδεύουμε κανέναν. Περάσαμε τρεις μήνες έρευνας, πειραματισμού και δοκιμών, οπότε ερχόμαστε πολύ συνειδητά να πούμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία με τον τρόπο που εμείς την αντιληφθήκαμε. Με ενοχλούν οι πρόχειρες δουλειές και ευτυχώς η δικιά μας δεν είναι μια τέτοια.

Σας είδαμε, σ’ ένα κομβικό ρόλο και στον Όρκο2, πώς ήταν η εμπειρία των γυρισμάτων;

Η τηλεόραση είναι ένα άλλο πεδίο που έχω εξερευνήσει δειλά. Έχει διαφορετική λειτουργία από αυτή του θεάτρου. Εξίσου γοητευτική και δύσκολη. Είναι και αυτό ένα πεδίο εργασίας για εμάς με πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που αξίζει να ανακαλύψεις για να εξελιχθείς. Ήταν όμορφη δουλειά ο Όρκος2. Αξιόλογοι συνεργάτες και ωραίες συνθήκες εργασίας.

         Επόμενα επαγγελματικά σχέδια υπάρχουν;

Προς το παρόν απολαμβάνω τις θεατρικές μου δουλειές που έχουν πάρει το δρόμο τους και ταξιδεύουν. Το «Κρυφτό» μας κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Altera Pars και «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Olvio. Ό,τι επόμενο, στην ώρα του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

«Κρυφτό» του Ντάγκλας Κάρτερ Μπιν, σε σκηνοθεσία Ρωμανού Μαρούδη.

Παίζουν: Ευαγγελία Βουκάντση, Πάνος Κούλης, Δήμητρα Μπαντή, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

 

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Θέατρο Altera Pars: Μεγάλου Αλεξάνδρου 123

Τιμές εισιτηρίων:  15 (γενική είσοδος), 12 (ανέργων, άνω των 65 και ΑΜΕΑ)

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Όλες τις Τρίτες του Φεβρουαρίου 1 συν 1 εισιτήριο δώρο!

Προπώληση: https://www.more.com/theater/kryfto/?fbclid=IwAR1xqKC0ZXatP0J17fh_uIIsQ5TDKHxS2s0sKfTzQLVrB9kUQSQ011kxjLg

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0 44 08 755

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.