Κατερίνα Παρισσινού: Μιλάει στο aVecnews για το πώς είναι να παίζεις σε μια dance-club παράσταση

Thumbnail (5)
Facebook
Twitter
LinkedIn

H Κατερίνα Παρισσινού μιλάει στο aVecnews για τη γνωριμία της με τον συγγραφέα, για όλα όσα τη συγκινούν στο έργο, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας καλλιτέχνης σήμερα και για όλα όσα της έμαθε η ενασχόλησή της με την Τέχνη του Θεάτρου.

Αν και αποφοίτησε λιγότερο από μια δεκαετία από τη σχολή, η Κατερίνα Παρισσινού κατάφερε να μετράει ήδη σημαντικές συνεργασίες στο θεατρικό σανίδι.

Τη τελευταία μέρα, αυτού του «μεγάλου» Φεβρουαρίου, θα κάνει πρεμιέρα στη κάτω σκηνή του Bios, με μια παράσταση που έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες προσδοκίες.

Ο λόγος για το έργο του αδικοχαμένου καλλιτέχνη και συγγραφέα, Τσιμάρα Τζανάτου, που έφυγε το 2022 από τη ζωή, το «Μαζί Ποτέ: Αιτία υπάρχει…για ό,τι δεν πάει καλά». Το έργο σκηνοθετεί ο Λευτέρης Παπακώστας που δημιουργεί, όπως μας λέει η ίδια: «ένα placebo χορευτικό πάρτι με ουσιαστικό φόβο για το αύριο των ερώτων μας» .

H Κατερίνα Παρισσινού μιλάει στο aVecnews για τη γνωριμία της με τον συγγραφέα, για όλα όσα τη συγκινούν στο έργο, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας καλλιτέχνης σήμερα και για όλα όσα της έμαθε η ενασχόλησή της με την Τέχνη του Θεάτρου.

Thumbnail (2)
Φωτογραφία Παύλος Μαυρίδης

Συστηθείτε μας, πείτε μας δύο λόγια για εσάς;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Κάποιες φορές  αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μας βοηθάνε να συνειδητοποιήσουμε πως αυτά που θέλουμε είναι άλλα από αυτά που κάνουμε. Έτσι, έδωσα εξετάσεις, μπήκα και αποφοίτησα από τη σχολή θεάτρου «δηλος – Δήμητρα Χατούπη» το 2016. Από τότε εργάζομαι κυρίως στο χώρο του θεάτρου. Όπως στο Άνοιγμα στην πόλη στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και άλλου. Πρόσφατα συμμετείχα στα γυρίσματα μιας ταινίας. Τώρα βρίσκομαι ανάμεσα σε παραστάσεις και πρόβες για το «Μαζί Ποτέ: Αιτία υπάρχει… για ό,τι δεν πάει καλά».

«Μαζί Ποτέ: Αιτία υπάρχει…για ό,τι δεν πάει καλά»: Πείτε μας δύο λόγια για όσα πρόκειται να δούμε στη σκηνή του Bios.

Είναι ένα έργο δύσκολο από μόνο του, καθώς καταπιάνεται με θέματα ευαίσθητα, κοινωνικά, προσωπικά. Θέματα που αφορούν τον ερώτα, τη βία και τον θάνατο. Την αρχή και το τέλος όλων των πραγμάτων, πραγματικών ή μη, δημιουργήματα της φαντασίας ή εμπόδια προσωπικά του καθενός που ή κάνει υπέρβαση εαυτού για ένα καλύτερο μέλλον έστω και προσωρινό ή σε πλαίσια φαντασιακού πολέμου με τον ίδιο τον εαυτό ή με τους άλλους, παλεύει για ένα καλύτερο ή συντομότερο αύριο. Το «Μαζί Ποτέ» είναι ένα placebo χορευτικό πάρτι με ουσιαστικό φόβο για το αύριο των ερώτων μας.

Διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου ότι πρόκειται για μία dance-club παράσταση. Πώς είναι αυτή η συνθήκη για έναν ηθοποιό;

Είναι ενδιαφέρον το πώς μια παράσταση ξεφεύγει από την κλασική έννοια της παράστασης και δημιουργείται μια τελείως διαφορετική συνθήκη και αίσθηση. Είναι ένα νέος κώδικας για όλους μας που ψάχνουμε και δοκιμάζουμε για το τι και το πώς λειτούργει. Μια διαδικασία δημιουργική που σε κρατάει σε εγρήγορση, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Καθώς η ίδια η συνθήκη είναι dance-club δεν «επαναπαύεσαι» στις σκηνές που «δεν είναι δικές σου». Είμαστε επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια, δημιουργώντας για του συμπαίκτες το περιβάλλον δράσης τους.

Thumbnail (4)
φωτογραφία Άρης Αθάνατος

Προσωπικά, τι σας συγκινεί στην ποίηση του Τσιμάρα Τζανάτου;

Είχα την τύχη να τον έχω στη ζωή μου, ως φίλο. Η ποίηση του ήταν ο ίδιος. Τα κομμάτια του εαυτού του, τα όποια μοιραζόταν ακουμπούσαν κομμάτια του δικού σου εαυτού. Με έναν μοναδικό τρόπο. Με τα ποιήματα, τα αποφθέγματα, τα διηγήματα, τα θεατρικά. Διαβάζοντας τα βλέπεις εσένα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας νέος ηθοποιός στην Ελλάδα του 2024;

Το πως αντιμετωπίζει η Ελλάδα του 2024 έναν νέο ηθοποιό και εν γένει τους καλλιτέχνες.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που σας έχει διδάξει η δουλειά σας όλα αυτά τα χρόνια;

Ότι «Αιτία υπάρχει… για ό,τι δεν πάει καλά». Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να είσαι ανοικτός, να βλέπεις, να καταλαβαίνεις και να δέχεσαι (όχι να αποδέχεσαι) -για να μπορείς να διαχειριστείς- αυτά που συμβαίνουν μέσα σου και γύρω σου.

Thumbnail (3)
φωτογραφία Άρης Αθάνατος

Υπάρχουν επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Αυτή την περίοδο είμαι στην παράσταση «Το Σπίτι με τα Δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παπακώστα, στο θέατρο Χώρος και η οποία θα παιχτεί για λίγες παραστάσεις και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Οι παραστάσεις και των δυο έργων («Το Σπίτι με τα Δώρα», «Μαζί Ποτέ: Αιτία υπάρχει… για ό,τι δεν πάει καλά») θα είναι σχεδόν μέχρι το Πάσχα. Για το καλοκαίρι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο επαγγελματικό. Προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο χειμώνα.

«Μαζί Ποτέ: Αιτία υπάρχει… για ό,τι δεν πάει καλά»

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία:  Λευτέρης Παπακώστας

Κουστούμια: Σπύρος Γκέκας

Μουσική: Μάριος Τσάγκαρης

Φωτογραφίες/Φωτισμοί/videoart: Άρης Αθάνατος

Κίνηση:  Βιβή Μπουτάτη

Σκηνικά αντικείμενα: Μαρίνα Μηλιάρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Γεωργίου

Συνεργάτης σκηνοθέτη: Μικαέλα Δανά

makeupartist (φωτογράφισης): Καλλιόπη Βόβλα

Διεύθυνση  παραγωγής:  Μαριετίνα Σιμάτου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Γιώτα Δημητριάδη

Παίζουν:  Κατερίνα Παρισσινού, Γιώργος Τριανταφύλλου, Μαρία Γκιώνη, Λευτέρης Παπακώστας, Βιβή Μπουτάτη

Πληροφορίες:

Από 29 Φεβρουαρίου για 14 παραστάσεις

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 21:15

Τιμές εισιτηρίων: 14 (γενική είσοδος), 10 (μειωμένο)

Προσφορά Προπώλησης 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Θέατρο: Βios, Πειραιώς 84

Τηλ:.2103425335

Προπώληση: https://www.more.com/theater/mazi-pote-tou-tsimara-tzanatou/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.