ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος για τις δηλητηριώδεις επιστολές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εναν ύποπτο από το Μισισιπή,  οποίος σχετίζεται με την επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο Ομπάμα και η οποία περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI. Το όνομα του υπόπτου είναι Πολ Κέβιν Κέρτις. 

Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές διωκτικές αρχές, ο ύποπτος συνελήφθη στο σπίτι του στη πόλη Κόρινθο, του Μισισιπή.  Σύμφωνα με το FBI ο Κέρτις «πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τις αποστολές τριών επιστολών μέσω των αμερικανικών ταχυδρομείων που περιείχαν τη θανατηφόρο ρικίνη»

Οι επιστολές είχαν παραλήπτη εκτός από το Λευκό οίκο και τον αμερικανό γερουσιαστή και έναν επίσημο του τομέα δικαιοσύνης της πολιτείας του Μισισιπή, ανέφερε το FBI σε ανακοίνωση του

Η επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο αλλά και αυτή που εστάλη προς τον γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων, Ρότζερ Ουίκερ, και εμπεριείχαν τη θανατηφόρο τοξίνη, έφεραν τα αρχικά «KC», σύμφωνα με επίσημο δελτίο του FBI, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Και οι δυο επιστολές φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου. Όπως ανακοίνωσε το FBI η περιοχή από όπου ταχυδρομήθηκαν οι επιστολές, θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ορισμένες γειτονικές περιοχές του βόρειου Μισισιπή, την πολιτεία από όπου προέρχεται ο γερουσιαστής Ουίκερ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.